زاهدان_ نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: توسعه سیستان و بلوچستان نیازمند طرح جامع و متوازن با نگاه ملی و فراملی است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز پنج شنبه در نشست نخبگان و فرهیختگان سیستان و بلوچستان با رئیس جمهور و هیأت همراه، ضمن گرامیداشت هفته بسیج و نام و یاد شهدا، افزود: اگر در سیستان و بلوچستان بخواهیم به صورت عادی کار کنیم، همواره ذیل جدول شاخص‌های توسعه خواهیم بود مگر اینکه استثنایی و بسیجی وار کار کنیم تا بتوانیم فاصله خود را از سایر استان‌های کشور کمتر کنیم.

امام جمعه زاهدان به بیان پنج نکته از استان خطاب به رئیس جمهور و هیأت همراه پرداخت و بیان کرد: نکته اول، محرومیت سیستان و بلوچستان علیرغم همه ظرفیت‌ها و فرصت‌هاست و مردم استان ما، با وجود مشکلات معیشتی در سایر محورها از جمله آب، نان، نفت، گاز، صف‌های طولانی بنزین و گازوئیل، فقدان راه، بزرگراه و راه آهن، و نیز کمبود در حوزه بهداشت و آموزش و پرورش مواجه هستند، در حالی که این مردم نجیب سیستان و بلوچستان، شایسته خدمات بهتر و بیشتر هستند.

محامی بیان کرد: در طول دوران انقلاب اسلامی، خدمات فراوانی در سیستان و بلوچستان صورت گرفته اما با وجود همه این خدمات همچنان سیستان و بلوچستان یک استان محروم است و باید به صورت علمی، یک پژوهش و بررسی دقیق صورت بگیرد و علل عقب ماندگی استان با وجود همه این ظرفیت‌ها و هزینه‌هایی که در استان صورت گرفته مشخص شود.

وی ادامه داد: شاید از دلایل عقب ماندگی استان به توان به فقدان طرح جامع بلند مدت و گرفتاری به برنامه‌های روزمره با نگاه حمایتی و ارائه بسته‌های معیشتی، نپرداختن به طرح‌های بلند مدت و زیرساختی و نیز بی توجهی به بوم و فرهنگ منطقه و همچنین وجود برخی مدیران ناکارآمد اشاره کرد.

امام جمعه زاهدان، تصریح کرد: نکته دوم این هست که ما در سیستان و بلوچستان و سواحل مکران نیازمند طرح توسعه جامع و متوازن هستیم و با فرض تقسیم یا عدم تقسیم استان، باید این طرح جامع را داشته باشیم و با استفاده از نظرات بومیان و مردم استان و نیز استفاده از نیروهای بومی و غیر بومی با نگاه ملی و فراملی این طرح تدوین و تصویب شود که در این صورت دیگر با تغییر دولت‌ها و تغییر مسؤولان ریل پیشرفت سیستان و بلوچستان تغییر نکند و برخوردها سلیقه‌ای صورت نگیرد.

وی اظهار کرد: توجه به منطقه آزاد چابهار و منطقه آزاد سیستان، توسعه آن‌ها، ارتباط این دو منطقه با یکدیگر، تشویق به سرمایه‌گذاری بخش‌های دولتی و خصوصی با در نظر گرفتن مشوق‌ها و حذف یا تخفیف مالیات‌ها و توجه به عملیاتی سازی مصوبات سفر مقام معظم رهبری به سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۸۱ از دیگر انتظارات مهم است.

وی اضافهکرد: نکته سوم این است که ما در سیستان و بلوچستان نیازمند تأمین و تقویت امنیت پایدار هستیم و امنیت پایدار متوقف است بر رشد اقتصادی، رشد علمی و رشد فرهنگی است براین اساس بالغ بر رشد اقتصادی و عمرانی در سیستان و بلوچستان، باید برای رشد علمی و فرهنگی استان هم کار و تلاش صورت گیرد و مدیران استان مطلع هستند که برخی از مشکلات در استان ریشه در فرهنگ و برخی خرده فرهنگ‌های غلط دارد که باید اصلاح شود و بحث تقویت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان و تلاش برای تربیت مدیران و معلمان شایسته بسیار مهم هست تا نسل فرهیخته‌ای تربیت کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: ما در سیستان و بلوچستان، شاهدیم که با توجه به شعار بومی گزینی که روی مثبت سکه است و از طرفی نیاز فراوان گاهی در گزینش‌ها برای آموزش و پرورش دقت نمی‌شود و بعد کسانی گزینش می‌شوند که شایستگی لازم برای تربیت فرزندان را ندارند و به مدت ۳۰ سال، چرخه آموزش و مرورش را دچار مشکل می‌کنند.

محامی گفت: توسعه کمی و پوشش صدا و سیما در همه مناطق استان و نیز ارتقا کیفی برنامه‌های آن و پاسخگویی به نیاز همه اقوام و مذاهب که در استان هستند از جمله محورهای مهم دیگری است که باید در این عرصه سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

وی بر لزوم ترویج عقلانیت، اعتدال و فرهنگ دینی تاکید کرد و گفت: جامعه ما در سیستان و بلوچستان یک جامعه دینی و مذهبی است و باید تقویت نهادها و مراکز دینی را مورد توجه قرار دهیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اطهار کرد: اهتمام به اعتلای خانواده و تلاش برای رفع آسیب‌های اجتماعی از جمله حاشیه‌نشینی، اعتیاد، قاچاق و غیره باید مورد توجه قرار گیرد و همه این‌ها نیازمند این هست که برای هر پروزه عمرانی و اقتصادی یک پیوست فرهنگی تعریف شود.

محامی بیان کرد: در بحث امنیت، ما نیازمند یک نگاه جامع هستیم و باید در کنار ابزارهای نظامی و امنیتی، به ابزارهای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی توجه کنیم و به نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی رسیدگی و سخت افزار و نرم افزارهای لازم را برای آن‌ها تهیه کنیم و در کنار آن هم به مردم اعتماد کرده و از میان طوایف مختلف مردم به گزینش فرزندان از هر قوم و مذهب برای مشارکت در تأمین امنیت استان و کشور بپردازیم.

وی بر لزوم ساماندهی اتباع بیگانه تاکید کرد و گفت: این اتباع باید ساماندهی شوند اما سیستان و بلوچستان برای حضور اتباع غیر ایرانی، یک استان ممنوعه هست اما متأسفانه تعداد آن‌ها در استان زیاد بوده و باید تجدید نظر کرده و آن‌ها را ساماندهی و در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای استان به کار بگیریم.

محامی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان، نیازمند مدیران قوی، کارآمد و متعهد است که بسیجی وار و به صورت شبانه روزی تلاش کنند و استاندار، نیازمند پشتیبانی قوی از ناحیه دولت و نیز ارائه اختیارات ویژه در مقام عمل هست تا بتواند با آزادی عمل بدون تحمیل، بدون سفارش و بدون سهم‌خواهی بتواند مدیران لایق و شایسته را از اقوام و مذاهب مختلف از گرایش‌های مختلف انتخاب کنند و باید موازنه را رعایت و مدیران خود را به کار بگیرد و به همراهی دولت نیاز است تا بتواند مدیران ناکارآمد را پالایش و مدیران کارآمد را منصوب کند.

وی با قدردانی از سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان ابراز امیدواری کرد: این سفر با مصوبات خوبی همراه باشد و این مصوبات به سرعت اجرا شود به گونه‌ای که مردم آثار آن را به خوبی احساس کنند و بنده در گذشته هم مطرح کردم که دولت‌های مختلفی که آمده‌اند به بهترین شکل گزارش داده‌اند اما در واقع، اوضاع خراب‌تر شده و در حال حاضر امیدواریم با سفر رئیس جمهور و مصوبات و نیز اجرای این مصوبات توسط استاندار مردم اثرات این سفر و مصوبات را در بهبود وضعیت معیشت و رشد و تعالی استان به خوبی مشاهده کنند.