تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴

ساری- دلاورمردان مازندرانی، معماران سوسنگرد و پیشگامان تمدن‌سازی نوین اسلامی هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سردار سیاوش مسلمی: در سال‌های ابتدایی انقلاب و در بحبوحه جنگ تحمیلی، قصه سوسنگرد نه تنها روایتی از اشک و خون، که حکایتی از غیرت و همدلی مردمی شد که از گوشه‌گوشه ایران به یاری هم می‌شتافتند. شهر سوسنگرد، همچون سایر نقاط تقابل با رژیم بعث عراق، عرصه آزمون عاشقانه‌ای شد که در آن دلاوران ایران زمین، با جان و دل از کیان وطن دفاع کردند. شیرمردانی از مازندران، سرزمینی که تاریخش با نام آل علی (ع) گره خورده است، در میان این حماسه‌ها نقشی بی‌بدیل ایفا کردند؛ هم در روزهای تلخ جنگ تحمیلی و هم در بازسازی و بهبود ویرانه‌های به‌جا مانده از آن نبرد نابرابر.

در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی، دشمن بعثی با پشتیبانی قدرت‌های استکباری، سوسنگرد را به‌سرعت در چنگ خود گرفت و این شهر به عرصه‌ای از نبرد ایمان و استقامت بدل شد. رزمندگان از سراسر ایران، یکدل و هم‌صدا، به‌سوی این خاک زخم‌خورده شتافتند؛ از خراسان تا خوزستان و از لرستان تا مازندران. در این میان رزمندگان مازندرانی که به عشق اهل بیت و پیروی از مکتب ائمه (ع) در راه حق و حقیقت سر از پا نمی‌شناختند در خط مقدم نبرد ظاهر شدند و با تقدیم ۴۳ شهید که از آن جمله می‌توان نام سردار شهید حسین بهرامی و یاران وفادارش را برد، بر تارک سوسنگرد نقش مقاومت و ایستادگی حک کردند.

و در نهایت با وجود خیانت‌ها و کارشکنی‌های بنی‌صدر با پیام امام خمینی (ره) که فرمودند «تا فردا سوسنگرد باید آزاد شود» و فرماندهی مقام معظم رهبری، سوسنگرد در ۲۶ آبان ۱۳۵۹ آزاد شد.

پس از آزادسازی، پیکره زخم خورده و ویران سوسنگرد نیاز به بازسازی داشت. مردمی که شاهد جنگ و ویرانی بودند به حمایت و همدلی ملت ایران نیاز داشتند. در این زمان، دوباره مازندران، دیار مردمانی که دل‌هایشان همچون دریای خزر وسیع و اراده‌شان همچون کوه‌های البرز استوار بود، به میدان آمدند. کاروان‌های مردمی از مازندران، با نیتی پاک و دستانی پر مهر، به بازسازی سوسنگرد مشغول شدند. از دیار علویان، خشت به خشت و دیوار به دیوار، این شهر را بازساختند و به مردمش امید و انگیزه‌ای تازه بخشیدند.

این بازسازی، از خشت و خاک آغاز شد، اما تنها به بُعد مادی محدود نماند؛ مازندرانی‌ها روح امید را در دل‌های سوسنگردی‌ها زنده کردند

این بازسازی، از خشت و خاک آغاز شد، اما تنها به بُعد مادی محدود نماند؛ مازندرانی‌ها روح امید را در دل‌های سوسنگردی‌ها زنده کردند و با همت و غیرت خود، ویرانه‌ها را به نماد استقامت بدل ساختند. بازسازی سوسنگرد تنها یک سازندگی مادی نبود؛ بلکه فرآیندی بود که بر پیوند عمیق فرهنگی و مذهبی ملت ایران به ویژه مازندرانی‌ها تأکید داشت و نشان داد که این مردم هرگز دست از یاری هموطنان و همچنین برادران دینی خود برنخواهند داشت. همانگونه که بعدها در جبهه مقاومت و دفاع از حرم نیز، این همبستگی و غیرت را به اثبات رساندند و در عرصه بین‌المللی با حضور مؤثر در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و یاری رساندن به نهضت‌های مقاومت در منطقه، نشان دادند که مازندرانی‌ها در پیگیری آرمان‌های انقلاب اسلامی و حمایت از مظلومان عالم همچنان پیشگام‌اند.

در عصر جدید، نبرد ایران و دشمنان این مرز و بوم، شکل دیگری به خود گرفته است. دشمن که در نبردهای نظامی و فیزیکی، قدرت ایمان و همبستگی ملت ایران را تجربه کرده است، اکنون از جبهه فرهنگی و رسانه‌ای وارد میدان شده و تمام ابزارهای مادی و شیطانی خود را به میدان آورده و تلاش می‌کند تا از طریق نفوذ فرهنگی و رسانه‌ای، به قلب و ذهن نسل جوان دست پیدا کند. اما در این میان، مازندران که از دیرباز به عنوان اولین پایگاه حکومت علویان پس از ائمه معصومین (ع) در جهان شناخته می‌شود و پرچمدار حق‌طلبی و عدالت‌خواهی بوده است، به‌عنوان یکی از سنگرهای اصلی مقابله با جنگ فرهنگی دشمن، همچون گذشته پر افتخار خود، در این میدان با روحیه مقاومت و در سایه ولایت، محکم و استوار ایستاده است.

آنچه امروز از بنیادهای فکری و فرهنگی مازندران شکل گرفته است، بذرهای تمدنی نوین است که در دل آن ارزش‌های اسلامی و ایرانی نهفته‌اند. این تمدن نوین که آرمان انقلاب اسلامی و مردمان دیار علویان است، به پشتوانه ایمان، غیرت و اراده ملت ایران به سوی آینده‌ای روشن‌تر گام برمی‌دارد.

بدون تردید مردمان این دیار، یکی از پایه گذاران اصلی این تمدن خواهند بود که با مقابله فرهنگی و تمدنی با دنیای شیطانی غرب، به اوج شکوفایی و استقلال خواهند رسید.

از خشت و خاک سوسنگرد تا فکر و فرهنگ مازندران، این روایت مردمانی است که از خاک سر برآورده و به آسمان ایمان و اعتقاد پرواز کرده‌اند. ملت ایران و فرزندان مازندرانی‌اش، در سایه همین فرهنگ و همبستگی، راهی روشن را به سوی تمدن‌سازی و مقابله با تمامی تهدیدات و چالش‌ها در پیش گرفته‌اند. به امید روزی که این تمدن نوین اسلامی، در سایه ارزش‌های الهی، بر تارک جهان بدرخشد.

فرمانده سپاه کربلا