ظرفیت زن ایرانی، ظرفیت مهم، قابل توجه و بی نظیری است که باید جای خودش را در نقشه‌ی پیشرفت کشور پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه سعیدی‌نژاد مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان با حضور در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما در خصوص فعالیت‌های این بنیاد گفت: ما در بنیاد ملی نهضت پیشرفت بانوان به‌دنبال فعال‌سازی بانوان در مسیر پیشرفت کشور هستیم. نگاه ما این است ظرفیت زن ایرانی، ظرفیت مهم، قابل توجه و بی نظیری است که باید جای خودش را در نقشه‌ی پیشرفت کشور پیدا کند. این ظرفیت هم در دختران نوجوان ما وجود دارد هم زنان شاغل، زنان فرهیخته و دانشگاهی و حتی زنان خانه‌دار و مادربزرگ‌ها. یکی از مباحثی که ما خیلی روی آن تأکید داریم، بحث اثرگذاری زن ایرانی در فضای خاندان و فامیل است.

مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان ادامه داد: جامعه ایرانی به خاطر اتصال به فرهنگ اسلامی - ایرانی شیعی داری ظرفیت فرهنگی غنی است. مباحث اخلاقی و انسانی چون همدلی و احترام در جامعه ایرانی به وفور یافت می‌شود و ما دارای ارزش‌ها و دارایی‌هایی هستیم که متأسفانه خیلی مواقع یا متوجه آن نیستیم یا منکرش می‌شویم. زن ایرانی در زمینه حفظ این ارزش‌ها و دارایی‌های فرهنگی بسیار می‌تواند اثرگذار باشد. به طور مثال مادران ما لابه‌لای قصه‌گویی‌ها و لالایی‌هایی که برای فرزندانشان می‌خوانند، می‌توانند پیام‌های مهم فرهنگی را به نسل بعد انتقال دهند. اساساً اولین کارکرد مؤثر و کارویژه زنان همین حضور گفتمانی و تربیتی است. به بیان دیگر زن می‌تواند مربی جامعه باشد.

وی با بیان اینکه مدل حضور زن ایرانی چه در ایران کهن و چه در تاریخ شیعی، یک مدل خانواده‌مدار و به‌شدت اثرگذار در سطح اجتماع است، گفت: ما هم در نهضت پیشرفت بانوان به دنبال این هستیم که نقش زن را با نگاه به اثرگذاری در خانواده و اثرگذاری واقعی در اجتماع تعریف کنیم و مدلی از کنش‌گری بانوان را رقم بزنیم. این مدل می‌تواند از حضور زن در محله و اثرگذاری او در رفع مشکلات همسایگان و فامیل شروع شده و تا حضور زنان در کارهای بزرگ اجتماعی ادامه یابد. همین امروز هم در سطح جامعه مدل‌های فراوانی از این دست حضور داریم؛ یعنی بانوانی که هم فضای خانه و خانواده را جدی گرفته‌اند و نقش تربیت‌گری خود را در فضای خانواده پیگیری کرده‌اند، هم در کنارش نقش پررنگ اجتماعی دارند اما ما در روایت و بیان این الگوهای زن پیشرفته ایرانی کم گذاشته‌ایم.

سعیدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که نهضت پیشرفت بانوان با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، در بحث روایتگری بانوان چه قدمی تا به امروز برداشته است، بیان کرد: «راویان افتخار» یکی از برنامه‌های اخیر نهضت پیشرفت بانوان است که با حضور حدوداً ۶۰۰ دانش‌آموز در فرهنگسرای ولاء برگزار شد. در این رویداد دانش‌آموزان پس از طی دوره‌های آموزشی، در حوزه پیشرفت‌های کشور، تولید رسانه‌ای داشتند.

وی افزود: ما بر این باوریم دختران نوجوان در قدم اول باید ظرفیت‌های فکری و فرهنگی خودشان و جامعه را بشناسند و روایتگر آن باشند و در قدم بعدی ما کمک کنیم متناسب با توانایی‌ها و استعدادهایشان تصویر روشنی از آینده در ذهنشان شکل بگیرد.

مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان در ادامه با اشاره به فعالیت‌های سه، چهار ساله این بنیاد گفت: ما در حال حاضر در ۳۷۰ شهرستان، ستادهای مردمی نهضت پیشرفت بانوان داریم و به فعالیت‌های مختلفی در حوزه بانوان مشغولیم. یکی از فعالیت‌های نهضت پیشرفت طرحی به نام «رفیقانه» است که مخاطب آن دختران نوجوان هستند. هسته‌های رفیقانه ما در واقع هدفشان این است که فضای تفریحی سالم برای گروه‌های رفاقتی دختران فراهم کنند. در پایگاه اطلاع‌رسانی رفیقانه که به همین نام است رویدادی به شکل بازی و شامل سیاره‌های مختلف تعریف شده که دختران نوجوان ما بعد از ثبت‌نام می‌توانند در این سیاره‌ها گشت بزنند و به سؤالاتی که قرار داده شده پاسخ دهند. در پایان یک کارنامه برای آن‌ها صادر می‌شود. این کارنامه خودشناسی و استعدادیابی است. ما به واسطه این کارنامه به دختر عزیزمان می‌گوئیم در ساحت‌های مختلف رشد انسانی در چه جایگاهی قرار دارد، کدام بخش قوی است و کدام بخش را باید تقویت کند. به‌خصوص در زمینه هویت اجتماعی و تخصصی که برای دختران امروز ما بسیار حائز اهمیت است، کمک می‌کنیم که جایگاه خودشان را بیابند. یعنی با توجه به استعدادها و توانمندی‌هایشان پیشنهاد می‌دهیم که در آینده اگر در فلان حوزه ورود کنند، احتمال موفقیتشان بیشتر است.