وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت به بررسی ابعاد مختلف انقلاب صنعتی چهارم از دیدگاه مجمع جهانی اقتصاد پرداخت و تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این تحولات، تغییرات شغلی و نیاز به مهارت‌های انسانی است.

وی افزود: اگر به سمت هوش مصنوعی پیش رویم و از این ظرفیت بهره‌برداری کنیم، باید پذیرفت که بخشی از اشتغال از دست خواهد رفت. کارهای روزمره و تکراری در آینده نزدیک جایگاهی در زندگی بشر نخواهند داشت.

هاشمی در ادامه با این پرسش که آیا تراز اشتغال ناشی از هوش مصنوعی منفی خواهد شد، اظهار کرد: خیر، اما باید مراقب باشیم که از این فناوری به درستی و در زمان مناسب استفاده کنیم. به جای انکار این تغییرات، باید به تسلط بر این فناوری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن بپردازیم.

هوش مصنوعی قدرتمندتر از انرژی اتمی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح کرد: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب، حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

وی توضیح داد: در حالی که انرژی اتمی قدرت تخریب بالایی دارد، هوش مصنوعی قادر است با استفاده نادرست، زیرساخت‌های حیاتی یک کشور را از کار بیندازد و به نظم و ثبات آن آسیب وارد کند.

هاشمی همچنین به تفاوت‌های مهم بین انرژی اتمی و هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: در حالی که نظارت بر انرژی اتمی ممکن است، نظارت بر هوش مصنوعی پیچیده‌تر است. هوش مصنوعی ماهیتی مبتنی بر فکر افزاری دارد و دسترسی به آن بسیار آسان‌تر از دسترسی به انرژی اتمی است.

وزیر ارتباطات در ادامه سخنان خود به روند تحولات صنعتی اشاره کرد و به تفاوت‌های انقلاب صنعتی چهارم و پنجم پرداخت و گفت: یکی از تغییرات اساسی در این تحول، عبور از بحث «اکتیویتی» به مفاهیم جدیدی همچونUI/UX است.

وی در ادامه تأکید کرد: امروز باید از زاویه دید مشتری به کسب‌وکار و خدمات خود نگاه کنیم. اگر نتوانیم این تغییرات را اعمال کنیم، محکوم به شکست خواهیم بود.