مدیرعامل راه آهن، عملیاتی کردن کریدورهای بین المللی عبوری از ایران، اتصال ریلی به همسایگان، افزایش ترانزیت و حمل و نقل ترکیبی را از اولویت برنامه‌های راه آهن ایران عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سی و چهارمین اجلاس مجمع منطقه‌ای خاورمیانه اتحادیه بین‌المللی راه آهن‌ها (UIC) پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳، به میزبانی راه آهن ترکیه و با حضور مدیران عامل و مدیران ارشد اکثر راه آهن‌های عضو مجمع منطقه‌ای خاورمیانه UIC، مدیرکل و رئیس اتحادیه بین‌المللی راه آهن‌ها و مدیر هماهنگ کننده امور خاورمیانه UIC برگزار شد.

مدیرعامل راه آهن در این اجلاس با بیان اینکه ظرفیت خوبی برای همکاری در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل ریلی پیش روی اعضای راه آهن‌های مجمع منطقه‌ای خاورمیانه قرار دارد گفت: پروژه‌های بزرگی در اکثر کشورهای عضو این مجمع در زمینه ساخت و تکمیل زیر ساخت‌های ریلی، اتصال به همسایگان و گسترش حمل و نقل ریلی اجرا می‌شود که نویدبخش آینده‌ای درخشان برای توسعه تجارت و ارتباطات بین ملت‌های منطقه و بین اروپا و آسیا است.

ذاکری تاکید کرد: دفتر منطقه‌ای خاورمیانه UIC، ظرفیت خوبی برای پیگیری و اجرایی کردن برنامه‌های تعریف شده برای منطقه خاورمیانه و ایجاد ارتباط بیشتر با اعضا برای بالا بردن سطح همکاری‌ها دارد و تلاش خواهیم کرد تا نقش آفرینی این دفتر را در پیشبرد اهداف مجمع منطقه‌ای خاورمیانه UIC بیشتر کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز اظهار امیدواری کرد همکاری بین اعضا در حوزه‌های مختلف فنی و عملیاتی با پشتیبانیUIC تقویت شود.

مدیرعامل راه آهن، عملیاتی کردن کریدورهای بین‌المللی عبوری از ایران، اتصال ریلی به همسایگان از جمله افغانستان و ترکیه، افزایش ترانزیت و حمل و نقل ترکیبی و ارائه خدمات مشتری محور را اولویت برنامه‌های راه آهن ایران ذکر کرد. و گفت: در دو ماه اخیر تبادل بار بین افغانستان و ترکیه از طریق ایران فعال شده است و امیدواریم حجم مبادلات بار بین سه کشور تا حد قابل قبولی افزایش یابد.

مدیر عامل راه آهن پیشنهاد کرد در طرح عمل سالانه مجمع منطقه‌ای خاورمیانه UIC، موضوعاتی از قبیل تجزیه و تحلیل موانع موجود در حمل و نقل بین‌المللی بین اعضای مجمع منطقه‌ای خاورمیانه UIC، بالا بردن رقابت پذیری حمل‌ونقل ریلی اعضا، تقویت و فعال کردن کارگروه‌های ایجاد شده در این مجمع توسط UIC، همکاری با سایر مناطق UIC و تعریف پروژه‌های مشترک با آنها، تبادل تجربیات و توسعه همکاری در حوزه‌های مختلف مسائل آموزشی و برقراری سیستم تبادل الکترونیکی داده‌ها بین اعضا در حمل و نقل بین‌المللی، تعریف شود.

ارائه گزارش پروژه‌های تعریف شده توسط اتحادیه بین‌المللی راه آهن‌ها (UIC) برای راه آهن‌های خاورمیانه عضو این اتحادیه در حوزه استاندارد سازی، قطارهای هیدروژنی، الزامات کاربردی سیستم‌های گرمایش تهویه هوا و تهویه مطبوع قطارها، تاب‌آوری راه آهن در شرایط بد آب و هوایی و خطرات طبیعی از جمله در زمان وقوع زلزله از موضوعات مطرح در دستور کار این اجلاس بود.

ایجاد کارگروه ایمنی منطقه خاورمیانه، بالا بردن امنیت ریلی و پیشنهاد ارائه برخی از پروژه‌های جدید و به روز ریلی در سطح دنیا برای خاورمیانه ازجمله پروژه سیستم ارتباطات سیار ریلی آینده (FRMCS)، ایجاد مرکز آزمایش چرخ‌های قطار در منطقه خاورمیانه، شناسایی موانع موجود کریدورهای ریلی و ارائه راه حل برای آن‌ها، مسائل آموزشی راه آهن‌های خاورمیانه و نیز ارائه گزارش دستاوردها و اقدامات راه آهن‌ها عضو مجمع منطقه‌ای خاورمیانه توسط اعضا از دیگر موارد مطرح در این اجلاس بود که مورد بحث و بررسی رؤسای راه آهن‌ها قرار گرفت.

لازم به ذکر است در حاشیه این اجلاس مدیرعامل راه آهن مذاکرات سازنده‌ای را با مدیر عامل راه آهن ترکیه در خصوص تقویت همکاری‌های ریلی بین دو ایران و ترکیه به‌ویژه در ارتباط با احداث خط جدید ریلی مرند-چشمه ثریا و اتصال این پروژه در داخل ترکیه به ایستگاه کاری و راه اندازی مجدد قطارهای مسافری تهران- تبریز- وان و تبریز- وان داشت که نحوه پیشبرد این موضوعات و محقق شدن آنها بررسی شد.

مدیرعامل راه آهن همچنین دیدارهایی با رئیس UIC ، مدیرکل UIC ، مدیر بخش مسافری و هماهنگ کننده خاورمیانه UIC درباره افزایش همکاری‌ها بین راه آهن ایران و اتحادیه بین‌المللی راه آهن‌ها (UIC)، لزوم مشارکت بیشتر راه آهن ایران در برنامه‌ها و فعالیت‌های UIC و نیز فعال شدن بیشتر دفتر منطقه‌ای خاورمیانه UIC در تهران انجام داد.