بابلسر - دبیر مطالعات جوانی جمعیت و خانواده کشور سندروم آشیانه خالی را از جمله مسائل مطرح شده در جامعه بیان کرد و گفت: نرخ رشد جمعیت در استان های شمالی پایین است.

به گزارش خبرنگار مهر، صالح قاسمی پیش ازظهر پنجشنبه در کارگاه آموزشی کنشگران جمعیت به شکل گیری گفتمان جمعیت در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی یه نرخ جمعیت کشور بستگی دارد و در واقع موتور اقتصاد سوختش جمعیت بوده و کشوری که نرخ رشد جمعیت مثبت است با نرخ اقتصاد مثبت مواجه خواهد شد.

وی بیان داست؛ در طول ۱۱ سال گذشته مقام معظم رهبری بیش از ۶۹ بار یه طور علنی به موضوع جوانی جمعیت اشاره و مطالب مهمی را بیان و گوشزد کردند.

قاسمی به نرخ پایین رشد جمعیت در استان‌های شمالی به ویژه گیلان و مازندران اشاره و افزود: دلایل مختلفی در کاهش بودن نرخ رشد جمعیت در این استان‌ها وجود دارد که از جمله تغییر سبک زندگی، مسئله مهاجرت جوان‌های شمالی برای یافتن شغل به استان‌های صنعتی و برعکس آن، میان سال‌های برخی که در دوران سالمندی به این استان‌ها مهاجرت می‌کنند و همچنین توریستی بودن استان‌های شمالی مازندران گیلان که باعث تغییر سبک زندگی شده است.

این مسئول جوانی جمعیت با بیان مباحثی پیرامون انقلاب جنسی در غرب و فروپاشی بنیان خانواده، خاطر نشان کرد: امروزه بحث سندروم آشیانه خالی در جامعه ما مطرح می‌شود که تنهایی جوانان، اصالت من، اصالت تجرد، اصالت لذت جویی و رفاه طلبی است ولی وقتی جوان به سن میان سالی و پیری می‌رسد به دنبال جمع گرایی و روابط عاطفی پایدار به ویژه با اعضای خانواده در سن سالمندی است و زمانی که این شخص دارای خانواده نیست و نیازش برآورده نمی‌شود دچار سندروم آشیانه خالی خواهد شد.

وی ادامه داد؛ فرزندآوری یک تصمیم شخصی و خصوصی است اما در واقع همین امر خصوصی نقش اساسی در اقتصاد، اجتماع، سیاست و بسیاری از عرصه‌ها و شئون یک ملت و کشور دارد و باید همگان به آن توجه ویژه کنند.

کارگاه آموزشی جمعیت و خانواده به مدت یک روز از ۸ صبح امروز پنجشنبه تا عصر ادامه دارد.