به گزارش خبرنگار مهر، «سینما» یکی از هنرهای هفتگانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویسها و گروههای خبری رسانهها به خود اختصاص میدهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذرهبین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل میشوند.
در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیشروی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.
برگزاری نشستی برای حل مشکلات سینما / چای و شیرینی نهایت حمایت ما بود!
در هفتهای که گذشت، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی کشور با اعضای هیئت رئیسه خانه سینما گفتگو کرد. فریدزاده در این نشست با توضیح اینکه به زودی کارگروه کارآفرینان با سینما راهاندازی خواهد شد، گفت: واقعیت این است که بودجههای دولتی مشکل سینما را حل نمیکند. اگر به این امید باشیم که بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان در سینما به ۴۰۰ میلیارد تبدیل شود، آنقدر حفرههای عمیقی در این حوزه وجود دارد که با این ارقام مشکلات مرتفع نخواهد شد. در این راستا مذاکراتی انجام شده و ظرفیت خوبی همانند جذب سرمایه کارآفرینی وجود دارد. جلسه خوبی در این زمینه نیز برگزار شده است و فکر میکنم به زودی کارگروه را راهاندازی کنیم. در این صورت کارآفرین اطمینان حداقلی پیدا میکند که سرمایهاش به درستی در مسیر تولید قرار گرفته و شفافیت و نظارت بر آن وجود دارد.
لزوم بازنگری در نظام کلان تولید فیلم و توجه به همه گونههای سینمایی، مواردی بود که فریدزاده از جمله برنامههای سازمان سینمایی در دولت چهاردهم برشمرد سازمان سینمایی یک نهاد تنظیمگر معرفی کرد.
در این نشست، همچنین علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما گفت: خانه سینما آماده است در کنار سازمان سینمایی مشکلات خانواده سینما را حل کند، کار صنفی انجام دادن به ابزاری نیاز دارد که یکی از آنها تأمین مالی است. متأسفانه ما به خاطر کمبود بودجه در یکی دو سال گذشته به شکل واقعی نتوانستیم از فعالیتهای فرهنگی، صنفی و پژوهشی اعضای صنوف حمایت کنیم. یعنی نتوانستیم به آنها بگوییم شما کارگاه و سمینار تخصصی برگزار کنید و ما هزینه آن را میدهیم. حمایتها فقط در این حد بوده که با چای و شیرینی از مهمانان پذیرایی کردیم و عملاً به هیچکدام از مسائل نتوانستیم ورود کنیم.
در این نشست، دبیر هیئت رئیسه خانه سینما از نحوه برخورد بعضی از متصدیان صندوق اعتباری هنر با اعضای صنوف خانه سینما گلایه کرد.
فریبا کوثری نیز در این نشست با اشاره به ممنوعالکاری برخی از بازیگران سینما خواستار رفع مشکل این دسته از هنرمندان شد و گفت: بسیاری از این افراد که در این وضعیت قرار گرفتهاند شرایط کاری و مالی مناسبی ندارند و انتظار داریم تمهیدی اندیشیده شود تا این هنرمندان دوباره بتوانند فعالیتهای سینمایی خود را از سرگیرند. امیدواریم با مدیریت و تمهیدات ریاست سازمان سینمایی هر چه زودتر این هنرمندان به کار خود در کنار دیگر همکاران سینما بازگردند.
فارابی ۸ فیلم برای «فجر» میفرستد
نیمه دوم سال و به ویژه پایان فصل پاییز، به دلیل نزدیک شدن به موعد برگزاری جشنواره فیلم فجر، خبرهایی از تولید و ساخت فیلمهای سینمایی میشنویم که برای حضور در این رویداد بزرگ سینمایی آماده میشوند.
هفته گذشته، با مشخص شدن دبیر جشنواره فیلم فجر و فرا رسیدن زمان ثبت نام در این رویداد، ۸ فیلم سینمایی که توسط بنیاد سینمایی فارابی با مشارکت بخش خصوصی یا نهادهای فرهنگی تولید شده است، اعلام شدند که برای حضور در چهل و سومین دوره جشنواره فیلم فجر آماده میشوند.
اسامی اولیه این آثار به شرح زیر است:
۱- «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی
۲- «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیه کنندگی مهاجر توحیدپرست
۳- مستند سینمایی «مردمان آنسوی رودخانه» به کارگردانی و تهیه کنندگی حبیب احمدزاده
۴- مستند سینمایی «بیمارستان شفا» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی
۵- «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی
۶- «هرچی تو بگی» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی آتش زمزم
۷- «بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان و تهیه کنندگی بهروز مفید
۸- «دختر برقی» به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین قناعت
این فیلمها در گونههای مختلف با طیف مخاطبان بزرگسال و کودک در دستور تولید بودهاند. فیلمهای سینمایی «هرچی تو بگی»، «بامبولک» و «دختر برقی»، ماه گذشته در سی و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان نیز حضور داشتند.
جشن مستقل سینمای مستند هم آکادمیک شد
در هفته گذشته، جزئیاتی از سیزدهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند که با یک تغییر ساختاری و به شکل آکادمی برگزار خواهد شد، منتشر شد.
آثار متقاضی شرکت در این جشن که در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ برگزار میشود، برای نخستین بار به شیوه آکادمی توسط اعضای فرهنگستان (آکادمی) سینمای مستند ایران ارزیابی و داوری میشوند. اعضای آکادمی سینمای مستند ایران را نخبگان و نامداران سینمای مستند ایران، برندگان تندیس و دیپلم افتخار در ادوار پیشین جشن مستند و جشن بزرگ سینمای ایران در رشته مستند، برندگان تندیس جشنوارههای معتبر جهانی و داخلی از جمله «سینما حقیقت»، فجر و فیلم کوتاه تهران، داوران و هیئتهای انتخاب ادوار مختلف جشن مستند، اعضای فعال و تأثیرگذار صنوف با سابقه عضویت بیش از ۱۰ سال و تعدادی از شخصیتهای مرجع فرهنگی و هنری مطابق اساسنامه آکادمی سینمای مستند ایران تشکیل میدهند.
این داوری در دو مرحله انجام میشود؛ در مرحله اول پس از بازبینی و تعیین امتیاز آثار توسط اعضای آکادمی، پنج مستند برگزیده در هر کدام از رشتههای جشن، بدون هیچ ترتیبی انتخاب و اعلام میشود. در مرحله دوم با بازبینی و اعلام مجدد رأی توسط اعضای آکادمی، برنده نهایی در هر رشته از میان نامزدهای اعلامی مرحله اول انتخاب میشود.
جایزه جشن مستقل سینمای مستند ایران شامل تندیس شیر طلایی جشن و لوح افتخار، به برگزیدگان رشتههای بهترین کارگردانی فیلم کوتاه مستند، بهترین تهیهکنندگی فیلم کوتاه مستند، بهترین کارگردانی فیلم نیمه بلند مستند، بهترین تهیهکنندگی فیلم نیمه بلند مستند، بهترین کارگردان فیلم بلند مستند، بهترین تهیه کنندگی فیلم بلند مستند، بهترین پژوهش در عرصه فیلم مستند، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین، بهترین موسیقی فیلم و بهترین صدا (که به تشخیص اعضای آکادمی به صدابردار و یا صداگذار اثر اعطا میشود) تعلق میگیرد.