قزوین- با معرفی استاندار جدید قزوین دوره حضور «محمدمهدی اعلایی» به‌عنوان یازدهمین نماینده عالی دولت در استان قزوین به پایان خواهد رسید.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ با تصویب هیئت دولت سیزدهم محمدمهدی اعلایی به‌عنوان یازدهمین استاندار تاریخ استان قزوین منصوب شد تا در شرایطی که همگان در قزوین انتظار گزینه‌ای بومی را داشتند مردی از دیار استان همسایه راهی قزوین شود.

اعلایی در شرایطی راهی استان شد که استان قزوین با بحران‌های پیچیده و سخت دست‌به‌گریبان بود و او باید برای بحران‌های مختلفی همچون آب، بحران‌های کارگری و برخی بازی‌های سیاسی برنامه‌ریزی ویژه‌ای می‌داشت.

استفاده از ظرفیت مدیران بومی قزوین

یکی از اصلی‌ترین اقدامات مثبت اعلایی توجه به ظرفیت بومی در انتصابات بود. هرچند اعلایی برای مردم قزوین خود یک مدیر غیربومی محسوب می‌شد اما این مدیر غیربومی بیشترین میزان استفاده از مدیران بومی استان قزوین را در کارنامه خود ثبت کرد.

انتصاب تمامی فرمانداران استان قزوین از ظرفیت بومی یکی از اقدامات خوب اعلایی به شمار می‌آمد. همچنین کبیری و کاظمی به‌عنوان دو معاون سیاسی و امنیتی استاندار، رجحانی معاون عمرانی استاندار، پیله فروش و رحمانی دو معاون اقتصادی استاندار همه از ظرفیت‌های بومی استان بودند که در نوع خود با ارزش بود.

بدون شک منتقدین اعلایی نیز به‌راحتی می‌پذیرند که استان قزوین در این سه سال کمترین میزان مدیران غیربومی و پروازی را در خود جای داد و این اتفاق مبارکی برای استان بود.

رشد جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی

یکی از تأکیدات اعلایی در طی ۱۱۱۳ روز خدمت در استان قزوین افزایش حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بود و ثبت رشد ۴ برابری سرمایه‌گذاری‌ها در بخش صنعت، رشد ۱۲ برابری سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کشاورزی و رشد ۴ برابری سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری دستاوردی بزرگ در سال‌های مدیریت دولت سیزدهم در استان قزوین محسوب می‌شود.

قزوین با رشد ۵ برابری طرح‌های مصوب سرمایه‌گذاری خارجی جزو استان‌های پیشتاز در جذب سرمایه‌گذاری خارجی بوده است تا جایی که رتبه اول در سال ۱۴۰۰ و رتبه پنجم در سال ۱۴۰۱ را از آن خود کرد.

پایان بحران‌های کارگری

کمتر کسی تجمعات شکل‌گرفته در سال‌های پایانی دولت دوازدهم در استان قزوین را از یاد برده است. سفره‌های خالی پهن شده در برابر استانداری قزوین همه نشان از دردی عمیق در بین کارگران واحدهای تولیدی بزرگ استان از جمله کنتور سازی داشت.

کنتور سازی در حال حاضر با ۱۵۰ کارگر کار خود را آغاز کرده و کنتورهای برق نسل سوم را تولید می‌کند. شرکتی که در دولت یازدهم و دوازدهم به تعطیلی کشانده شد و هیچ همتی برای احیای آن صورت نگرفت.

تلاش برای احیای دولت‌خانه صفوی

دولت‌خانه صفوی یکی از مجموعه‌های تاریخی شهر قزوین است که در سالیان اخیر بحث احیای آن به یکی از چالش‌های جدی استان قزوین تبدیل شده بود.

با استقرار دولت سیزدهم نگاه دولت در استان به این دولت‌خانه برای احیا و بهره‌مندی از ظرفیت عظیم گردشگری این مجموعه تاریخی افزایش یافت تا جایی که به پیشنهاد استانداری رئیس‌جمهور در بیستمین سفر استانی خود به استان قزوین در بازدیدی سرزده از این مجموعه تاریخی بر احیا آن تأکید کرد.

انتقال مدرسه پاسداران که در فضای این دولت‌خانه بود یکی از چالش‌های سال‌های اخیر بود که در این سه سال انجام و امروز این مدرسه در فضایی دیگر آماده بهره‌برداری است.

حل مشکل مهرگان و عظیمیه

اما بدون شک یکی از مهم‌ترین اقدامات تیم مدیریتی دولت سیزدهم در قزوین را باید در حوزه حل مشکلات ریشه‌ای تعاونی‌های مسکن در قزوین دانست. در گام نخست تبدیل شهرک مهرگان به‌عنوان یک شهرک اقماری با مشکلات مدیریتی متعدد به «شهر جدید» گام مثبت بزرگی برای حل مشکلات این منطقه و مردم آن بود.

مشکل شهرک عظیمیه یک مشکل ۳۲ ساله و حل نشده در قزوین بود و امکان هیچ اتفاق مثبتی در این منطقه وجود نداشت اما با پیگیری‌های تیم عالی دولت سیزدهم در استان قزوین گامی بزرگ برداشته و کار تأمین زیرساخت‌ها در این منطقه برای ساخت‌وساز فراهم و کار اجرایی در آن آغاز شد.

مشکل اهالی شهرک اندیشه از زمانی شروع شد که شهرک به دو قسمت ۲۱.۵ هکتاری و ۱۵ هکتاری تقسیم شد و در حالی که اهالی بخش ۲۱.۵ هکتاری آن تمامی مجوزهای لازم برای تغییر کاربری زمین‌ها از کشاورزی به مسکونی و تجاری را کسب کرده‌اند، اعضای بخش ۱۵ هکتاری آن نتوانستند مجوز این تغییر کاربری از کشاورزی به مسکونی و تجاری را دریافت کنند اما در دولت سیزدهم با دستور استاندار این مشکل پس از ۲۰ سال حل شد.

پایان مشکل ۲۰ ساله تعاونی مسکن ارتش در باورس

اراضی باورس متعلق به تعاونی کارکنان لشکر ۱۶ زرهی ارتش که بیش از ۲۰ سال بدون استفاده مانده بود، با پیگیری‌های لازم و اتخاذ تصمیمات در سطح ملی و استانی حل شد.

زمین‌های ۱۳۲ هکتاری منطقه باورس که به ۲۸۶۰ قطعه تبدیل و به ۲ هزار عضو تعاونی مسکن ارتش تقدیم شده بود به‌واسطه کشاورزی بودن، امکان بهره‌برداری از آن وجود نداشت تا اینکه در دولت سیزدهم مشکل ۲۰ ساله این پروژه حل شد.

رفع مشکلات حوزه درمان

رفع نیازهای درمانی در استان قزوین نیز از ابتدا در دستور کار دولت سیزدهم و تیم عالی دولت در استان قزوین قرار گرفت. تلاش برای تکمیل فاز نخست بیمارستان شهید رئیسی، تلاش برای انتقال بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن که مشکل چند ده ساله استان بود، آغاز احداث فاز الحاقی مرکز درمانی شهدای آبیک، و فاز الحاقی بیمارستان شهید رجایی تنها گوشه‌ای از اقدامات استان در حوزه درمان بود. پروژه‌های درمانی در استان قزوین به قدری افزایش یافت که از قزوین به عنوان پایتخت پروژه‌های درمانی در کشور یاد می‌شود.

بدون شک اقدامات بزرگی در این سال‌ها در قزوین انجام شد. پایان ابرپروژه آبی همچون آب‌رسانی به آبیک، اتمام کار سد بالاخانلو، مبارزه با فسادهای ساختاری در شهرک‌های صنعتی، کاهش حجم بیکاری، گازرسانی به ۱۰۶ روستا و ۹۰۴ واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی و آغاز پروژه‌های گردشگری محور در قزوین از اقدامات ماندگاری بود که در قزوین انجام شد.

هرچند هیچ مدیری بدون نقد و یا نقطه ضعف نیست اما در این روزها و یا حتی ساعات پایانی با خرده‌گیری‌های لجوجانه و یا ناشی از بازی‌های سیاسی طعم خدمات انجام شده در استان قزوین را بر مردم تلخ نکرده و باعث ایجاد دلسردی در مدیران نباشیم.

بدون شک بیان اقدامات انجام شده گامی مهم در جهاد تبیین و امید افزایی در جامعه محسوب می‌شود.