به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با کلیات طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، با ۱۱۵ رأی موافق، ۱۲۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۹ آرای مأخوذه مخالفت کردند.
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراها در این زمینه، اظهار کرد: طبق این گزارش یک ماده واحده به تبصره ۸ انتخابات مجلس شورای اسلامی الحاق میشود. در ماده ۳۲ قانون انتخابات در خصوص استعفا نمایندگان توضیح ارائه شده است، همچنین در ماده ۵۴ شروع فرایند انتخابات توسط وزارت کشور تشریح شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۴ حوزه انتخابیه تبریز، انزلی، بستان آباد، نقده و اشنویه از داشتن نماینده در مجلس شورای اسلامی محروم هستند که همزمان با انتخابات شوراها باید انتخابات این ۴ حوزه انتخابیه انجام شود. طبق قانون فعلی ۶ ماه قبل از این تاریخ باید استعفا صورت میگرفت که در این طرح دو فوریتی آمده زمان پیش ثبت نام از تاریخ ۷ آذر ۱۴۰۳ شروع و تا ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ پایان یابد.
نباید قانون را به نفع گروهی خاص تغییر دهیم
محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات این طرح، گفت: این قانون برای تعداد محدودی تصویب شده، در حال حاضر ۴ حوزه انتخابیه هستند که از داشتن نماینده در مجلس محروم هستند، در حالی که قانون باید فراگیر باشد و نباید فقط برای ۴ حوزه انتخابیه و ۲۰ نفر تصویب شود و ما مخالف تغییر این قانون هستیم.
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با این طرح، گفت: قانون دائمی را نباید به نفع گروهی خاص تغییر دهیم. باید دست به اصلاحاتی بزنیم که به نفع مردم است.
متن طرح
گفتنی است، در این طرح که به تصویب نرسید آمده بود:
«ماده واحده - یک تبصره به عنوان تبصره ۵ به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی الحاق میگردد:
تبصره ۵ - در انتخابات میان دورهای، زمان استعفا و رعایت احکام این ماده تا پایان مهلت پیش ثبت نام مقرر ماده ۵۴ این قانون میباشد. این قانون از زمان تصویب لازمالاجرا است.»
گفتنی است، انتخابات میان دورهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه انتخابیه تبریز، بندر انزلی، بستان آباد و نقده و اشنویه همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ ۶ تیر سال ۱۴۰۴ برگزار میشود.
بر اساس تقویم این انتخابات، داوطلبان نامزدی در انتخابات باید ۶ ماه پیش از پایان مهلت ثبت نام یعنی تا ۲۵ مرداد ۱۴۰۳، استعفای خود را از سمتهای قید شده در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام میدادند. در صورت موافقت نمایندگان با اصلاح این قانون، داوطلبان نامزدی در انتخابات میان دوره مجلس شورای اسلامی مهلت داشتند تا پایان مهلت پیش ثبت نام یعنی ۱۳ آذر ۱۴۰۳ از عناوین قید شده در قانون استعفا دهند که این موضوع در مجلس به تصویب نرسید.