شهرکرد-یک روحانی در شهرکرد در مواجهه با اراذل با مهربانی برخورد کرد و آن‌ها را از شری که درست کرده بودند منصرف و به راه درست راهنمایی کرد.

حجت‌الاسلام غفار رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر، از حادثه‌ای که دو سال پیش در گلزار شهدای شهرکرد رخ داد، پرده برداشت.

وی توضیح داد: چهار نفر از اراذل با دیدن او شروع به تمسخر و توهین کردند، دو نفر از آنها صورت خود را پوشاندند تا شناسایی نشوند و به سمت او حمله می‌کنند.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه یکی از اراذل در ماشین در حال فیلم‌برداری از او بود ادامه داد: هنگامی که متوجه آماده شدن اراذل برای حمله شد، تلفن خود را به بهانه صحبت از جیبم خارج کردم و شروع به صحبت کردم.

وی با اشاره به اینکه یکی از اراذل به سمتم حمله کرد، اما با استفاده از ترفندهای دفاع شخصی از خود دفاع کردم گفت: نفر دوم از اراذل با زنجیر به سمت من حمله کرد، در آن هنگام دست خود را زیر عبا بردم و آنها تصور کردند اسلحه همراه من است، ترسیدند و فرار کردند.

پس از شناسایی چهار اراذل، برخوردی محترمانه با آنها داشتم

حجت‌الاسلام رئیسی یادآور شد: پس از شناسایی چهار اراذل، برخوردی محترمانه با آنها داشتم. آنها از خانواده‌های مطرحی بودند اما تحت تأثیر رسانه‌ها قرار گرفته بودند.

وی با اذعان بر اینکه ویژگی پیامبر اکرم (ص) مهربانی و خوش‌اخلاقی بود گفت: ما با رفتار مناسب می‌توانیم انسان‌ها را به دین اسلام جذب کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی گذشت و بخشش را از اصول اساسی اخلاق اسلامی دانست و گفت: در قرآن کریم و احادیث نبوی، بارها به اهمیت این دو فضیلت اشاره شده است. پیامبر اکرم (ص) خود نمونه‌ای بارز از گذشت و بخشش بودند و همواره به پیروانشان توصیه می‌کردند که در مواجهه با خطاهای دیگران، گذشت و بخشش را در پیش بگیرند.

گذشت و بخشش باعث آرامش روحی و روانی فرد می‌شود

وی بیان داشت: گذشت و بخشش باعث آرامش روحی و روانی فرد می‌شود و از کینه و دشمنی جلوگیری می‌کند. وقتی کسی را می‌بخشیم، در واقع خودمان را از بار سنگین کینه و نفرت آزاد می‌کنیم. این امر نه تنها به بهبود روابط اجتماعی کمک می‌کند، بلکه به سلامت روانی و جسمی فرد نیز تأثیر مثبت دارد.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توانیم در زندگی روزمره خود گذشت و بخشش را عملی کنیم؟ گفت: ابتدا باید به این باور برسیم که همه انسان‌ها ممکن است خطا کنند و هیچ‌کس معصوم نیست. با این دیدگاه، وقتی کسی به ما ظلمی می‌کند یا خطایی مرتکب می‌شود، به جای کینه‌توزی و انتقام، سعی کنیم او را ببخشیم. همچنین، باید به یاد داشته باشیم که خداوند نیز از ما انتظار دارد که همان‌طور که او ما را می‌بخشد، ما نیز دیگران را ببخشیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: یادمان باشد گذشت و بخشش نه تنها به نفع دیگران است، بلکه به نفع خودمان نیز هست. با بخشیدن دیگران، ما به آرامش و رضایت درونی دست می‌یابیم و این یکی از بزرگترین نعمت‌های الهی است.