اردبیل- کارشناس قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ۷۰ موسسه و خانه قرآنی در استان اردبیل مورد پایش و ارزیابی قرار گرفت.

سارا حقی در گفتگو با خبرنگار مهر، از اتمام پایش و ارزیابی مؤسسات و خانه‌های قرآنی و نشستهای هم اندیشی با مدیران مؤسسات و خانه‌های قران و عترت (ع) در سراسر استان اردبیل خبر داد و اظهار کرد: ۷۰ مؤسسه و خانه قرآنی استان اردبیل پایش و ارزیابی شد.

وی افزود: هدف از برگزاری نشست‌های هم اندیشی مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) را بیان مباحث در خصوص فعال کردن مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) و استفاده از نظرات و پیشنهادات مدیران و همچنین توجیه فعالیت‌ها و طرح‌های درون سازمانی و برون سازمانی است.

کارشناس قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه داد: همزمان با برگزاری نشست‌های هم اندیشی پایش و ارزیابی مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) با هدف تبیین وضعیت موجود و اطلاع رسانی دقیق از ظرفیت‌ها، استعدادها و نیز ضعف‌ها و چالش‌های احتمالی پیش روی آنها در راستای تقویت نقاط قوت و رفع موانع در مسیر توسعه فعالیت‌های قرآنی انجام گرفت.

حقی گفت: نشست‌های هم اندیشی با حضور رؤسای شهرستان‌ها، کارشناسان قرآنی شهرستان‌ها، مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) و همچنین با حضور کارشناسان قرآنی از مرکز استان انجام شد.

وی اضافه کرد: در ابتدای این نشست‌ها رؤسای تبلیغات اسلامی شهرستان‌ها به بیان مطالب پیرامون مسائل قرآنی پرداخته و نکات قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها را در راستای فعالیت مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) بیان کرده و مطالبات خود را در زمینه فراهم کردن زمینه و بستر فعالیت بیشتر در حوزه قرآنی از مرکز استان خواستار شدند.

کارشناس قرآنی تبلیغات اسلامی استان اردبیل ضمن تشکر از عملکرد قرآنی به بیان اهمیت فعالیت قرآنی از دیگاه مقام معظم رهبری که ایشان حوزه قرآنی را به عنوان خیمه گاه فرهنگی عنوان کرده، پرداخت و بیان کرد: فرهنگ نشأت گرفته از قرآن است و در قرآن کریم به عنوان منبع دینی وکتاب زندگانی همه موارد از جانب خداوند متعال بیان شده است.

حقی تصریح کرد: در عصر حاضر وظیفه داریم آیات الهی را تا جایی که امکان دارد با شیوه‌های مختلف به مردم بیان کنیم به خصوص در بحث مفاهیم و تدبر آیات تأثیر بسزایی در کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد داشت.

وی مدیران مؤسسات وخانه های قرآن و عترت (ع) را نیروهای جهادی برشمرد و ادامه داد: این نیروها با حداقل امکانات حداکثر فعالیت‌ها را با انگیزه کاملاً الهی در جهت قرآنی کردن اقشار مختلف جامعه ارائه می‌دهند.

کارشناس قرآنی استان اردبیل افزود: هر مؤسسه و خانه قرآن و عترت (ع) به عنوان شعبه‌ای از اداره تبلیغات اسلامی در محلات، مساجد و… روستاها و شهرها می‌باشند که با آموزش همگانی قرآن در سطوح مختلف به بحث انس با قرآن می‌پردازند.

وی در ادامه به فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) پرداخت و گفت: تمام مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) در کنار فعالیت‌ها قرآنی، فعالیت‌های دینی و فرهنگی در جهت احیا مناسبت‌های ملی و مذهبی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوعات مختلف در راستای توانمندسازی مربیان و قرآن آموزان و همچنین تربیت کادر و افزایش شبکه و ظرفیت در راستای تعامل با مدارس بپردازند تا به هدف مشترک که همان افزایش اقشار جامعه قرآنی است، برسیم.

حقی شناسایی ظرفیت‌ها ونخبگان قرآنی در منطقه‌ای که مؤسسه و خانه قرآن و عترت (ع) تاسیس شده را ضروری دانسته و از مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآنی خواست: با توجه به فعالیت جبهه معاند در عرصه فضای مجازی، مدیران مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) باید تمام فعالیت‌های خود را در فضای مجازی انعکاس دهند.

وی در جهت سهولت دسترسی به تمام آئین نامه‌های سازمان، سایت دارالقرآن سازمان و سایت تلاوت را معرفی کرده و از تمام مدیران خواست روزانه مطالب سایت را مطالعه کنند.

کارشناس قرآنی تبلیغات اسلامی استان گفت: با توجه به اینکه تمام مؤسسات و خانه‌های قرآن و عترت (ع) دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند باید سربرگ و مهر داشته و در تعاملات و مکاتبات اداری استفاده کنند.

حقی به تربیت کنشگران قرآنی در جهت گفتمان سازی قرآن در بستر خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون با توجه به هجمه وسیع دشمن و نشانه گرفتن خانواده‌ها، رسالت قرآنیان را افزون می‌کند تا در جهت تبدیل رفتارها به رفتار قرآنی همت مضاعف داشته باشند.