همدان ـوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خانم دباغ شخصیتی با صلابت و با استحکام عقیدتی داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی در آئین اختتامیه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ)، اظهار کرد: گرامیداشت مرحومه دباغ از جهات مختلف مهم است که مهمترین آن این است روایت زنانه از مسیر انقلاب اسلامی را بیان می‌کند.

وی با بیان اینکه روایات ما از انقلاب اسلامی بیشتر مردانه است و کمتر از زنان بیان کردیم گفت: زندگی خواهر دباغ لایه‌های پنهانی مختلفی دارد که با تبیین آن به الگوی زن تراز انقلاب اسلامی می‌رسیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه خانم دباغ شخصیت جامعی از جهات مختلف دارد که جمع این اضداد در یک شخص ساده نیست گفت: جمع این وجوه است که می‌تواند یک فرد را الگو قرار دهد.

وی با بیان اینکه خانم دباغ شخصیتی با صلابت و با استحکام عقیدتی داشت گفت: خاطرات قابل توجهی از ایام زندان مرحومه دباغ وجود دارد که چطور در آنجا و شرایط سخت افراد را در کمند جاذبه خود قرار می‌داد، افرادی که تفکرات دیگری داشتند.

صالحی با بیان اینکه خانم دباغ ترکیبی از صلابت و استحکام مبنایی و روشی داشت و در عین حال جاذبه‌های ارتباطی در ایشان می‌بینیم که در کمتر کسی دیده‌ایم و این یکی از ویژگی الگوی در تراز انقلاب است گفت: ترکیب گستره‌های فعالیت‌های اجتماعی حداکثری با حوزه همسرداری و خانوادگی در ایشان بسیار خاص و قابل توجه است.

وی با بیان اینکه خانواده خانم دباغ با تربیت اسلامی پویا، فعال و بانشاط بود افزود: یکی از نمادهای تربیت این است که دختر ایشان در سن تقریباً ۱۵ سالگی در زندان ساواک و با شکنجه‌های سخت فرو نریزد در حالی که انسان‌های بزرگ از هم می‌پاشیدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همسرداری خانم دباغ الگویی برای ماست در ادامه از تفاوت رفتار این بانو در کودکی و نوجوانی سخن گفت و افزود: باید مراقب باشیم صرف متفاوت بودن کودکان و نوجوانان به طرد شدن از خانواده منتهی نشود و به این افراد توجه ویژه شود که مستعد دباغ شدن هستند.

وی با بیان اینکه خانم دباغ زنی مبارز، سیاسی و اجتماعی بود اما فضای نظم را با سادگی در زیست ترکیب کرده بود ادامه داد: خواهر دباغ فرمانده جدی نظامی است و فرد چریکی جزو بنیانگذاران سپاه همدان می‌شود افزود: خانم دباغ در کنار فرماندهی نظامی معلم و مربی هم بود که شاید این دو کنار هم نمی‌تواند در یک فرد باشد چرا که روحیه معلمی و با روحیه نظامی متفاوت است اما باز هم آنها در خانم دباغ می‌بینیم.

صالحی با بیان اینکه در روحیه خانم دباغ ترکیبی از شخصیت نظامی با خیر اجتماعی می‌بینیم ادامه داد: او با روحیه فعال اجتماعی تلاشی برای خدمت به جوانان و حتی کمک به ازدواج آنها داشتند.

وی با اشاره به اینکه خیر بودن خانم دباغ نیز بسیار خاص و مشهود است گفت: ایشان برای خود هیچ حقی از انقلاب قائل نبود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان کرد: سابقه مبارزاتی خانم دباغ به گونه‌ای بوده که می‌توانست زندگی مرفهی را بعد از آن برای خود تأمین کند اما ساده‌زیستی؛ دوری از تجملات، فاصله گرفتن برای رانت‌خواری را می‌بینیم.

وی با بیان اینکه ترکیب فعالیت حداکثری با عفاف و حجاب نیز در خانم دباغ بسیار قابل تأثیرگذار است اضافه کرد: با وجود اینکه زندگی اجتماعی ایشان قابل درگیری بسیار است اما به عفاف و حجاب دقت بالایی داشت.

صالحی با اشاره به اینکه جمع بین زندگی اجتماعی فعال و معنوی ارتباط با خداوند نیز قابل تأمل است افزود: ایشان از خیلی جهات الگو و نمونه بودند و نکته‌های آموختنی در زندگی آن بانو بسیار است و این همایش‌ها می‌تواند مقدمه بازخوانی‌ها باشد.