به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ملبورن استرالیا که نتایج کشف شگفت انگیز خود را در مجله " PLoS Biology" منتشر کرده اند، دریافتند که برخلاف تصور رایج توانایی آفتاب پرستها در تغییر رنگ در کمتر از چند ثانیه به دلیل استتار در طبیعت به منظور فرار از دست حیوانات شکارچی نیست، بلکه این سوسمارهای کوچک در فرایند تکاملی خود از این قابلیت در برقراری ارتباط با همنوعان خود استفاده می کنند.
خاصیت تغییر رنگ این خزندگان در سلولهای متخصصی حضور دارد که زیر پوست شفاف واقع شده اند. این سلولهای تغییر رنگ دهنده نه تنها برای سازگاری با محیط مورد استفاده قرار می گیرند بلکه برای بیان حالتهای احساسی جانور، مثل ترس و یا خشم در مواجهه با افراد دیگر قبل و در زمان نبردها نقش کلیدی ایفا می کنند.
در حقیقت این توانایی شگفت انگیز یک فاکتور تکاملی در حیات آفتاب پرست است که در راستای نیاز به برقراری ارتباط با همنوعان خود شکل گرفته است.
این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج، رفتار گونه های مختلف این جانور را مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش، عادات رفتاری دو آفتاب پرست نر که یکی از آنها در مقابل دیگری ایستاده بود، مطالعه شد.
موقعیت این آفتاب پرستها به گونه ای بود که محققان می توانستند حالت تغییر رنگ و ارتباط این توانایی را با رفتارهای شخصی، نیاز به استتار و ارتباط تکاملی بین گونه ای مشاهده کنند.
در این بررسیها مشاهده شد که تغییر رنگ به طور پر قدرتی با سیگنالهای مستقیمی که به آفتاب پرستهای دیگر برای برقراری ارتباط ارسال می شود ارتباط دارد.