به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران»، صبح سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
در ابتدا، بابک شریف کاشانی معاون امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران، گفت: نارسایی قلب یک بیماری است که علاوه بر بار درمانی، با مشکلات دیگری نیز همراه است.
وی افزود: این کنگره در روزهای ۷ الی ۹ آذر ۱۴۰۳ به همت گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سایر همکاران از سراسر کشور برگزار میشود.
شریف کاشانی ادامه داد: هدف اول کنگره، این است که ثابت کنیم همکاران متخصص قلب در ایران، از توانمندی بالایی برخوردارند.
رئیس کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران گفت: خوشبختانه داروهایی داریم که جلوی سیر پیشرفت بیماری را میگیرند و در داخل کشور نیز شاهد تولید این قبیل داروها هستیم.
وی افزود: کیفیت داروی ایرانی همتراز داروهای خارجی است و نیازی نیست که سراغ داروهای خارجی برویم.
در ادامه این نشست خبری، فرح نقاش زاده فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند و دبیر علمی کنگره نیز گفت: نارسایی قلب با شیوع بالایی در دنیا همراه است و پیش بینی میشود این عارضه افزایش پیدا کند و روز به روز تعداد این بیماران زیاد شود.
وی افزود: برنامه ما توسط انجمن نارسایی قلب اروپا و جهان، با کنگره ما همراه شدهاند. همچنین، تعداد زیادی سخنران داخلی و خارجی داریم که در رابطه با عارضه نارسایی قلب، صحبت خواهند کرد.
نقاش زاده ادامه داد: مصرف بعضی داروها، عفونتهای ویروسی و…، منجر به نارسایی قلب میشود.
وی افزود: نارسایی قلبی وقتی به مرحله پیشرفت بیماری برسد، نیازمند تجهیزات و دستگاههایی است که در داخل کشور هم این امکانات وجود دارد.
نقاش زاده به سابقه ۲۰ ساله پیوند قلب در ایران اشاره کرد و ادامه داد: تعداد مراکزی که در کشور پیوند قلب انجام میدهند، رو به افزایش است.
وی افزود: واحدهای فراهم آوری اعضا، برای ترویج فرهنگ اهدای قلب بیماران مرگ مغزی تلاش میکنند. اما، همچنان تعداد متقاضیان پیوند قلب خیلی بیشتر از دهنده قلب است.
در ادامه، وحید اسلامی متخصص قلب و عروق و دبیر اجرایی کنگره گفت: ۴۰ درصد مرگ و میرها در ایران ناشی از بیماریهای قلب و عروق است و از همین رو، نیاز است که چنین کنگرهها و همایشهایی را به صورت تخصصی برگزار کنیم.
وی افزود: در کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران، به دنبال ارتقای سطح علمی همکاران هستیم تا نتایج آن برای بیماران رقم بخورد.
اسلامی ادامه داد: در ایران سالی ۱۶۰ هزار مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی داریم و از هر ۵ فوتی، یک مورد ناشی از سکته قلبی است.