سنندج_ تاکنون ۲۵ درصد از روند اجرای طرح سرشماری کشاورزی در کردستان به اجرا درآمده است، این سرشماری گامی برای کمک به تامین امنیت غذایی محسوب می‌شود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بخش سرشماری عمومی کشاورزی یکی از مهم‌ترین ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات در بخش کشاورزی کشورهاست.

جمع‌آوری اطلاعات بخش کشاورزی با اجرای طرح ملی سرشماری عمومی کشاورزی گامی برای کمک به دستیابی به اطلاعات وضعیت کشاورزی و منابع طبیعی و در نهایت تأمین امنیت غذایی است.‌

این سرشماری معمولاً هر چند سال یک بار انجام می‌شود و هدف آن جمع‌آوری اطلاعات جامع و دقیق درباره وضعیت کشاورزی و منابع طبیعی است.

داده‌ها در این سرشماری شامل تهیه آمار و اطلاعات دقیق درباره زمین‌های زراعی، محصولات، روش‌های کشت و غیره است تا زمینه ساز برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق دولت و سازمان‌ها در زمینه کشاورزی شود.

در استان کردستان نیز سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان در استان آغاز شد و تا ۲۵ آذرماه ادامه دارد، این سرشماری در استان کردستان با ۱۰۸ نفر آمارگیر به مرحله اجرا درآمد.

به منظور انعکاس بهتر این رویداد ملی در استان کردستان سازمان مدیریت و برنامه ریزی امروز چهارشنبه اقدام به برگزاری تور رسانه‌ای از آخرین وضعیت روند سرشماری کشاورزی کرده است.

به گفته قائم مقام دبیر اجرای ششمین سرشماری کشاورزی در کردستان تاکنون ۱۸ روز از آغاز این طرح در کردستان گذشته است و ۲۵ درصد از این طرح در استان به اجرا درآمده است.

جمع آوری اطلاعات ۳۰ هزار و ۸۰۰ بهره‌بردار در کردستان

مسعود سالمی به خبرنگاران اعلام کرد: آمار بهره‌برداران بخش کشاورزی استان ۱۲۱ هزار و ۳۰۰ نفر است که از این تعداد اطلاعات ۳۰ هزار و ۸۰۰ بهره‌بردار تاکنون جمع‌آوری شده است.

وی خاطر نشان کرد: پیش بینی و برآورد ما این است که ۱۲۱ هزار و ۳۰۰ بهره‌بردار در این دوره جمع آوری شود و در دوره قبل اطلاعات ۱۱۳ هزار نفر جمع آوری شد.

وی افزود: متوسط سن این بهره‌بردارها بالا و بین ۶۵ تا ۷۰ سال است و اینکه برخی از این افراد به دلیل کهولت سن فوت کرده و تعداد ورثه آنها هم زیاد باشد وجود دارد.

قائم مقام طرح آمار سرشماری عمومی کشاورزی کردستان عنوان کرد: در روزهای اول با توجه به بحث بارش و مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری طبق برنامه ریزی زمانبندی شده جلو نرفت، اما هنوز از برنامه کشوری جلوتر هستیم.

وی افزود: یعنی تاکنون ۲۵ درصد کار انجام شده و این در حالی است که ۱۸ روز از ۴۵ روز از زمان را هم سپری کردیم.

سالمی گفت: مأموران سرشماری در روزهای سخت و بارانی همچنان مشغول کار بودند و اگر طبق زمانبندی کار به اتمام نرسد قطعاً باید آن را تا ۵۰ روز و ۶۵ روز ادامه داد.

قائم مقام طرح آمار سرشماری عمومی کشاورزی اظهار کرد: در خصوص اطلاعات ثبت شده به بهره‌برداران این اطمینان را می‌دهیم که اطلاعات به حدی مطمئن و سری خواهد بود که به محض ثبت شدن سرور کاملاً از دسترس و دید خارج خواهد شد.

سالمی بیان کرد: اطلاعات فردی کاملاً محرمانه خواهد بود و تنها در طرح یارانه مورد استفاده قرار گرفته و میزان مواردی که دریافت می‌شود از همین اطلاعات به استان پرداخت می‌شود.

وی گفت: میزان ۶.۵ درصد آب ایران از کردستان تأمین می‌شود و سهم آب استان ۱.۰۱ درصد است و این در حالی است که پایه و اساس استان هم کشاورزی است که یعنی سهم آب استان از سهم آب دریافتی سدها هم کمتر است.

دستیابی به آمار دقیق با سرشماری کشاورزی

قائم مقام طرح آمار سرشماری عمومی کشاورزی کردستان عنوان کرد: محکمه پسندترین دلیلی که می‌توان استفاده کرد، آمار و اطلاعات درست و دقیق است.

سالمی بیان کرد: برخی استان‌ها که اصلاً آب ندارند تا ۴۰ درصد زمین‌های آنها آبی است و ۶۰ درصد دیم که در کردستان ۹ درصد زمین‌ها آبی است.

وی اذعان کرد: تفاوت رندمی آب با دیم ۲۵ درصد است و میزان عملکرد هکتار زمین گندم دیمی اگر یک تن و ۲۰۰ باشد در زمین آبی ۵ برابر است.

قائم مقام طرح آمار سرشماری عمومی کشاورزی خاطرنشان کرد: برای پایاب سدها هم باید اطلاعاتی مناسب داشت تا زمین‌های محدوده سد از دیم به آبی تبدیل شده و کشاورزان بتوانند به اندازه میزان هکتار زمین درآمد داشته باشند.

سالمی یادآور شد: با توجه به تقسیم زمین بین ورثه و باز هم بین ورثه آنها قطعاً باید با روش مناسب و درست باروری زمین را افزایش داد که داشتن اطلاعات دقیق کشاورزی منجر به دریافت منابع بیشتر برای استان خواهد شد.