معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مسعود حبیبی در نشست خبری معاون فرهنگی و دانشجویی‌ که امروز یکشنبه (چهارم آذرماه ۱۴۰۳) در وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن گرامیداشت ۱۶ آذر و روز دانشجو گفت: دانشجویان ذاتاً آرمان خواه، استقلال طلب و آزادی طلب هستند. وقایع ۱۶ آذر به خاطر مقابله با استکبار جهانی اتفاق افتاد و دانشجویان ما ایستادگی کردند و به خاک و خون کشیده شدند و این نماد دانشجویان شد.

وی تاکید کرد: ما در معاونت فرهنگی پیگیر آن هستیم که بستری را فراهم کنیم تا معاونت فرهنگی دغدغه‌های اجتماعی، صنفی و علمی دانشجویان را اعلام و پیگیری کند. ما در فعالیت‌های حوزه دانشجویی و فرهنگی توجه ویژه به دانشجو داریم و تلاش داریم با برنامه‌ریزی در تمام برنامه‌ها و اجرای آن‌ها نظر دانشجویان اعمال شود.

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه کل دانشجویانی که احکام آنها باقی مانده بود، ۶۰ نفر بودند که به تحصیل برگشتند، گفت: تمامی دانشجویانی که در اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌ها در ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از کمیته انضباطی حکم داشتند و از حکم آنها باقی مانده بود، طبق نظر مقام معظم رهبری که نظر به عفو این افراد داشتند و طبق رویکرد رئیس‌جمهور به دانشگاه بازگشتند.

حبیبی با بیان اینکه هدف کمیته انضباطی تربیتی است، ادامه داد: احکامی که برای دانشجویان صادر شده بود، بررسی شد و اگر حکم انضباطی کسی باقی مانده بود، متوقف شد و پرونده‌هایشان در حال بررسی است.

وی افزود: تمامی دانشجویان استحقاق ادامه تحصیل را دارند و علاقه‌مند تحصیل و خدمت به کشور هستند با این حال اگر فردی باشد که متنبه نشده باشد و اصرار به خطا داشته باشد، با او در کمیته انضباطی طبق قوانین رفتار خواهد شد.

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان بازنگری می‌شود

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد تغییر شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان گفت: ما پس از آغاز مسئولیت تلاش کردیم دانشجویان محروم از تحصیل سریع‌تر به دانشگاه برگردند، چون ممکن بود زمان انتخاب واحد بگذرد. شیوه‌نامه انضباطی که شهریورماه ابلاغ شده، مشکلی ندارد و ملاک عمل ماست.

وی با اشاره به اینکه گله‌هایی در مورد این شیوه‌نامه جدید وجود دارد، افزود: در زمان تدوین شیوه‌نامه سابق، مسئولین وقت جلسات متعددی با نماینده مقام معظم رهبری برگزار کردند ولی در شیوه‌نامه جدید این موضوع نبوده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی با تاکید بر این‌که تغییر شیوه‌نامه از اختیارات وزیر علوم و وزیر بهداشت است، گفت: ما تلاش کردیم شیوه‌نامه جدید به حقوق اساسی نزدیک‌تر باشد؛ با این وجود ایراداتی دارد به ما اعلام شده است. وزیر علوم قبول کردند و ما نیز قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نمایندگان مجلس استفاده کنیم.

وی خاطر نشان کرد: طبق قانون تدوین شیوه‌نامه از اختیارات وزیر است، این اتفاق شاید از کم تجربگی بوده ولی ما هیچ کار غیر قانونی انجام ندادیم. در شیوه‌نامه ۱۴۰۱ ایراداتی وجود داشت و چند بند آن را دیوان عدالت اداری ملغی کرده بود. با این حال اعتقاد ما احترام به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نمایندگان مجلس و دانشجویان است.

حبیبی با تاکید بر نقش تربیتی کمیته‌های انضباطی گفت: ما نباید با تنبیه دانشجویان را رها کنیم باید آن‌ها را جذب کنیم. با این وجود تخلفات کوچک می‌تواند به اشتباهات بزرگ نیز تبدیل شود. یکی از سخت‌ترین بخش‌ها امروز کمیته‌های انضباطی هستند و برخورد درست به اصلاح دانشجویان کمک می‌کند. ولی یقیناً افرادی که تخلف کنند، با آن‌ها برخورد می‌شود.

۱۵ هزار تخت خوابگاهی اضافه خواهد شد

معاون وزیر بهداشت در مورد خوابگاه‌های متاهلی توضیح داد: در حال حاضر ۱۲۰۰ خوابگاه متاهلی داریم و منابعی برای اتمام خوابگاه‌هایی که تا ۸۰ درصد تکمیل شدند را در نظر گرفتیم. در حال حاضر حداقل مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع مصوب شده است و امیدواریم حداقل ۲۰۰ میلیارد دیگر نیز تصویب شود و در اختیار مجموعه قرار گیرد.

حبیبی با اشاره به بحث جوانی جمعیت گفت: همچنین بیش از سه همت برای خوابگاه‌ها در نظر گرفته شده و ۱۵ هزار تخت خوابگاهی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد که از این تعداد ۳۰۰ باب خوابگاه برای متاهلین درنظرگرفته شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تغذیه دانشجویی و کیفیت غذای سلف توضیح داد: کیفیت غذای سلف در هر دانشگاه متفاوت است. نمیتوان گفت کیفیت غذا ایده‌آل است و یکی از دلایل آن محدود بودن منابع است.

وی با بیان اینکه ردیف بودجه‌ای که برای غذای دانشجویان در نظر گرفته شده تا ۳ همت است ولی مبلغ مورد نیاز برای تامین غذای دانشجویی ۹ همت برآورد می‌شود و مابقی آن باید از درآمد اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی تامین شود.

حبیبی خاطر نشان کرد: تا امروز تلاش شده غذای گرم مناسب و خوب ارائه شود ولی به دلیل عدم تحقق برخی درآمدهای اختصاصی مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. همچنین به دلایلی از جمله فرانشیز ثابت، افزایش هزینه‌ها و تغییرات قیمت ارز و ... در این زمینه ناترازی ایجاد شده است.

وی با اشاره به اهمیت آشپزخانه‌های صنعتی گفت: آشپزخانه‌های صنعتی باعث افزایش کیفیت و کاهش هزینه غذا می‌شود. در صورتب که برای ایجاد آشپزخانه‌های صنعتی هزینه شود، هزینه‌ها ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت و در سال اول تمام هزینه به سیستم بازخواهد گشت.

دکتر عبدالرضا دیانی مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی دانشجویی نیز در مورد تغذیه توضیح داد: آیین نامه کشوری تغذیه تا پایان سال تدوین و ابلاغ می‌شود. در حال حاضر ۳۲ دانشگاه آشپزخانه صنعتی دارند و در ۴۹ دانشگاه این آشپزخانه‌ها باید ایجاد شوند. اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی آشپزخانه بزرگ و صنعتی داشته باشند، حتی می‌توانند بیمارستان خود را نیز از نظر غذا پوشش دهند.

مسمومیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی شوشتر

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی در مورد مسمومیت غذایی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر توضیح داد: شب گذشته ۷۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر از غذای سلف استفاده کرده بودند که ۴۰ نفر دچار علایم مسمومیت می‌شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: تعداد ۱۵ نفر از دانشجویان فوق در مرکز درمانی بستری می شوند که مسئله آنها مورد حادی نبوده است. نمونه ها به آزمایشگاه فرستاده شده است.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: موضوع مسمومیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر در حال پیگیری است نتیجه را اعلام خواهیم کرد.

حبیبی تاکید کرد: ما لحظه به لحظه وضعیت تغذیه دانشجویان علوم پزشکی را نظارت می کنیم اما شورای صنفی باید در این زمینه قوی تر ورود کنند.ضمن اینکه کارشناسان ما مدام در حال نظارت مجموعه های غذایی هستند. اما یکی از مهم ترین برنامه های ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی این است که کارها را به دانشجویان واگذار کنیم باید قوت نظارتی به شوراهای صنفی بدهیم.

پزشک یاسوجی به عنوان شهید خدمت شناخته شود

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد قتل پزشک یاسوجی اظهار داشت: هیچ کوتاهی از سوی دکتر مسعود داوودی پزشک یاسوجی نبوده است اما خانواده متوفی به دلیل ناآگاهی از علم پزشکی، باوجود تبرئه شدن این دکتر، دست به جنایت زدند و این پزشک انسان دوست را به قتل رساندند.

حبیبی تصریح کرد: وزیر بهداشت از بنیاد شهید درخواست کرده که نام دکتر داوودی به عنوان شهید در این سازمان ثبت شود.

وی همچنین ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: یکی از اقدامات امام تشکیل بسیج بود و وقتی جنگ آغاز شد امام فرمان تشکیل بسیج عمومی را اعلام کرد. در آن دوران همه با هم بسیج شدیم و از کشور دفاع کردیم. اگر امروز در کشور ما امنیت حاکم است، به دلیل جان‌فشانی مردمان بزرگی است که از ما دفاع کردند.

معاون فرهنگی دانشجویی خاطر نشان کرد: انسجام جامعه امروز بیش از زمان‌های دیگر اهمیت دارد. بزرگ‌ترین قدرت ایران، با هم بودن مردم است و ما باید کنار هم، یکدیگر را تحمل کنیم حتی اگر نگاه‌های فکری و اجرایی ما متفاوت باشد. چیزی که مهم است، ایران و حفظ و ارتقای هویت است.

وی با تاکید بر اینکه با هم بودن ما سبب شده دشمن به ما تعرضی نکند، افزود: درست است که پیشرفت نظامی و قدرت نظامی خود را نشان داده، ولی از آن مهمتر این است که با هم باشیم و برای توسعه کشور و این فناوری‌ها تلاش کنیم.