به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، پورمحمدی که صیح امروز در همایش هم اندیشی انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی در مرکز همایش های صدا و سیما سخن می گفت، اظهار داشت: میزان بالای مشارکت مردم در جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده تمایل و رفتار انتخاباتی جامعه ماست که بازخورد اقدامات اعتماد ساز و مشارکت جویانه ای است که توسط نهادهای مسؤول صورت گرفته است .
وزیر کشور با اشاره به میانگین مشارکت مردم کشورهای دیگر در انتخابات محلی و ملی گفت: در جمهوری اسلامی ایران مشارکت مردم در بالاترین رتبه ها ست و این نشان دهنده شور مشارکت ، رفتار انتخاباتی جامعه و بازخورد اقدامات اعتماد ساز نهادهای مسئول است.
وی گفت : مردم به دلیل اعتمادی که به سه رکن قوانین ، دستگاه های اجرایی و نظارتی دارند میزان مشارکت شان قابل دفاع و قابل همأوردی با دیگران است .
پورمحمدی در عین حال اظهار داشت: در سه حوزه قوانین دستگاه های اجرایی و نظارتی کاستی ها و کمبودهایی هم داریم ، مثلاً تغییر در قوانین کمبودهایی ایجاد می کند .
وزیر کشور به قانونی که در مجلس شورای اسلامی درخصوص حضور نمایندگان کاندیداها در شعب اخذ رأی مصوب شد، اشاره کرد و گفت : تغییر در قوانین در مناسبات کاری ما تأثیرگذار است و در انتخابات به این گستردگی این میزان شناور بودن مسئله ایجاد می کند .
پورمحمدی افزود : ما برای تثبیت قوانین و ساز و کارهای اجرایی و نظارتی در انتخابات لایحه نظام جامع انتخابات را پیشنهاد دادیم که ضوابط انتخاباتی برای مجریان ، کاندیداها و همچنین نظام مالی ، تخلفات انتخاباتی و نحوه برخورد را در آن گنجاندیم .
وی با بیان اینکه رسانه ملی در ایجاد نظام ثابت و کمتر تغییر پذیر انتخاباتی نقش دارد ، تأکید کرد : باید به ثبات در قوانین انتخاباتی برسیم تا از حالت شناور بودن خارج شویم .
وزیر کشور با اشاره به مبحث اجرای قانون گفت: مبحث انتخابات یک بحث چالش بر انگیزی است، هر کسی می تواند درباره بخشی از اقدامات اجرایی قضاوتی داشته باشد و تأثیرپذیری دستگاه های اجرایی و نظارتی از این قضاوت ها و فضا سازی ها اجتناب ناپذیر است .
پورمحمدی با بیان اینکه آنچه می تواند برای دستگاه های اجرایی بعنوان یک رفتار قابل اتکاء باشد عمل به قانون است، تاکید کرد: تنها تکیه گاه ما قانون است و بنای خود را بر این گذاشتیم که قانون را اجرا کنیم .
وی مردم ، مجموعه دست اندرکاران و رسانه ها به ویژه رسانه ملی را سه رکن اساسی انتخابات خواند و گفت: سهم تبلیغات و رسانه در برگزاری پرشور وصحیح انتخابات بسیار مهم است .
وزیر کشور گفت: تلفیق نشاط انتخاباتی به همراه فضای باثبات و آرام بر عهده رسانه ملی است .