یک ابر رایانه ساخت ارتش چین  بار دیگر در یک آزمون بین‌المللی کارایی محاسبات هوش مصنوعی رتبه اول را کسب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، دانشگاه ملی فناوری دفاعی چین ابر رایانه «تیان هه» را ساخته که در صدر جدیدترین فهرست کارآمدترین سیستم های پردازشگر داده های کلان قرار گرفته است. از سال ۲۰۲۱ میلادی این دومین باری است که ابر رایانه مذکور به رتبه نخست دست می یابد.

قدرت رایانش پیشرفته ابررایانه ها را می توان برای شبیه سازی مطالعات تغییرات آب وهوایی، انجام تحقیقات درباره مواد، اکتشاف فضا و توسعه درمان هایی برای بیماری های مختلف به کار برد. فهرست Green Graph۵۰۰ قدرت عملکرد به ازای هر وات را برای پردازش گراف های بزرگ می سنجد و بازده انرژی سریع ترین ابررایانه ها را برای انجام فعالیت های نیازمند داده های زیاد مقایسه می کند. این فهرست که از سال ۲۰۱۰ منتشر می شود، ارزیابی عملکرد ابررایانه ها در رایانش گراف ها را به طور بین المللی رده بندی می کند.

Tianhe Exa-node Prototype که ابررایانه بومی چین است به قدرت ۶۳۲۰ MTEPS/W دست می یابد و بالاترین جایگاه در رده بندی Green Graph۵۰۰ در زمینه داده های کلان را به خود اختصاص داده است. این معیار عملکرد کارایی سیستم را در ارتباطات داخلی داده ارزیابی می کند.

قدرت آن از نسخه قبلی ( ۴۳۸۵ MTEPS/W )و همچنین ابراریانه Eniad(متعلق به دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا) نیز بیشتر است. ابر رایانه تیان هه آخرین بار در جولای ۲۰۲۱ میلادی در صدر فهرست مذکور قرار گرفت.

تحلیل گراف یک حوزه در حال رشد در رایانش هوش مصنوعی است که روی شناسایی ارتباطات میان ساختار گراف ها تمرکز می کند. این ابزاری ارزشمند برای بررسی شبکه ها، الگوها و داده های ساختاری پیچده است. به عنوان مثال می توان از آن برای تحلیل رابطه تراکنش در چند حساب استفاده کرد.