مسعود کیمیایی با بیان اینکه آگاهی هنرمند به طور خودانگیخته وام‌دار تخیل و تعهد است، عنوان کرد هنرمند باید بیان شود و هر یک از خیال‌های آتش گرفته‌اش می‌تواند یک آفرینش بزرگ باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه آثار مسعود کیمیایی فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران با عنوان «جسدهای جاندار» عصر جمعه ۹ آذر در گالری ثالث افتتاح شد.

در این نمایشگاه، ۱۳ تابلوی نقاشی در اندازه‌های مختلف با تکنیک ترکیب مواد به نمایش گذاشته شده است که به نوعی می‌توان گفت جهان فیلم‌های کیمیایی در این آثار روایت شده اند. رنگ‌های استفاده شده در این آثار نیز با توجه به سوژه‌ای که مدنظر قرار گرفته، متفاوت است.

در بدو ورود، با اثری خودنگاره (تک‌رنگ) در کنار بیانیه نمایشگاه مواجه می‌شوید که به گفته علی خالق مدیر هنری نمایشگاه «جسدهای جاندار»، به صورت بداهه و در مدت زمان کمی توسط مسعود کیمیایی ترسیم شده است.

وقتی فیلم ساختن به تاریکی رفت ...

کیمیایی، درباره نمایشگاهش نوشته است: «آگاهی هنرمند به طور خودانگیخته وام‌دار تخیل و تعهد است. هنرمند خود عکس العمل ذهن در مقابل دنیای بیرونی است. خلاقیت‌های فردی است که به تأثیر جمعی می‌رسد. هنرمند باید بیان شود، هر یک از خیال‌های آتش گرفته‌اش می‌تواند یک آفرینش بزرگ باشد.

ادبیات و شعر، موسیقی، نقاشی، سینما، تئاتر، معماری و ... همسایه‌های هم‌اند. هنرمند از هنرها جدا نیست.

فیلم ساختن در این سال‌ها به تاریکی رفت، نقاشی از جوانی در من انبار شد، نقاشی کردم.

یاری که تحمل نکند یار نباشد (سعدی)

در این روزها می‌ترسم حتی دنیا را باور کنم اما می‌دانم که دوست داشتن درمان است. من شاید نقاش نباشم اما نقاشی می‌کنم.»

بوم کیمیایی، زندگی و تجربه‌هایش است

علی خالق هنرمند نقاش و نمایشگاه‌گردان «جسدهای جاندار» درباره آثار نقاشی مسعود کیمیایی به خبرنگار مهر گفت: بوم کیمیایی، زندگی و قلمش تجربه‌هایی است که روی آن نقش می‌بندند. او سرشار از زندگی و پر از شور و اشتیاق و انسانی با زیستی پر فراز و نشیب است.

وی، کیمیایی را کوهی استوار اما لطیف دانست و بیان کرد: او تنها سینما درس نمی‌دهد، بلکه زیستن را هم می‌آموزد. حقیقتاً واژه استاد برازنده اوست. او که به زندگی، به مردم، به اطرافیانش، به زیستن، به گوش دادن موسیقی، به سازش و به نواختن آن عشق می‌ورزد و لحظه‌ای برای خلق درنگ نمی‌کند. به معنای واقعی کلمه هر لحظه را غنیمت می‌شمارد. او نمادی از تلاش و امید، نکته سنج و هوشیار به تمام رویدادهای پیرامونش است.

خالق، آثار کیمیایی را فارغ از سبک و تکنیک دانست و گفت: گمان می‌کردم او همان آثارش است، گرچه تمام آن زیست‌ها بزرگ و ارزشمند هستند اما در نهایت او فراتر از تمام آنهاست.

نمایشگاه «جسدهای جاندار» بدون تعطیلی، تا ۲۰ آذر در گالری ثالث به نشانی خیابان کریم خان زند، بین ایرانشهر و ماهشهر، شماره ١۴٨ برقرار است.