به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه مهاجرانی پنجشنبه شب در حاشیه آئین نکوداشت استاد محمدعلی برزگر بنیانگذار جهانی خانههای بهداشت با بیان اینکه حمایت از نخبگان و سرآمدان را دولت وظیفه خود میداند، افزود: حمایتهای ویژه از نخبگان نیز از سوی معاونت عملی و فناوری رئیس جمهوری مشخص شده است.
وی با اظهار اینکه حمایتهای ویژه ای از برگزیدگان مسابقات بین المللی علمی و المپیادهای جهانی انجام میشود، از دکتر برزگر به عنوان پیشگام راه اندازی خانههای بهداشت یاد کرد.
وی با عنوان اینکه دکتر برزگر افتخار و غرور ملی ما است، افزود: دکتر برزگر با این الگوهای موفق ایرانی نمونه جهانی و سبب افتخار و فخر ایرانیان شده است.
دکتر محمد علی برزگر متولد سال ۱۳۲۱ در آمل است. او مدرک پزشکی و کارشناس ارشد بهداشت عمومی را از دانشگاه تهران دریافت کرده و پس از آن مدتی را در دانشگاه نورث کارولینای آمریکا به تحصیل و تحقیق پرداخت و دوباره به دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بازگشت.
وی نخستین خانه بهداشت را در ارومیه (منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر) در آبانماه سال ۱۳۵۲ بنا و توسط معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد و نخستین گروه بهورزهای ایران را آموزش داد و برای فعالیت در خانههای بهداشت، استخدام کرد.
دکتر برزگر سالها بهعنوان رئیس بهداشت جهانی در کشورهای یمن، مصر، پاکستان و سومالی خدمت کرد. وی در حوزه مسئولیتی نیز مدیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی بود.
از دستاوردهای دکتر برزگر میتوان به بررسی وضعیت موجود طرح ارائه خدمات بهداشتی در سال ۱۳۴۹ دریافت که شکایات مردم از بیماریها معمولاً به پنج مورد خلاصه میشد.
در تابستان اسهال و استفراغ، در زمستان ذاتالریه، دردهای عضلانی و استخوانی و در تمام سال، زخمهای جلدی بیماران را آزار میداد و علت ۸۰ درصد مراجعه آنها به درمانگاهها بود.
در آن مقطع زمانی ۷۰ هزار روستا در کشور وجود داشت و حدود ۷۰ درصد جمعیت در روستاها زندگی میکردند، اما خدمات بهداشتی تنها در شهرها خلاصه شده بود. اگر آنان دچار مشکل میشدند ناچار بودند کیلومترها مسیر را طی کنند تا بتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند.