محققان دانشگاه استنفورد و موسسه دیپ مایند گوگل به دستاوردی مهم در حوزه قل های هوش مصنوعی یا عاملانی که می توانند شخصیت کاربر را تقلید کنند، دست یافته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی سی ان، محققان در پژوهشی جدید یک سیستم هوش مصنوعی مبتنی بر GPT-۴۰ پس از ۲ ساعت مصاحبه توانست نگرش ها و رفتارهای انسانی را با دقتی بالا شبیه سازی کند. در این تحقیق بیش از هزار نفر شرکت کردند و به طور دقیق با آنها مصاحبه شد تا طیف وسیعی از تجربیات زندگی، اعتقادات و رفتارهای آنها جمع آوری شود. محققان اطلاعات به دست آمده را به سیستم هوش مصنوعی منتقل کردند تا بتواند واکنش های فرد در بسترهای مختلف و حتی در بسترهایی کاملا جدید را تقلید کند.

یک بنچمارک کلیدی در این زمینه «پیمایش اجتماعی عمومی» ( GSS) بود که یک ابزار قدیمی جامعه‌شناختی است که نگرش‌های جامعه را در مورد موضوعاتی مانند سیاست عمومی، روابط نژادی و مذهب اندازه‌گیری می‌کند.

قل های هوش مصنوعی تقلیدی از واکنش های تحقیقی به ۸۵ درصد دقت انجام دادند که تقریبا مشابه دقت شرکت کنندگان در زمانی است که ۲ هفته بعد به سوالات پرسشنامه تحقیقی پاسخ دادند.

جالب آنکه عملکرد هوش مصنوعی از مدل‌های جمعیت‌شناختی و مبتنی بر شخصیت بهتر بود و پیش‌بینی‌های رفتاری دقیق‌تر و دقیق‌تری را ارائه کرد.