به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات جهانی وزنهبرداری در سال ۲۰۲۴ از ۱۶ آذرماه به میزبانی منامه پایتخت بحرین برگزار خواه شد؛ تیم ملی وزنهبرداری ایران با هدایت نواب نصیرشلال و با ترکیبی از وزنهبرداران جوان و باتجربه پا به این رقابتها خواهد گذاشت. این مسابقات برخلاف روال معمول در سال المپیک برگزار میشود. دلیل این تصمیم، محدودیت وزنههای المپیک به ۵ دسته وزنی است که فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری را بر آن داشت تا مسابقات جهانی ۲۰۲۴ را برای دیگر دستههای وزنی برگزار کند.
لیست شرکتکنندگان نشاندهنده حضور قدرتمند تیمهای کره شمالی و چین است. چین با ورزشکارانی جوان از گروههای سنی نوجوانان و دسته دوم شرکت میکند. کره شمالی با بهترین وزنهبرداران خود حضور دارد و یکی از مدعیان اصلی کسب مدالهای طلا است. پیش از این قرار بود کیانوش رستمی در دسته ۹۶ کیلوگرم در مسابقات جهانی بحرین شرکت کند اما با این تفاوت که او دیگر قرار نبود برای ایران وزنه بزند و زیر پرچم کوزوو روی تخته میرفت اما به دلیل اینکه ایران کشور کوزوو را به رسمیت نشناخت، رضایتنامه او برای حضور در این مسابقات صادر نشد و او این مسابقات را از دست داد.
تیم ملی وزنهبرداری ایران در این دوره از رقابتها با ۱۰ وزنهبردار در بخش مردان و یک وزنهبردار در بخش زنان حضور خواهد داشت. برای ایران رضا باقی در وزن ۸۱ کیلوگرم، میرمصطفی جوادی در وزن ۸۹ کیلوگرم، علیرضا معینی و علی عالیپور در وزن ۹۶ کیلوگرم، علیرضا نصیری و ابوالفضل زارع در وزن ۱۰۲ کیلوگرم، مهدی کرمی و آریا پایدار در وزن ۱۰۹ کیلوگرم، علی داودی و علیرضا یوسفی نیز در فوق سنگین به روی تخته خواهند رفت. تیم ملی وزنهبرداری ایران در مسابقات جهانی سال گذشته که به میزبانی ریاض موفق به کسب یک مدال طلا و یک برنز شد.
تیم ملی وزنهبرداری ایران تاکنون در مسابقات قهرمانی جهان توانسته ۶۸ مدال مجموع بگیرد که ۲۵ مدال آن به رنگ طلا بوده است. پولادمردان ایران ۱۵ مدال نقره و ۲۸ مدال برنز هم در کارنامه خود دارند و در ردهبندی تیمی در جایگاه هشتم قرار دارند. در حال حاضر تیم ملی وزنهبرداری ایران در کیش اردو زده و قرار است هفته جاری راهی بحرین شود.
وضعیت وزنهبرداران ایران در هر گروه به شرح زیر است:
دسته ۸۱ کیلوگرم در گروه B:
۱۲ وزنهبردار در این دسته با یکدیگر به رقابت میپردازند. در این دسته وزنی رضا باغی نماینده وزنهبرداری ایران است، او با ۲۲ سال اولین حضور در مسابقات جهانی در رده بزرگسالان را تجربه میکند و رکورد ورودی او ۳۳۱ کیلوگرم است. رقابت شدید برای مدال طلا بین وزنهبرداران کره شمالی و اندونزی خواهد بود.
دسته ۸۹ کیلوگرم در گروه A:
در این دسته هم ۱۰ وزنهبردار با یکدیگر رقابت میکند که مصطفی جوادی دارنده مدال طلای مسابقات جهانی ریاض در این دسته حضور دارد. رکورد ورودی جوادی ۳۸۵ کیلوگرم است. جوادی در سال ۲۰۲۱ در دسته ۸۱ کیلوگرم در مسابقات جهانی به مدال نقره رسید. در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ جوادی اوت کرد و از دور رقابتها کنار رفت. او پس از تغییر وزن در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ در دسته ۸۹ کیلوگرم به مدال طلای این مسابقات رسید.
اما بیشترین رکورد ورودی این دسته به «کارلوس ناسار» از بلغارستان تعلق دارد که ۳۹۰ کیلوگرم است. البته چند روز پیش کارلوس ناسار بلغارستانی توانست در رقابتهای وزنهبرداری بوندسلیگا بار دیگر رکورد جهان را بشکند. او ۱۸۵ کیلوگرم را در یک ضرب و ۲۳۰ کیلوگرم را دوضرب بلند کرد و در مجموع ۴۱۵ کیلوگرم را به دست آورد. البته با توجه به اینکه رکوردها تنها در بازیهای المپیک، قهرمانی جهان و قاره و دستاوردهای جام جهانی به عنوان رکوردهای وزنه برداری به حساب میآیند، این رکورد برای ناسار ثبت نشد. او بخت اول این مسابقات برای کسب مدال طلا است.
دسته ۹۶ کیلوگرم در گروه A:
در این دسته ۹ وزنهبردار با یکدیگر رقابت میکنند که تیم ملی وزنهبرداری ایران در این دسته دو نماینده دارد؛ علی عالیپور وزنهبردار ۲۰ ساله تیم ملی ایران است که اولین تجربه حضور در این مسابقات را دارد. رکورد ورودی او ۳۹۱ کیلوگرم است که بیشترین رکورد هم در این دسته وزنی متعلق به این وزنهبردار است. دیگر وزنهبردار ایران در این دسته علیرضا معینی است که او هم با ۲۲ سال اولین حضور را در مسابقات جهانی تجربه میکند، رکورد ورودی او ۳۸۸ کیلوگرم است.
پیش از این قرار بود کیانوش رستمی وزنهبردار دسته ۹۶ کیلوگرم کشورمان برای کشور کوزوو در این مسابقات وزنه بزند اما به دلیل عدم صدور رضایت نامه از سوی ایران او این مسابقات را از دست داد. رکورد ورودی رستمی در این مسابقات ۳۹۰ کیلوگرم است.
دسته ۱۰۲ کیلوگرم در گروه A:
در این دسته ۱۱ وزنهبردار با یکدیگر رقابت میکند و ایران هم دو نماینده در این وزن دارد. علیرضا نصیری و ابولفضل زارع هر دو وزنهبردار ۱۸ ساله ایران در این رقابتها شرکت خواهند کرد که اولین تجربه مسابقات جهانی بزرگسالان را خواهند داشت. رکورد ورودی نصیری ۴۰۴ کیلوگرم است او در مسابقات جوانان جهان ۲۰۲۳ به مدال طلا رسید. زارع هم رکورد ۳۹۵ کیلوگرم را ثبت کرده و او هم در مسابقات جوانان جهان ۲۰۲۳ به مدال نقره رسید. بیشترین رکورد این دسته به علیرضا نصیری وزنهبردار ایران تعلق دارد که توانسته رکورد ۴۰۴ کیلوگرم را ثبت کند.
دسته ۱۰۹ کیلوگرم در گروه A:
در این دسته ۹ وزنهبردار با یکدیگر رقابت میکنند که مهدی کرمی و آریا پایدار دو نماینده وزنهبرداری ایران در این مسابقات هستند. در این دسته ترکیبی از وزنهبردار جوان و باتجربه ایران روی تخته میروند. مهدی کرمی تاکنون سه مرتبه در مسابقات جهانی شرکت کرده و مدال نقره یک ضرب را در کارنامه خود دارد؛ رکورد ورودی او ۴۰۴ کیلوگرم است.
آریا پایدار وزنهبردار جوان و تازه نفس ایران در این دسته است که تنها با ۱۹ سال امسال در رده بزرگسالان روی تخته خواهد رفت. آریا پایدار در مسابقات جوانان جهان که به میزبانی اسپانیا برگزار شد از ترکیب تیم ملی خط خورد؛ او به دلیل عدم رعایت بازه زمانی تست دوپینگ نتوانست در این مسابقات شرکت کند و حالا برای اولین بار قرار است در رده بزرگسالان حضور پیدا کند. او سال گذشته در مسابقات جوانان جهان ۲۰۲۳ به مدال نقره رسید. بیشترین رکورد ورودی به روسلا نورالدینوف از ازبکستان تعلق کرد که رکورد ۴۱۰ کیلوگرم را ثبت کرده است و بخت اول برای کسب مدال طلاست.
دسته ۱۰۹+ کیلوگرم در گروه A:
در این دسته ۱۰ وزنهبردار با یکدیگر رقابت میکنند که علی داوودی و علیرضا یوسفی دو نماینده دسته فوق سنگین ایران در این مسابقات هستند. علی داوودی دارنده مدال نقره المپیک توکیو برای پنجمین بار در مسابقات قهرمانی جهان شرکت میکند، او پیش از این در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ در جایگاه هفتم قرار گرفت، در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ در جایگاه نهم، در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ در رده چهارم و در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ چهارم شد اما توانست در دو ضرب مدال برنز را به دست بیاورد.
داوودی چند ماه پیش نماینده ایران در المپیک پاریس بود اما او در این رقابت سخت با مدعیان فوق سنگین دستش از کسب مدال کوتاه ماند و در جایگاه چهارم قرار گرفت. داوودی در شرایطی در این مسابقات جهانی بحرین شرکت خواهد کرد که ورودی او ۴۴۵ است. در این دوره از رقابتها لاشا تالاخادزه غول گرجستانی حضور ندارد و شاید این فرصت خوبی برای داوودی است تا بتواند در غیاب این حریف سرسخت خودی نشان داد. البته داوودی کار راحتی در دسته فوق سنگین ندارد چرا که دو حریف مدعی و سرسخت او در المپیک پاریس در این رقابتها هم حضور دارند؛ گورمیناسیان از بحرین و لالایان از ارمنستان در مسابقات جهانی روی تخته میروند که هر کدام بیشترین رکورد ۴۶۰ کیلوگرم را ثبت کردند. علیرضا یوسفی دیگر نماینده ایران در دسته فوق سنگین است، او برای دومین بار تجربه حضور در مسابقات قهرمانی جهان را دارد و در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۱ در جایگاه هفتم قرار گرفت.
این ۱۰ وزنهبردار در ترکیب تیم ملی وزنه برداری مردان قرار دارند و باید با حریفان خود در آوردگاه جهانی به رقابت بپردازند. در میان لیست اعزامی دو ملیپوش وزنهبرداری ایران با بیشترین رکورد ورودی در صدر جدول قرار دارند و این امیدواری را به وجود آوردند تا این دو بتوانند در مسابقات پیش رو به خوش رنگترین مدال برسند. همچنین در دسته فوق سنگین هم علی داوودی شانس کسب مدال دارد، او که از وزنهبرداران باتجربه تیم ملی است این بار به دنبال طلسم شکنی در مسابقات جهانی است تا بتواند به مدال خوش رنگ این مسابقات برسد. البته داوودی در کنار حریفان مدعی خود کار سختی دارد.
در کنار این ۱۰ نفر یک وزنهبردار خانم هم در مسابقات جهانی بحرین اعزام خواهد شد؛ پیش از این نام ۴ وزنهبردار خانم برای حضور در مسابقات جهانی مطرح بود که در نهایت پس از آخرین رکوردگیری و با تصمیم کادر فنی تنها الهه رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم به مسابقات جهانی اعزام خواهد شد. رزاقی در این دسته با ۹ وزنهبردار باید رقابت کند، رکورد ورودی او ۲۳۶ کیلوگرم است و بیشترین رکورد ورودی به سانگ گوک از کره شمالی با ۲۶۵ کیلوگرم تعلق دارد.