محمدحسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چندی سالی است که کیفیت هوا در سطح جهان به یک دسته بندی تقسیم شده که شامل پاک، سالم و ناسالم برای همه گروهها میشود.
مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست استان قم بیان کرد: بر اساس آمارهای سازمان محیط زیست طی این چند سال اخیر به طور متوسط هفتاد روز هوای ناسالم به شهر قم تحمیل میشود.
وی ادامه داد: اکولوژی هوای استان قم بر اساس پهنه فلتی که روی آن قرار دارد، به نحوی است که بخشی از روز آلوده بوده و طی چند ساعت و روز این امر برطرف میشود.
بازگیر گفت: در سال ۱۴۰۱ چهار ایستگاه پایش هوا در سطح استان قم مستقر شده بود که در سال گذشته سه دستگاه و سال جدید نیز سه دستگاه دیگر خریداری شده است.
مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست استان قم ابراز کرد: این ۱۰ ایستگاه در نقاط مختلف قم بر اساس مطالعات انجام شده قرار گرفته و هوا را به صورت بر خط پایش میکنند و مردم نیز به اطلاعات آن دسترسی دارند.
وی تصریح کرد: دستگاههای پایش هوای استان قم به صورت مداوم پاکسازی و بهینه سازی میشوند و شهرداری وظیفه نگهداری چهار دستگاه را بر عهده دارد.
نصب ایستگاههای پایش در سلفچگان و جعفریه در اولویت اداره کل محیط زیست استان قم قرار دارد
بازگیر عنوان کرد: نصب ایستگاههای پایش در سلفچگان و جعفریه در اولویت اداره کل محیط زیست استان قم قرار دارد و این دستگاهها نیز برای محدودههای غربی شهر به تازگی در حال خریداری، جا نمایی و نصب هستند.
مدیرکل اداره محافظت از محیط زیست استان قم اذعان کرد: تالاب مره یکی از بوم سازگان مستقر در کویر مسیله قم و پشتیبان است که در نزدیک ترین نقطه تولید گرد و غبار استان قرار دارد.
وی اضافه کرد: اگر تالاب مره آسیب ببیند کانونهای ایجاد گرد و غبار توسعه پیدا میکند و موجب آلودگی در شهر قم میشود و همچنین به زه کشیها و گاردریلهای اطراف بزرگراه نزدیک آن آسیب میرساند.
مدیرکل اداره محافظت از محیط زیست استان قم خاطرنشان کرد: برنامه عملیاتی کانونهای گرد و غبار در سراجه در دستور کار قرار دارد و در ستاد ملی گرد و غبار هم دنبال میشود.