ارومیه- مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده گفت: زیرساخت های پایگاه جهانی تپه حسنلوی نقده تقویت شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شیری عصر پنجشنبه در سلسله نشست‌های پژوهشی پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در تپه باستانی حسنلوی نقده، با بیان اینکه این محوطه یکی از محوطه‌های تاریخی مهم خاورمیانه با بیش از هشت هزار سال قدمت است، افزود: از طرفی پایگاه ملی حسنلو نقده یکی از مقاصد مهم گردشگری هستند که نیاز به تقویت زیرساخت‌های گردشگری در این محوطه است.

وی اظهار کرد: برگزاری چنین نشست‌هایی موجب آگاهی دانشجویان و نسل جوان می‌شود و برگزاری چنین نشست‌هایی خیلی مهم است چرا که فکر و اندیشه این دانشجویان آینده را رقم خواهد کرد و تاریخ را حفظ خواهد کرد.

شیری افزود: برگزاری نشست‌های پژوهشی یک گام جلو برای بزرگداشت سال‌روز تپه حسنلو نقده است و امیدواریم برای معرفی تالاب‌ها و سایر تپه‌های تاریخی محمدیار نیز برنامه‌هایی خوبی اندیشیده شود.

مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده در این نشست گفت: در دهه ۱۳۷۰ تعدادی پروژه بزرگ در محوطه‌ها و بناهای تاریخی کشور تعریف شد تا به‌صورت مستمر پروره‌های علمی، فنی و مرمتی در آن مکان‌ها انجام شود که برخی از آنها به‌صورت ملی و برخی جهانی هستند.

وی اضافه کرد: در آذربایجان غربی دو پایگاه جهانی قره‌کلیسا چالدران و تخت سلیمان تکاب و دو پایگاه ملی بسطام چایپاره و پایگاه ملی حسنلو نقده وجود دارد که پژوهش‌های باستان‌شناسی و مرمتی در این پایگاه‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود.

شیری گفت: سلسله نشست‌های پژوهشی قرار است در پایگاه‌های جهانی و ملی کشور برگزار شود که تپه حسنلو جزو اولین‌های پایگاه ملی کشور است که این سلسله نشست‌ها را برگزار می‌کند.

در این نشست پژوهش‌هایی با عناوین ارزش‌های میراث‌فرهنگی و رابطه آن با شیوه‌های حفاظت توسط مظفر عباس‌زاده، حسنلو؛ دیروز، امروز و فردا توسط رضا حیدری، بازنگری در گاهنگاری و حوزه فرهنگی دوره VII حسنلو توسط قادر ابراهیمی، استقرار اورارتویی و استقرارهای مجاور همزمان توسط کیومرث حاجی‌محمدی ارائه شد.