زنجان-مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: همه آحاد مردم باید در شکل گیری جامعه تاب‌آور نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حکمت‌الله هاشمی ظهر چهارشنبه در مانور سراسری زلزله اظهار کرد: حوادث و سوانح در کمین ما است و با رشد و توسعه جوامع بیشتر شاهد حوادث اتفاق هستیم.

وی با اشاره به اینکه امکان وقوع حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و حوادث غیرطبیعی وجود دارد، عنوان کرد: در طول سالیان حوادث طبیعی ناگواری اتفاق افتاده و شاهد تلفات جانی و مالی بودیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان خاطرنشان کرد: شعار مدرسه ایمن محیط ایمن را باید این طور معنی کنیم اگر قرار است جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، تاب آور باشد، همه باید سهم خود را در آن ایفا کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر حادثه‌ای در جاده اتفاق می‌افتد، مثلث جاده، انسان و خودرو باید سهمی دارند و باید این مثلث را تحلیل کنیم و ضعف‌ها و آسیب‌ها را بیابیم و برای هر یک سهمی تعیین کنیم.

هاشمی با اشاره به اینکه کشور ژاپن به مدیریت زلزله در دنیا معروف شده است، یادآور شد: وسعت ژاپن به اندازه خراسان شمالی است اما جامعه متوجه شد اگر کاری انجام ندهند، با توجه به وجود گسل‌های زیاد، ژاپنی وجود نخواهد داشت

وی ادامه داد: بنابراین کشور ژاپن پیایندی به اصول و مبانی را در همه نهادینه کردند و روی آسیب‌ها همه کار کردند و هر یک سهم خود را در این عرصه ایفا کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان ایران را کشوری پرحادثه و پرمخاطره خواند و گفت: رشد و توسعه در گرو حفظ سلامت و ایمنی است و در رأس آن مدارس و مراکز تحصیلی باید در موقعیت خوب ایمنی قرار بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه در اجرای زنگ ایمنی باید هدف داشته باشد، تصریح کرد: هم آموزش دهیم و هم سازمان‌دهی کنیم و هم اقدام آموزش‌ها در مدار پاسخگویی قرار گیرد و تثبیت ابزار را هم باید داشته باشیم.

هاشمی با اشاره به اینکه در زلزله بم کتابخانه مدرسه جان ۷ نفر را گرفت، چون قفسه‌ها تثبیت نشده بود، افزود: آموزش و تکرار آموزش‌ها می‌تواند مدرسه ایمن را به وجود بیاورد و نجات جان یک انسان نجات بشریت است.