به گزارش خبرنگار مهر، حسن شرفی صبح پنج شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته معلولان از پوشش ۲۱ هزار و ۲۵۳ نفر معلول در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۵ هزار و ۲۴۳ نفر حدود ۷۰ درصد معلولان استان از بهزیستی مستمری دریافت میکنند.
به گفته وی شاخص معلولان در کشور ۱.۹۳ درصد است که در استان نسبت به جمعیت ۲.۷۱ درصد است که بیشتر از آمار کشوری در این خصوص است و بیشتر آنها دارای معلولیت حرکتی و ذهنی هستند و کمترین معلولیت استان مربوط به معلولیت گفتاری است و ۶۷ درصد معلولان استان دارای معلولیت از متوسط به شدید هستند.
وی با اشاره به اینکه ۳۸۶ مددجو واجد شرایط در نوبت مستمری قرار دارند، افزود: ازدواجهای فامیلی بیشترین علت معلولیت در خراسان جنوبی است و مباحث مربوط به ژنتیک و حوادث از دیگر عوامل ایجاد معلولیت در استان است.
مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی در ادامه خاطرنشان کرد: به ۲۶ قلم از اقلام کمکتوانبخشی با اولویت دهکهای یک تا ۳ در استان نیاز است که برای تأمین آنها بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان اعتبار گذاشته شد که منجر به تأمین ۹۰ درصد وسایل کمکتوانبخشی شد.
به گفته شرفی ۷۷ مرکز روزانه و شبانهروزی توانبخشی، حرفهآموزی و کارگاه تولیدی در نقاط مختلف خراسان جنوبی وجود دارد و ۲ هزار و ۳۷۸ نفر از این مراکز خدمت دریافت میکنند.
وی در ادامه یادآور شد: ۲۸۲ واحد مسکونی در یک سال گذشته به معلولان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی تحویل شده و ۸۰۵ واحد مسکونی دیگر هم در حال ساخت قرار است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در خصوص طرح CBR یا توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستاهای خراسان جنوبی افزود: این طرح یکی از طرحهای موفق جهانی است و در خراسان جنوبی ۹ هزار نفر زیرپوشش این طرح قرار دارند.
شرفی با بیان این توانمندسازی رویکرد اصلی بهزیستی در حوزه معلولان است، خاطرنشان کرد: ۱۶ گروه هنری معلولان در استان فعال هستند و برنامههای هنر درمانی برای تقویت و شناسایی استعدادها در حال انجام است.
به گفته وی در هفته معلولان در خراسان جنوبی حدود ۱۰۰ عنوان برنامهها اجرا میشود و در این راستا در این هفته ۴۵ پروژه اشتغالزایی، ۱۸ واحد مسکن و مناسبسازی معابر برای معلولان به بهره برداری میرسد.
به گفته شرفی در مجموع ۷۱ درصد مناسب سازی توسط دستگاههای اجرایی استان انجام شده و ۳۰ میلیون تومان هم برای مناسب سازی خودرو معلولان پرداخت میشود و معلولان شدید از خدمات پروازی و خط ریلی با پنجاه درصد تخفیف و ناوگان شهری رایگان میتوانند استفاده کنند.
به گفته شرفی ۱۰۰ درصد غربالگری شنوایی نوزادان در بیمارستانها انجام میشود و نوزادانی که دارای مشکل شنوایی باشند باید از طریق بهزیستی اقدام کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی هم در ادامه گفت: هیچ پژوهشی در زمینه علل شیوع معلولیت در کشور تاکنون انجام نشده است و دستگاههای مربوط باید در این خصوص اقدام کنند.
شیخانی افزود: در ارائه ۳۰ خدمت توانبخشی در استان به روز هستیم و تجهیزات لازم توانبخشی را برای معلولان فراهم میکنیم و دانشگاه علوم پزشکی برای کنترل بیماریهای که منجر با معلولیت میشود باید اقدامات لازم را انجام دهد.
به گفته وی از حدود ۲۱ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی استان ۹۰ درصد ور خانوادهها، ۵ درصد در مراکز روزانه و ۵ درصد دیگر در مراکز شبانه روزی خدمت میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته دو خدمت ویژه به دانش آموزان مناطق صعب العبور سربیشه و زیرکوه برای دریافت خدمات آموزشی ارائه میشود و طرح توانبخشی از راه دور ویژه کودکان زیر ۱۰ سال دارای معلولیت هم اجرا شده که ۵۷ نفر در استان از مزایای اجرای این طرح بهره مند میشوند.