زنجان-معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدجلیل حسینی ظهر شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های ما در شرایطی قرار دارند که با کاهش انگیزه در اساتید و دانشجوها مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه حضور رئیس‌جمهور پزشک در رأس قوه مجریه نویدبخش ارتقای سلامت جامعه است، عنوان کرد: با تعهداتی که ایشان اعلام کردند امیدواریم این باعث افزایش انگیزه و مشارکت در مردم، دانشجویان و نیروی انسانی شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کنترل بیماری‌ها ۲۰ درصد به حوزه سلامت مربوط است، خاطرنشان کرد: ۷۵ الی ۸۰ درصد مربوط به سایر حوزه‌هاست که باید با مشارکت سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها این امر محقق شود تا بتوان از بیماری‌ها پیشگیری کرد.

وی ادامه داد: در شورای سلامت و امنیت غذا با به‌کارگیری مشارکت سایر سازمان‌های فعال امیدواریم در این دوره در بحث سلامت ارتقا داشته باشیم.

حسینی با بیان اینکه وظیفه ما در این مقطع این است که اقدامات ممکن را در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای رفع مشکلات انجام دهیم، تأکید کرد: باید تلاش خود را به‌کار گیریم تا زمینه گشایش‌های اقتصادی در کشور ایجاد شود.

وی جمعیت را یکی از موضوعات مورد توجه خواند و گفت: تا چند سال آینده طبق گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ایران با مشکل پیری جمعیت مواجه خواهد شد که می‌تواند آینده کشور را دچار مشکل کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه از دو عنصر شامل اساتید و دانشجویان تشکیل می‌شود که صاحبان اصلی دانشگاه هستند، تصریح کرد: یکی از کارهای مهم ایجاد انگیزه است و دانشجویان و اساتید باید بالاترین جایگاه را داشته باشند و صاحب فرایند در دانشگاه باشند و باید به اساتید دانشگاه برای مشارکت و برنامه‌ریزی برای پیشبرد امور دانشگاه فرصت بدهیم.

وی با بیان اینکه ۲۲ هزار نفر عضو هیئت علمی در دانشگاه‌ها هستند، یادآور شد: اعضای هیأت علمی نخبگان فکری ما هستند که می‌توانند در شرایط سخت و روشن آینده با برنامه‌ریزی و فکر دانشگاه را به محیطی پرانگیزه تبدیل کنند.

حسینی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور حدود ۹۰۰ هزار میلیارد ریال بدهی دارند، تأکید کرد: لازم است متولیان امور که به مسئولان کشوری دسترسی دارند این مهم را منتقل کنند تا به فکر باز کردن افق‌های اقتصادی در کشور برای کاهش این مشکلات باشند.

وی با بیان اینکه تجربه نشان می‌دهد که ۹۰ تا ۹۵ درصد بودجه‌ها صرف امور مربوط به حقوق می‌شود، ادامه داد: در نتیجه این شرایط تربیت دانشجو و پیشبرد سایر امور دشوار خواهد بود اما امیدواریم گشایش‌های اقتصادی در کشور صورت گیرد.