مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در برنامه تلویزیونی قرارگاه گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر کتاب بود. رهبرانش نویسندگان بزرگ بودند؛ رهبرانش تئوریسین بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، سری جدید برنامه تلویزیونی قرارگاه شامگاه دوشنبه ۲۸ آبان از شبکه قرآن سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

برنامه قرارگاه با اجرای مهدی صفری و علیرضا داوودی که روزهای زوج ساعت ۲۱ از شبکه قرآن و همزمان در تارنمای خبرگزاری مهر پخش می‌شود، شب گذشته به موضوع کتاب و کتابخوانی و وضعیت کتاب و نشر در انقلاب اسلامی ایران اختصاص داشت.

در ابتدا با بیان مجموعه نظرات و سخنان رهبر انقلاب به مناسبت‌های مختلف از دهه هفتاد تا کنون، موضوعات مطرح شده توسط ایشان بررسی شد، موضوعاتی نظیر اهمیت کتاب، فرهنگ کتابخوانی، کتاب خوب غذای روح، مسئولیت نشر و نویسندگان و مترجمان، نقشه دشمن برای تغییر فرهنگ، آینده کتاب با توسعه فضای مجازی.

در بخش بعدی با حضور میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی و یاسر احمدوند معاون پیشین فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به بررسی داستان کتاب قبل و بعد از انقلاب پرداختند.

نیلی ابتدا به بیان آمارهای مرتبط با نشر کتاب پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر کتاب بود. رهبرانش نویسندگان بزرگ بودند؛ رهبرانش تئوریسین بودند. رهبر بزرگ انقلاب که معمار انقلاب اسلامی بود _حضرت امام رضوان الله تعالی علیه_ فقط یک نویسنده نبود، یک تئوریسین بزرگ بود، دانشمند بود، فقیه بود، یک مرجع فکری و مرجع فقهی و مرجع حکمی بود، یک شاعر، یک کتاب شناس و حقیقتاً یک عارف. این ویژگی در نسل بعدی انقلاب اسلامی هم بود یعنی آنهایی که انقلاب کردند یا انقلاب را پیش می‌بردند و هدایت می‌کردند، نسبت خیلی عمیقی با کتاب داشتند.

نیلی سپس به ضعف‌های این حوزه اشاره کرد که بعد از ۳۰ سال فاصله با انقلاب آشکار شد و باید در جهت فعالیت تشکیلاتی و فعالیت‌های مردمی حرکت شود.

در ادامه گفتگو با یاسر احمد وند درباره تاریخچه و روند فعالیت ناشران انقلاب اسلامی پس از انقلاب، و دو میهمان مجازی برنامه احسان عسگری مدیرعامل مرکز رسانه‌ای شیرازه و مهدی فقیهی نژاد رئیس هیئت مدیره انجمن خوشه، در زمینه فعالیت‌های این دو مرکز و ترویج و نشر و توسعه و چرخه کتاب ادامه پیدا کرد.