رئیس فدراسیون تنیس روی میز با بیان اینکه مدال فرجی در مسابقات جهانی برای نخستین‌بار در بخش انفرادی نوجوانان به دست آمد، گفت: برای اولین‌بار بود که ایران حضور مستقل در این رقابت‌ها داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات تنیس روی میز قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان در حالی برای ایران در هلسینبورگ سوئد به پایان رسید که بنیامین فرجی تنها مدال تیم اعزامی کشورمان در این رقابت ها را به دست آورد. این پینگ پنگ باز ۱۴ ساله در بخش انفرادی نوجوانان با از پیش رو برداشتن نمایندگانی از کشورهای مختلف تا مرحله نیمه نهایی پیش رفت اما در این مرحله برابر «لی هه چن» از چین شکست خورد.

فرجی با این شکست اگرچه از صعود به فینال جهانی بازماند اما موفق به کسب مدال برنز شد. این مدال در شرایطی به دست آمد که پیش از این نمایندگان دیگری از ایران موفق به کسب مدال جهانی در این رده سنی شده بودند. نوشاد عالمیان (۲۰۰۶)، رادین خیام (۲۰۱۸) و نوید شمس (۲۰۱۹) پیش از این در این رده سنی صاحب مدال شده بودند.

همین مسئله مدال آوری بنیامین فرجی برای «نخستین بار» را با ابهام مواجه کرده در حالیکه مهرداد علی قارداشی با تاکید بر صحت این موضوع در مورد آن توضیح داد.

رئیس فدراسیون تنیس روی میز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مدال های طلا و نقره ای که پیش از این توسط عالمیان، شمس و خیام در مسابقات جهانی رده سنی پایه به دست آمده بود در بخش تیمی و دوبل بود. تاکنون در رده سنی نوجوانان و در بخش انفرادی مدال جهانی نداشتیم اما بنیامین فرجی با مدال برنز خود به این مهم دست یافت.

وی ادامه داد: علاوه بر این سه نماینده ایران که پیش از این موفق به کسب مدال تیمی یا دوبل جهانی در رده سنی نوجوانان شده بودند، در قالب تیم منتخب آسیا در مسابقات شرکت کرده و مدال گرفته بودند درحالیکه بنیامین فرجی به عنوان نماینده اعزامی ایران مدال گرفت و از این حیث، این یک مدال تاریخی به حساب می آید.

قارداشی تاکید کرد: این برای نخستین بار بود که تنیس روی میز ایران به صورت مستقل در مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان شرکت کرد. تیم های ما برای نخستین بار از طریق رنکینگ جهانی سهمیه جهانی گرفتند. آنها به واسطه حضور مستمر در مسابقات بین المللی و رنکینگ دار در رنکینگ جهانی جایگاه خوبی گرفتند. تیم نوجوانان و جوانان به ترتیب چهارم و ششم جهان شدند و اینگونه به مسابقات جهانی راه یافتند. در بخش انفرادی هم تا پیش از نماینده ای از ایران در این رده سنی و از طریق رنکینگ جهانی صاحب سهمیه جهانی نشده بود.

رئیس فدراسیون تنیس روی میز با تاکید بر اینکه مسابقات جهانی سوئد با حضور قدرتمند تیم های شرکت کننده برگزار شد، تصریح کرد: آسیایی ها در تمام بخش ها صاحب مدال این دوره مسابقات شدند به جز رده سنی زیر ۱۹ سال دختران که یک آلمانی مدال آن را گرفت. نمایندگان شرق آسیا و به خصوص چینی ها همه مدال ها را به نوعی درو کردند. اینکه بنیامین فرجی در میان این بازیکنان صاحب مدال شد ارزشمندی کار او را بیشتر می کند.

وی تاکید کرد: بردهایی که بنیامین فرجی در سوئد به دست آورد خیلی ارزشمند بود. او حتی در دیدار نیمه نهایی هم اگرچه بازنده شد اما گیم ها را با نتیجه نزدیک واگذار کرد. اصلا اینگونه نبود که او دیدارهای راحتی برگزار کرده باشد و مدال راحتی به دست آورده باشد. دیدارهایی که فرجی برگزار کرد همگی در حد جهانی بود و همین مسئله ارزش مدال به دست آمده را بیشتر می کند.

وی تصریح کرد: فرجی برای دوره بعد نمی تواند در رده سنی نوجوانان شرکت داشته باشد اما فراز شکیبا می تواند تا دو سال دیگر در این رده سنی باشد. شکیبا هم امروز موقعیت قابل توجهی در تنیس روی میز دارد و این امید را داریم که بتواند در دوره آتی رنگ مدال انفرادی فرجی را خوش رنگ تر کند.

قارداشی تصریح کرد: در کل از عملکرد نمایندگان ایران در این رقابت ها رضایت کامل را داریم. حتی در دیدارهایی که بازنده بودیم هم عملکرد نمایندگان ایران قابل قبول بودند. به هر حال مسابقات جهانی بود، در هر بخش تیمی ۱۲ کشور سهمیه گرفته بودند و در بخش انفرادی هم ۳۲ نفر شرکت داشتند. اینکه برای نخستین بار نمایندگان ایران برای حضور در این جمع محدود سهمیه گرفتند، ارزشمند بود. عملکردشان هم قابل دفاع است.

رئیس فدراسیون تنیس روی میز با اشاره به مشکلی که پینگ پنگ بازان به خاطر تاخیر پرواز برای سفر به سوئد با آن مواجه شدند، گفت: پرواز تهران به استانبول با تاخیر انجام شد به همین دلیل پرواز به موقع استانبول به استکهلم را از دست دادند و در ادامه هم طبق زمان بندی انجام شده نتوانستند با قطار از استکهلم به هلسینبورگ سفر کنند. تمام این سفرها به خاطر تاخیر پرواز اول با تاخیر انجام شد و در نهایت باعث شد بازیکنان نتوانند روز قبل از آغاز مسابقات در سوئد باشند. این موضوع روی عملکرد آنها تاثیر داشت با این حال از عملکرد کلی رضایت داریم.