اصفهان- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان رفع چالش‌های صنعت آبفا را مستلزم ارتباط منسجم این صنعت با دانشگاه دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر اکبری روز سه‌شنبه در افتتاحیه پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران به میزبانی استان اصفهان، به لزوم انسجام و ارتباط صنعت و دانشگاه در جهت رفع چالش‌های صنعت آبفا اشاره و اظهار کرد: این ارتباط مهم‌ترین هدفی است که در پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به نقش مهم آبفای اصفهان در پیشبرد اهداف صنعت، خاطرنشان کرد: اجرای سیستم تله‌متری به منظور کنترل تأمین و توزیع آب شرب، کاهش میزان آب بدون درآمد، ارائه خدمات غیرحضوری و بسترسازی gis در اجرای پروژه‌ها گام‌های بزرگی بوده که در مسیر رشد و تعالی صنعت آب و فاضلاب استان اصفهان برداشته شده است.

به گفته اکبری برگزاری پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران رویکردی اساسی است که می‌تواند تعامل و در نهایت توسعه را با خود به همراه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اظهار امیدواری کرد خروجی این کنگره بتواند روند کاهشی در مشکلات حوزه صنعت آب و فاضلاب را در پی داشته باشد و این روند همچنان ادامه‌دار باشد.

رفع چالش‌های زیست‌محیطی اصفهان وابسته به احیای زاینده‌رود است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در این کنگره اظهار کرد: اصفهان در سال‌های اخیر با ابر چالشی به نام کم‌آبی و پدیده فرونشست و گردوغبار ناشی از کانون‌های آن و خشکسالی روبرو بوده که همه این موضوعات وابسته به احیا زاینده‌رود است.

منصور شیشه‌فروش تصریح کرد: این کنگره می‌تواند پیام اصفهان را به وزارت نیرو به‌عنوان محور احیا تالاب بین‌المللی گاوخونی و زاینده‌رود برساند.

شیشه‌فروش توجه به اعتبارات ملی و تخصیص حقابه‌های قانونی اصفهان را موضوع اساسی دانست و اضافه کرد: وزارت نیرو و سازمان محیط‌زیست به عنوان متولیان این امر موضوع احیا زاینده رود را در دستور کار خود قرار دهند.

در ادامه رئیس انجمن آب و فاضلاب ایران نیز اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه و ترویج علوم آموزشی و پژوهشی و ایجاد رقابت در جامعه صنعتی است.

مسعود تابش در مورد شروع فعالیت این انجمن خاطرنشان کرد: این انجمن در سال ۱۳۹۳ توسط وزارت علوم و تحقیقات بنیان‌گذاری شد و طی یک دهه گذشته با همکاری شرکت‌های صنعتی مرتبط با آب و فاضلاب رشد خوبی داشته است.

وی اضافه کرد: تلاش می‌شود این کنگره عامل محرکی برای ارتباط صنعت و دانشگاه باشد در این راستا از خبرگان دانشگاه و صنعت که در تدوین نظام آموزشی کشور مؤثر بوده‌اند استفاده کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه برگزاری این کنگره نمایشگاه دست آورهای پژوهشی و علمی شرکت‌های آب و فاضلاب استان اصفهان، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی و آب و فاضلاب شهر کاشان و شرکت‌های دانش بنیان با همکاری انجمن آب و فاضلاب ایران و دانشگاه اصفهان برپا شده است.

در این کنگره که تا روز پنجشنبه ادامه دارد، سه نشست علمی با موضوعات فرونشست زمین، چالش‌ها و راه‌کارها، هوش مصنوعی در صنعت آبفا و مدیریت لجن در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب برگزار و مقالات ارائه شده نیز به صورت حضوری، مجازی و در قالب پوستر ارائه می‌شود.