به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی احتشامی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست علمی مدیریت لجن در تصفیهخانههای آب و فاضلاب کشور که در پنجمین کنگره آب و فاضلاب ایران در دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: ۲۰ سال پیش وقتی تصفیهخانههای فاضلاب را طراحی میکردیم شاید هیچ نگاهی در مورد پساب وجود نداشت و تلاش میکردیم تصفیهخانهها را در جایی احداث و جانمایی کنیم که پساب آن را بتوانیم دور بریزیم و از شر آن خلاص شویم.
وی ادامه داد: امروز با توجه به محدودیت منابع آبی و مالی به این نتیجه رسیدهایم که پساب عنصر ارزشمندی است که میتواند در تعادلسازی منابع آبی کمک کند.
سرپرست دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در چندین سال گذشته کارهای خوبی در زمینه پساب در حال انجام است و بازتخصیصهایی که صورت میگیرد کار خوبی است که سرعت میگیرد.
احتشامی اظهار کرد: امروز موضوعی که مغفول مانده لجن تصفیهخانه است که میتواند ارزشافزودهای برای صنعت داشته باشد، آلودگیهایی که منتشر میشود را پالایش کنیم و به محصول قابلاستفاده تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه از لجن تصفیهخانهها میتوان برق تولید کرد و بررسی که انجام شده امکان ظرفیت ۵۰۰ مگاوات از تأسیسات ایجاد شده برق در کشور داریم؛ اما تنها در تهران این روند صورت میگیرد.
احتشامی تأکید کرد: بالغ بر ۶ میلیون مترمکعب پساب در کشور داریم روزانه که تصفیه میشود که اگر لجن را حساب کنیم پتانسیل خوبی داریم.
به گفته وی برقی که از هر تن لجن تصفیهخانه به دست میآید ۷/۲ کیلووات برق تولید میکند که ارزش خوبی برای صنعت حساب میشود.
سرپرست دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در مورد تصفیهخانههای کشور گفت: سه رویکرد در نظر گرفته شده که شامل بازیافت لجن، تولید محصولات جانبی ارزشمند و ایجاد درآمد پایدار برای تأسیسات فاضلاب است.
احتشامی به فعالیت در سایر کشورها در این حوزه نیز اشاره کرد و افزود: هدف از مدیریت لجن فاضلاب در اروپا حذف آلایندههای لجن و حفظ مواد معدنی است.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت لجن در اروپا بهمنظور مدیریت لجن در کشور آلمان در حال حاضر از روش لجن سوزی استفاده میشود؛ هدف از مدیریت لجن فاضلاب در اروپا حذف آلایندههای لجن و حفظ مواد معدنی است.
به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران صبح سهشنبه آغاز بکار کرد. در این کنگره که تا روز پنجشنبه ادامه دارد، سه نشست علمی با موضوعات فرونشست زمین، چالشها و راهکارها، هوش مصنوعی در صنعت آبفا و مدیریت لجن در تصفیهخانههای آب و فاضلاب و ۲۱ کارگاه تخصصی برگزار و مقالات ارائه شده نیز به صورت حضوری، مجازی و در قالب پوستر ارائه میشود.