دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نقشه مهندسی فرهنگی باید ملاک عمل باشد. این نقشه را باید امتداد دهیم و از صفر شروع نکنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتصد و بیست و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این‌نشست گفت: امیدوارم این دوره از شورای فرهنگ عمومی جهش خوبی داشته باشد. البته زحمات گذشتگان را قدر می‌دانیم. ادبیات ناشکرانه، برکت کار ما را می‌گیرد. به هر حال، هرکدام از عزیزان در دوران گذشته زحماتی کشیده‌اند و کارهای زیادی انجام داده‌اند که برخی از آنها نیز اثربخش بوده است.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی باید ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم‌افزایی داشته باشند. به نظر می‌رسد، قبل از آنکه بگوییم چه باید بکنیم، بهتر است به این توجه کنیم که چه نباید بکنیم. این «نبایدها» مقدم بر «بایدها» است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرار نیست شورای فرهنگ عمومی نظریه‌پردازی کند یا نظریه فرهنگ ارائه دهد. معیار کار ما باید نظریه فرهنگی باشد که از مجموعه صحبت‌های مقام معظم رهبری به دست می‌آید. حتی وظیفه شورا این نیست که الگوی حکمرانی فرهنگ بنویسد؛ بلکه کارش باید مبتنی بر الگو باشد. همچنین، وظیفه شورا تدوین سند سیاستی نیست. نقشه فرهنگی نوشته شده و سیاست‌های کلان در حوزه فرهنگ تدوین نشده است. در این دوره شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌های کلی فرهنگی تدوین شده است و خدمت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ارائه دادیم. امیدواریم مقام معظم رهبری سیاست‌های کلان فرهنگی را ابلاغ کنند. این، خلأ است که تاکنون سیاست‌های کلان متعددی ابلاغ شده‌اند، اما سیاست‌های کلان فرهنگی هنوز ابلاغ نشده است.

خسروپناه گفت: نقشه مهندسی فرهنگی باید ملاک عمل ما باشد. این نقشه را امتداد دهیم و از صفر شروع نکنیم. به دستور رئیس‌جمهور، باید تحقیقات پیمایشی انجام شود و از متخصصین نظر گرفته شود. در دو جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس‌جمهور، اولویت‌ها مورد بحث قرار گرفته است، امیدواریم ابلاغ شود. حوزه فرهنگ عمومی بخشی از این اولویت‌هاست. راهبری شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها باید توسط شورای فرهنگ عمومی کشور انجام شود.

وی افزود:‌ در برخی استان‌ها، شورای فرهنگ عمومی تشکیل نشده است. این شورا در برخی استان‌ها مثل البرز فعال است و کارهای مؤثری انجام داده است. در همدان نیز اقدامات مؤثری انجام شده و گزارش‌های خوبی دریافت کرده‌ایم، امل در برخی استان‌ها فعالیت‌ها به خوبی انجام نشده است. برای تقویت شورای فرهنگ عمومی، سفرهایی برنامه‌ریزی شده است. اگر این پیشنهاد مورد تأیید باشد، در سفرهای استانی جلسات عمومی برگزار خواهد شد. یکی از نیازهای اصلی این شوراها، تقویت توانایی اداره جلسات است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: شورای فرهنگ عمومی عمدتاً گزارش کار ارائه می‌دهد. البته گزارش کار می‌تواند به استاندار یا امام‌جمعه ارائه شود، اما شورا باید فعالیتی قرارگاهی انجام دهد. متأسفانه برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی که در کل کشور اجرا شده، هنوز در چند استان نهایی نشده است. بااین‌حال، اکثر استان‌ها آن را تکمیل کرده‌اند. نکته مهم این است که ما برای این کارها حتی یک ریال هم بودجه اختصاص نداده‌ایم. سازمان برنامه و بودجه، اعتباری به وزارت فرهنگ داده، اما این اعتبار به درستی تقسیم نشده است.