به گزارش خبرنگار مهر، پریوش مرادی ظهر شنبه در آغاز دوره آموزش تسهیلگری و مسئله یابی مشارکتی که برای ۴۳ نفر از مربیان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی استان البرز در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برگزار شد، افزود: این دوره با هدف توانمندسازی مربیان امنیت غذایی سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان به ویژه نحوه نیازسنجی و اولویت بندی مسائل در توسعه کشاورزی و روستایی و در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه همکاری سازمان جهاد کشاورزی و بسیج جامعه کشاورزی استان البرز طراحی و اجرا شد. است.
وی اظهار کرد: از دیگر اهداف این دوره آموزشی تقویت مهارتهای تسهیلگری، ارتباط مؤثر و تعامل با جامعه محلی و اجرای برنامههای توسعه روستایی با مشارکت مردم، شناسایی مسائل و نیازهای واقعی جوامع روستایی و کشاورزی با کمک جامعه مخاطب و یافتن راهکار مناسب برای حل مسائل با کمک آنها است.
مرادی تصریح کرد: این کارگاه فرصتی مناسب برای مربیان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی به عنوان یکی از اثربخش ترین حلقههای میانی برای جلب مشارکت مردم است تا با استفاده از دانش و تبادل تجربیات، توانمندیهای خود را در زمینه تسهیلگری و مسئلهیابی تقویت کنند و به بهبود وضعیت امنیت غذایی کمک کنند.
وی با بیان اینکه تحقق برنامه ریزی و اجرای مشارکتی برنامهها و پروژههای توسعه مستلزم وجود منابع انسانی است افزود: تسهیل گری دربرگیرنده دانش و مهارتهایی است که به افراد به ویژه دست اندرکاران برنامههای توسعه کمک میکند تا ارتباط مؤثری با جامعه مخاطب خود برقرار کنند.
دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز در امور مردمی سازی دولت با تأکید بر اهمیت تسهیلگری در توانمندسازی جوامع محلی و بهبود وضعیت معیشتی روستاییان گفت: تسهیلگری به عنوان یک ابزار کلیدی در توسعه پایدار، میتواند به شناسایی دقیقتر نیازها و چالشهای موجود در جوامع روستایی کمک کند و زمینهساز مشارکت فعالانه مردم در فرآیندهای توسعه باشد.
مرادی با اشاره به اینکه تسهیلگران میتوانند عامل توسعه و توانمند سازی جوامع محلی باشند، افزود: مشارکت مردم و انتخاب تسهیلگران بومی قابل اعتماد و دستیابی به نقاط قوت و ضعف جوامع روستایی کشاورزی منجر به تغییر و توسعه در سطح استان میشود.
گفتنی است در این کارگاه یک روزه، سرفصلهای مختلفی از جمله مفاهیم و مبانی تسهیلگری و مسئلهیابی مشارکتی، کاربرد تسهیلگری در بخش کشاورزی و ابزارها و تکنیکهای تسهیلگری توسط مدرس دوره مطرح و شرکتکنندگان با روشهای کاربردی برای شناسایی نیازها و اولویتبندی مسائل در حوزه امنیت غذایی و توسعه روستایی آشنا شدند.