شفت- فرماندار شفت بر ضرورت فرهنگ سازی و آموزش تفکیک زباله از مبدا در بین شهروندان تاکید کرد و گفت: مشارکت مردمی در مدیریت پسماند بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی ظهر دوشنبه در جلسه مدیریت پسماند ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمه (س) اظهار کرد: همه مدیران به ویژه بخشداران، شهرداران و دهیاران، اداره محیط زیست و آموزش و پرورش با بهره مندی از ظرفیت دوستداران محیط زیست در راستای فرهنگ سازی و آموزش شهروندان بخصوص جوانان در زمینه تفکیک زباله از مبدا، اقدام کنند.

نماینده عالی دولت در شهرستان با اشاره به عزم جدی دولت برای حل مشکل پسماند بیان کرد: ساماندهی پسماند، تکلیف قانونی، وجدانی و اخلاقی همه مدیران است.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه مسافران و گردشگران نیز در تولید میزان زباله در شهرستان تأثیرگذار هستند بیان کرد: باید آموزش‌های لازم برای تفکیک و جمع آوری زباله به مسافران داده شود.

نقدی با تاکید بر اینکه تلاش شود با فرهنگ سازی میزان تولید زباله به حداقل برسد، افزود: محیط زیست پاک‌تر و تولید محصولات کشاورزی سالم‌تر با وجود مدیریت صحیح پسماند فراهم خواهد شد.

وی تفکیک زباله از مبدا و بازیافت را مؤلفه اصلی در مدیریت صحیح پسماند دانست و افزود: برای آنکه بتوان این تهدید بزرگ را به فرصت تبدیل کنیم سه اصل مهمِ کاهش تولید زباله، استفاده مجدد و بازیافت را باید همواره در مدیریت پسماند در نظر گرفت و این مسائل باید به طور ویژه فرهنگ سازی شود و همه شهروندان خود را ملزم به رعایت آن بدانند.

ضرورت فرهنگ سازی و آموزش تفکیک زباله از مبدا

نقدی با اشاره به اینکه مشارکت مردمی در مدیریت پسماند نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، بیان کرد: شهروندان باید علاوه بر تلاش برای تولید پسماند کمتر، جداسازی اولیه پسماندها را در منازل انجام دهند تا کار بازیافت ساده‌تر شود.

فرماندار شهرستان شفت بر ضرورت فرهنگ سازی و آموزش تفکیک زباله از مبدا در بین شهروندان تاکید کرد و گفت: باید برای مدیریت پسماند بتوانیم نوع نگرش شهروندان را تغییر دهیم و مشارکت مردم را جلب کنیم.

نقدی با تاکید بر بازدید بخشداران از وضعیت تولید زباله در روستاها بیان کرد: در برخی از روستاهای شهرستان شفت مدیریت پسماند در حال اجرا است ولی در برخی روستاها انجام نمی‌شود و ضروری است با همکاری و مشورت دهیاران زباله‌های روستاهای دیگر هم مدیریت شود.

وی با اشاره به اینکه روستاهای ماشاتوک و خطیبان به عنوان روستای سبز در شهرستان معرفی شده است، گفت: باید تلاش کرد که تمامی روستاهای این شهرستان عاری از تولید زباله باشند و ساکنین روستاهای شهرستان نسبت به پاکسازی و تفکیک زباله از مبدا در منازل خود اهتمام وِیژه داشته باشند تا از بروز خطرات و معضلات زیست محیطی جلوگیری به عمل آید تا محیط زیست پاکی را داشته باشیم.

فرماندار شهرستان شفت با بیان اینکه شنبه‌های محیط زیستی پاک در شهرستان شفت با همکاری و مشارکت تمامی نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی عضو کارگروه پسماند اجرا می‌شود، بیان کرد: عملیات پاکسازی محیط زیستی شهری و روستای شهرستان شفت با مشارکت مدیران و مردم هفتگی استمرار داشته باشد.