ایوب رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر به تشریح وضعیت کنونی آموزش و پرورش استان پرداخت و افزود: این نهاد تعلیم و تربیت در بحرانیترین شرایط خود بسر میبرد و متأسفانه در بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی در بدترین شرایط خود قرار گرفته ایم.
رضایی تصریح کرد: آموزش و پرورش استان در شاخصهایی مانند درصد قبولی، میانگین نمرات، ساماندهی منابع انسانی، وضعیت کمی و نابسامانی فضاهای فیزیکی و سایر موارد، یا رتبه آخر کشوری بوده و یا در رتبههای آخری قرار دارد.
قطار آموزش و پرورش استان از ریل خارج است
مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان با اظهار تأسف از اینکه آموزش و پرورش این استان در شرایط بحرانی قرار دارد و باید آن را از بُن بست خارج کنیم، اظهار داشت: ما معتقدیم با بهره گیری از کار کارشناسی و برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت باید قطار آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد را به ریل اصلی خود بازگردانیم، چراکه اکنون قطار این نهاد از ریل اصلی خود خارج شده است.
رضایی با تأکید بر اینکه به برنامه محوری در آموزش و پرورش بسیار اعتقاد دارم و باید آموزش و پرورش را به این سمت و سو جهت دهی و سوق داد، یادآور شد: جای بسیاری از فعالیتهای کیفی بخشی و ارتقای شاخصها اکنون در این نهاد خالی است و باید تدابیر ویژه با تحقق زمان بندی شده در نظر بگیریم.
وی، اجرای برنامههای پیشگیرانه برای تحقق برنامههای بالادستی، سند توسعه و دستیابی به اهداف نظام آموزشی و پرورشی بر اساس برنامه هفتم را بسیار ضروری خواند و خاطرنشان کرد: برای اجرایی نمودن برنامههای پیشگیرانه میبایست برنامه ریزی مُدوَنی جهت تکمیل و بهره برداری زیرساختها صورت داد.
بهسازی منابع انسانی مهمترین اولویت است
مدیرکل آموزش و پرورش استان از نابسامانی در حوزه منابع انسانی بویژه در این شهرستان هم اظهار تأسف کرد و گفت: بهسازی منابع انسانی مهمترین اولویت ما در آمورش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد بود و معتقدیم نباید چندین هفته از سال تحصیلی بگذرد و برخی مدارس و خانوادهها از نبود معلم در کلاسهای درس ابراز ناراحتی و نارضایتی کنند
رضایی افزود: اگر ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی در آموزش و پرورش بخوبی صورت گیرد، بطورحتم بیش از ۶۰ درصد برنامههای کیفی سازی مدنظر تصمیم گیران را میتوان براحتی اجرایی نمود و یا میتوان گفت در این شرایط، بیش از ۶۰ درصد اولویت بندی ها اجرایی شده است.
وی پیگیریهای جدی و استفاده از ظرفیتهای متعدد برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت تحقق برنامههای کیفی سازی را از اولویتهای برنامهای خود عنوان و اظهار داشت: بیش از ۹۸ درصد اعتبارات آموزش و پرورش برای حقوق و امور پرسنلی پرداخت میگردد و تنها یک درصد اعتبارات برای سایر برنامهها تخصیص داده میشود.
مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان گفت: برای ارتقای سطح رضایتمندی و تحقق برنامههای پیش بینی شده راهی جز تخصیص اعتبارات کلان نداریم و باید کسریهای بودجهای را برای همیشه در آموزش و پرورش رفع نمود و اعتبارات ویژه ای برای کیفی سازی برنامهها تخصیص داد.
رضایی پراکندگی روستاها و کمبود فضای فیزیکی در سطح شهرهای پرجمعیت استان بویژه شهر یاسوج را از مهمترین موانع کیفی سازی برنامههای آموزشی و پرورشی در استان کهگیلویه و بویراحمد برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه این عوامل، کیفی سازی برنامهها را در این نهاد با بحران مواجه کرده است.
احداث ۱۰ مدرسه جدید در یاسوج
وی از کلنگ زنی ۱۰ مدرسه ۱۲ کلاسه با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در شهر یاسوج خبر داد و از پیگیریهای بهرامی سیف آباد نماینده بویراحمد واحد مجلس و یداله رحمانی استاندار استان برای تخصیص این میزان اعتبار، تقدیر کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: این مدارس در فضای همان مدارس سابق از نو احداث و مدارس سابق بطور کامل تخریب و مدارس جدید با توجه به بحران فضای فیزیکی مدارس باید در کوتاهترین زمان ممکن احداث شوند.
رضایی در پاسخ به این سوال که برای ارتقای شاخصهای کمی و کیفی در آموزش و پرورش دولت چهاردهم در استان کهگیلویه و بویراحمد چه برنامههای پیش بینی کرده اید، ادامه داد: ما اساساً معتقدیم که مدیر موفق باید تفکر سیستمی یا نگاه پیشگیرانه و برنامه محور داشته باشد.
وی گفت: در مرحله دوم، مدیر باید از تمامی ظرفیتهای قانونی در راستای ارتقای شاخصهای کمی و کیفی برنامه محور بهره برده تا بتوان در سال آینده شاهد تحقق این برنامهها بود.
ساماندهی منابع انسانی در مسوولیتهای تخصصی
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه بنا داریم در بحث ساماندهی منابع انسانی انقلابی راه بیندازیم، یادآورشد: همواره بر این باورم که هر معلم باید در پُست تخصصی مشغول بکار باشد، اما متأسفانه اکنون شاهد نابسامانی گسترده در این حوزه در سراسر استان بویژه شهرستان بویراحمد هستیم.
رضایی با تاکید بر اینکه از حیث داشتن منابع انسانی آموزش و پرورش استان در سطح خوبی قرار دارد و با کمبود نیروی انسانی روبرو نیست، خاطرنشان کرد: متأسفانه بدلیل نابسامانی و ساماندهی نشدن تخصصی، شاهد هدررفت این نیروها در سیستم اداری هستیم.
وی گفت: استفاده از ظرفیت گروههای آموزشی برای نظارتهای بالینی در مدارس، توانمندسازی مربیان و معلمان، ارتقای مدیریت آموزشگاهی و توسعه و تجهیز مدارس بویژه در بخش وسایل کمک آموزشی و آزمایشگاهی از مهمترین برنامههای پیش بینی شده پیشگیرانه است.
این استاد دانشگاه از توسعه عدالت و نَسیب «یکسان سازی» برابر آموزشی در آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در دولت چهاردهم هم خبر داد و یادآورشد: توسعه رشتههای مهارتی متناسب با آمایش استانی و تقویت رشتههای کشاورزی از دیگر برنامههای آموزش و پرورش استان در این دولت خواهد بود.
ترویج فناوریهای نوین نظیر هوش مصنوعی
رضایی بر ترویج فناوریهای نوین آموزشی نظیر هوش مصنوعی در مدارس استان تاکید و تصریح کرد: در این برنامه از دانش آموزان خواسته میشود بر اساس بارگذاری نرم افزارهای جدید در تلفنهای همراه و در منزل، فناوریهای نوین آموزشی را فرا بگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که برای دانش آموزان عشایری استان چه برنامههای توسعهای دارید، گفت: ما معتقدیم هیچ تفاوتی بین دانش آموزان مناطق شهری، روستایی و عشایری در این استان نباید باشد و بدون تردید در تمامی زمینهها و رشتههای تحصیلی، عدالت آموزشی را رعایت خواهیم کرد و البته برنامههای متفاوتی برای کیفی سازی شاخصهای توسعهای دانش آموزان عشایری پیش بینی کردیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان در پاسخ به این سوال در بحث انتصابات مدیران نواحی و ستادی چه سیاستی را اتخاذ خواهید کرد، گفت: رویکرد ما در انتصابات نواحی و ستاد آموزش و پرورش استان بطور حتم شایسته سالاری است.
مدیران جدید و سیاستهای دولت چهاردهم
رضایی افزود: مدیرانی که قرار است در دولت چهاردهم مسؤولیت بعهده بگیرند، باید سیاستهای این دولت را قبول و برای تحقق آنها، شبانه روز تلاش کنند و از تلاشها خسته نشوند.
وی استفاده و بهره گیری از کارشناسان و مُتخصصان را از دیگر سیاستهای آموزش و پرورش دولت چهاردهم در استان کهگیلویه و بویراحمد برشمرد و اظهار کرد: ما میخواهیم برای انسانها تصمیم بگیریم و به همین خاطر باید از نخبگان بهره ببریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با تاکید بر اینکه باید به کار کارشناسی اعتقاد زیادی داشت، خاطرنشان کرد: هنر مدیران این نهاد تعلیم و تربیت باید اولویت شناسی برنامهها در سطح نواحی و استان باشد.
رضایی با اشاره به انتخاب تیمهای کارشناسی مُجرب در بدنه آموزش و پرورش استان، یادآور شد: ما با همراهی این تیمها، برنامه ریزی های منطقی و اصولی برای ارتقای شاخصهای کمی و کیفی خواهیم داشت که نتیجه آن را در سالهای آینده لمس میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه برای خارج نمودن آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد از بُن بستهای موجود و بازگرداندن قطار آن به ریل اصلی خود نیازمند عزم همگانی در سطح استان و وزارتخانه هستیم، تصریح کرد: تحقق برنامههای توسعهای با کمک تنها من و چند نفر محقق نمیشود و همه افراد و نهادهای حقیقی و حقوقی باید پای کار بیایند.
مدارس نباید سیاست زده شوند
مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: مدارس نباید سیاست زده شوند، اگرچه معتقدم دانش آموزان بایستی با سیاست آشنا شوند.
رضایی، نتیجه نهایی سیاست زدگی مدارس را روزمرگی و نابودی نهاد آموزش و پرورش خواند و خاطرنشان کرد: بدون تردید ما از مدیرانی که به بهبود توسعه کمی و کیفی آموزش و پرورش کمک بکنند، بهره خواهیم برد و در مسؤولیتها از آنان استفاده میکنیم.
وی گفت: سیاست زدگی مدارس مانع دستیابی به اهداف نظام تعلیم و تربیت میشود و مدیران مدارس میبایست مراقب این سیاست زدگیها بوده و البته دانش آموزان را با سیاست آشنا کنند.
راه اندازی سامانه شبانه روزی مشاورهای
مدیرکل آموزش و پرورش استان در پاسخ به این سوال که برای موضوع مشاوره دانش آموزان جهت پیشگیری از ترویج آسیبهای اجتماعی در مدارس استان چه برنامههایی دارید، خاطرنشان کرد: در اغلب مدارس استان، اتاق ویژه مشاوره دانش آموزان و خانوادههای آنان وجود دارد.
رضایی گفت: سامانه تلفنی بصورت شبانه روزی جهت ارتباطات مشاورهای نیز آماده پاسخگویی بوده و البته دورههای آموزشی مشاورهای متناسب با منطقه، محله و مدرسه در تمام نواحی آموزش و پرورش استان برای دانش آموزان و خانوادههای آنان برگزار میکنیم.
وی از راه اندازی کارگاههای توانمندسازی در راستای کمکهای مشاورهای به دانش آموزان و خانوادههای آنان در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.