به گزارش خبرنگار مهر، ناصر طالب بیدختی ظهر چهارشنبه در آئین اختتامیه پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران که در زمینه سواد آبی سخن میگفت، با تاکید بر اینکه در حفظ قناتهای کشور باید کوشا باشیم، اظهار کرد: ایران دارای قناتهای بسیار قدیمی و کهن است که احیا و مدیریت آنها نه تنها در زمینه مدیریت آب بلکه در رونق گردشگری نیز دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: همچنین آب انبارهایی که در گوشه و کنار کشور ما وجود دارد، در صورتی که مسائل بهداشتی آنها رعایت شود، در مواقع اضطراری برای تأمین آب کمک کننده خواهد بود.
استاد دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز و عضو فرهنگستان علوم ایران با بیان اینکه سواد آبی نیاز به آگاهی بخشی دارد، خاطرنشان کرد: این مهم نیازمند سرمایه گذاری و آموزش است که به ویژه در حوزه سواد محیطزیست باید با ایده و خلاقیت و نوآوری همراه باشد.
بیدختی با بیان اینکه دانش اگر با خلاقیت و نوآوری همراه باشد برای جامعه رفاه ایجاد میکند، افزود: ضروری است که دانشجویان و دانشآموزان ما از نظر تکنیکی بهروز باشند.
وی به اهمیت سه گانه دانش، نگرش و رفتار در سواد آبی اشاره کرد و گفت: سواد آبی باید با دقت، وسواس و توجه به نکات ریز، اندیشه و آیندهنگری همراه باشد زیرا لازمه برنامهریزی راهبردی داشتن چشمانداز است که با برنامه، اهداف را محقق کنیم.
استاد دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز و عضو فرهنگستان علوم ایران با بیان اینکه کره زمین شکننده است، ابراز کرد: وظیفه تک تک ما است که برای پایداری این کره بکوشیم.
بیدختی با اشاره به افزایش شهرنشینی و تراکم جمعیت در شهرها، خاطرنشان کرد: متأسفانه موضوع تاب آوری و اصول توسعه پایدار در توسعه شهرها رعایت نمیشود در حالی که رعایت آمایش سرزمینی و تاب آوری در توسعه شهرها ضروری است.
به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه اختتامیه پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران از دکتر ناصر طالب بیدختی عضو فرهنگستان علوم ایران و استاد مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه شیراز به عنوان پیشکسوت برگزیده دانشگاه و از سید حسین مرتضوی عضو اسبق هیأت مدیره و معاونت بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به عنوان پیشکسوت برگزیده صنعت تقدیر شد.