قم- رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری جزو معدود دیوان‌های داوری بوده که در تمام حوزه‌های حقوقی رأی دارد و مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پیری پیش از ظهر سه شنبه در همایش بین‌المللی داوری که دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: دیوان بین‌المللی دادگستری پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اواخر سال ۱۳۵۹ تشکیل شد و تاکنون نزدیک به ۴۳ سال است که فعالیت دارد.

رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری بیان کرد: دیوان بین‌المللی دادگستری تنها دیوانی است که نیمی از مباحث آن مرتبط با کشور ایران بوده و تمام مستندات آن قابل دسترسی بوده و مهم‌تر از همه این مسائل، جزو معدود دیوان‌های داوری است.

وی افزود: تاکنون بیش از یک صد کتاب به زبان انگلیسی در خصوص دیوان بین‌المللی دادگستری نوشته شده و تأثیر بسیار ویژه‌ای در توسعه مباحث مرتبط با حقوق سرمایه‌گذاری، حقوق بین‌الملل عمومی، تفسیر معاهدات، قانون حاکم، نحوه پرداخت غرامت و موضوعاتی از این قبیل داشته است ولی متأسفانه بسیاری از حقوق‌دانان ما کمترین اطلاع از این سرمایه مهم نداشته و شناخت حداقلی نسبت به محتوای آرای آن نیز ندارند.

پیری تصریح کرد: برخی از همکاران ما، آرای این دیوان را تنظیم کرده و در قالب کتاب چند جلدی منتشر کرده‌اند که تاکنون ۱۲ جلد آن منتشر شده است و در اهمیت این دیوان و نقش قابل توجهی که در توسعه حقوق بین‌الملل و سایر جنبه‌های حقوق دارد، شکی نیست.

وی اضافه کرد: حجم قابل توجهی از دانش تولید شده در این دیوان جهت استفاده، ابتدا باید استخراج شده و به صورت موضوعی دسته‌بندی شود و این امر وظیفه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و البته مرکز حقوق بین‌المللی است.

رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری با بیان اینکه دیوان بین‌المللی دادگستری جزو معدود مراکزی است که پژوهشکده خاص خود را دارد، گفت: این همایش، اولین همایش در نوع خود است و این موضوع بسیار جای تقدیر دارد و باید از آن بهترین بهره را برد.

پیری خاطرنشان کرد: حضور اساتیدی که از نظر علمی و تجربی در بالاترین سطح خود قرار دارند در این همایش، فرصت مغتنمی است که به نحو احسن باید از آن استفاده شود.