به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل لطفی شاعر و نویسنده خویی صبح سه شنبه در آئین رونمایی و نقد و بررسی کتاب چهل تکه زن که در مؤسسه فرهنگی خیال شهرستان خوی برگزار شد، به قالب مورد استفاده شاعر در کتابش پرداخت و گفت: سیر زندگی شاعر در واژه هاست همینطور شهرهای مختلفی که باعث سرایش شده، زبان شعر زبان کلاسیک، چه در قالب نیمایی چه در قالب غزل، استفاده از ترکیبهای ادبیات کلاسیک، تصاویر ساده و امروزی است.
وی ادامه داد: پیچیدگی معنایی عمیقی نیست که خواننده به راحتی در متن شعر قرار میگیرد، حرف و کلام شاعر و درک میکند.
لطفی به ویژگیهای ادبی اشعار کتاب چهل تن زن نیز اشاره کرد و افزود: در این اثر ترکیب بیتها و ساختار شعری ساده و وزن و آهنگ روانی دارد. شعرها، در نیماییها نیز بیشتر کلاسیک است و از نظر واژه چینی و ترکیب کلمات و آوردن حروف اضافه به این فرمت می رسیم در شعرهای دهه ۹۰ این ترکیب امروزیتر شده و هم سادهتر و هم زبان به روزتری در شعر جاری است.
این شاعر و نویسنده خویی با اشاره به محتوای اثر منتشره گفت: در سادگی و روانی و قشنگی بیتهای شاعرانه میشود در کتاب چهل تن زن مثال زد من عطر و طعم نان خانگی را دوست دارم و آن احساس ناب سادگی را دوست دارم. بیت روان، ساده و در عین حال امروزی و دلنشین هست.
وی با اشاره به اینکه شاعر انسانی تا حدودی درون گراست و به نظر میرسد نسبت به اطراف خودش و جهان خودش بیشتر سکوت کرده است، گفت: در واقع شما شاعر را با سکوتی معنادار مییابید. نسبت به انسانهای اطراف و جهان پیرامونش، گاهی غم سیطره دارد و گاهی ناامیدیهای کوچک و گاهی شوق و ذوق نسبت به مخاطب شعرش، غمگین است.
لطفی به نکات خوب این کتاب شعر اشاره کرد و گفت: باز هم باید بگویم این اثر، کتابی است بی غل و غش، صاف و تر و تمیز، یعنی شاعر نشسته اعماق حس خودش را بدون هیچ بحثی روایت کرده است، حال و حس لحظه اش را گفته است. یعنی هرچی بوده همان را روایت کرده است و این خیلی مهم هست در ادبیات، شنونده یا خواننده را سر در گم نمیکند.
این مدرس زبان و ادبیات به ارتباط گیری شاعر با مخاطبش نیز پرداخت و افزود: طبیعتاً تمام تجربههای شاعرانه برای بیان همان شناخت و احساسات انسانی است از جهان پیرامونش که این شاعر به خوبی از پس آن برآمده است.
در این آئین شاعر کتاب چهل تکه زن نیز در مورد اثر خویش توضیحاتی ارائه کرد.
کتاب شعر چهل تکه زن، سروده سکینه ناظر کریمی در ۶۷ صفحه و در سه فصل به بازار کتاب آمده است.