کارشناس فوتبال ایران عدم برنامه ریزی را نتیجه سرمایه سوزی در جذب بازیکن و مربی سطح اول آسیا دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، عملکرد تیم‌های استقلال و پرسپولیس در رقابت‌های منطقه غرب لیگ نخبگان آسیا باعث شد تا سرخابی‌ها شانس کمی برای صعود به مرحله حذفی این رقابت‌ها داشته باشند. عملکردی نامطلوب در بازی تیم‌هایی که پیش از این تجربه قهرمانی در آسیا و حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا را داشته‌اند اما حالا در نخستین فصل لیگ نخبگان نتوانستند امتیازات خوبی را جمع‌ آوری کنند.

کاظم محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص این موضوع و ضعف تیم‌های ایرانی در رقابت با تیم‌های آسیایی از کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس صحبت کرد.

سرمایه سوزی روی درجه چندمی ها

مدافع پیشین تیم ملی فوتبال ایران با بررسی شیوه تاکتیکی تیم‌های ایرانی در رقابت با باشگاه‌های آسیایی گفت: مشکل از ساختار فوتبالی است که به آن توجه نداریم. ما باید کاری کنیم که کیفیت ورودی بازیکن و مربیان ما تقویت شود.

محمودی تصریح کرد: شاید این صحبتم به مذاق تعدادی از مدیران خوش نیاید اما تفاوت در سرمایه گذاری با سرمایه سوزی دقیقا از جایی شروع می‌شود که عرب‌ها سراغ بهترین بازیکنان دنیا رفتند و ما سراغ بازیکنان کم کیفیت درجه دو و سه!

محمودی درباره ایجاد ساختار در جذب بازیکن خارجی و مطلوب گفت: نیاز به ساختار نیست. بازیکن خوب کسی است که در بهترین لیگ‌های دنیا بازی می‌کند و مصدوم نیست. این تعریف خیلی ساده برای جذب بازیکن باکیفیت برای لیگ برتر است. چنین بازیکن یا مربیانی آورده‌های خوبی از لحاظ علمی و فنی دارند اما بازیکن خارجی درجه چندم به چه دردی از فوتبال ایران می‌خورد؟

زیرساخت مهم است اما فن مهم‌تر!

او درباره تأثیر نداشت زیرساخت‌های مناسب در داخل برای برگزاری بازی‌ها گفت: ابتدا باید بگویم کاری که در استانداردسازی ورزشگاه‌ها آغاز شده است حداقل باید یک دهه قبل شروع می‌شد اما حالا هم باید آن را به فال نیک بگیریم. با این حال من فکر می‌کنم اهمیت بازی در زمین‌های هموار به قدری نیست که دلیل اصلی عدم نتیجه‌گیری در آسیا بدانیم.

محمودی ادامه داد: مشکل اصلی نداشتن بار فنی بالا در تقابل با تیم‌های عربی است. قبلا به هیچ وجه چنین مشکلی نداشتیم. باید ورودی باکیفیتی در لیگ داشته باشیم.

بدون برنامه‌ریزی هیچ کاری نخواهیم کرد

کارشناس فوتبال ایران از اهمیت برنامه‌ریزی برای فوتبال باشگاهی کشور در نگاه کلان ورزش کشور یاد کرد و گفت: خوشبختانه همین علم فوتبال من را ترغیب کرد تا دوره دکتری مدیریت ورزشی را ادامه دهم. حالا متوجه می‌شوم چقدر بحث برنامه‌ریزی اهمیت دارد. ما هیچ برنامه‌ای نداشتیم. حداقل در سال‌های اخیر هر مدیری سر کار آ مد برنامه مدیر قبلی را نادیده گرفت و آن را ادامه نداد. کارشناسی در عرصه مدیریت فوتبال نداریم.

وی تاکید کرد: خوشحالم از اینکه آقای مجید جلالی با حمایت فدراسیون در کمیته توسعه و پیشرفت فوتبال برنامه‌ریزی با افق سال ۱۴۱۴ را ایجاد کرده است. من مطمئن هستم اگر همین یک برنامه را برای میان مدت اجرا کنیم نتایج خیلی درخشانی خواهیم گرفت.

اهمیت جلسه قلعه نویی با سرمربیان باشگاهی

محمودی از برگزاری جلسه بین امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی فعلی تیم ملی ایران با همکاران خود در لیگ برتر یاد کرد و گفت: سرمربی باید جلسه‌های مستمر با سرمربیان تیم‌های لیگ برتری بگذارد تا اندیشه‌ آنها را بداند و با ایجاد یک ساختار فنی مشخص کار را پیش ببرد. هیچ ایرادی ندارد اشتراک نظر برای کی هدف مشخص صورت بگیرد.

اسکوچیچ با تراکتور احیا شد

مدیر و مربی پیشین تراکتور تبریز درباره عملکرد این تیم در فصل جاری رقابت‌های لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا ۲ تاکید کرأ: ابتدا باید به گذشته برگردم و از حقی که برای اسکوچیچ اجحاف شد بگویم. او باید به عنوان سرمربی تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ باقی می‌ماند اما تصمیم مدیران چیز دیگری بود. من فکر می‌کنم تراکتور خیلی خوب او را شناسایی کرد و حالا با همین تیم احیا شده است.

محمودی درباره حذف تراکتور از جام حذفی اظهار داشت: جام شگفتی‌ها با حذف تراکتور به خوبی اسمش را جار زد! چون باخت تراکتور مقابل گل گهر واقعا شگفتی بود. البته فکر می‌کنم تراکتور خودش هم جام حذفی را سهل گرفت که حذف شد. فکر می‌کنم هدف اصلی اسکوچیچ لیگ برتر باشد. این تیم می‌تواند در لیگ برتر برای قهرمانی بجنگد و شانه به شانه رقیبان سنتی پیشروی کند.