شهرکرد- رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: دوران دفاع مقدس را برای نسل جوان در قالب داستان، رمان، پوستر و… مطرح می‌کنیم.

احسان قائدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری در هشت سال دفاع مقدس در قالب تیپ همیشه قهرمان ۴۴ قمر بنی‌هاشم (ع) همیشه نقش آفرینی کرده است، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اتفاقات بعد از جنگ ثبت دلاوری و رشادت‌های استان چهارمحال و بختیاری در دفاع مقدس بود.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه زحمت‌هایی در حوزه ثبت دلاوری‌های دفاع مقدس کشیده شده است اما آنطور که باید شایسته دلاوری دوران دفاع مقدس نیست، بیان داشت: حمایت‌ها از جریان ادبیات دفاع مقدس در استان ما صورت نگرفته و هنوز اطلس جنگ‌آوری و نقش آفرینی مردم چهارمحال و بختیاری در هشت سال دفاع مقدس را نتوانستیم به دست بیاوریم و از بسیاری از فرماندهان جنگ یک اثر جدی و فاخر تولید نشده و این باعث شده بخش زیادی از رزمندگان و فرماندهان ما توسط سایر استان‌ها معرفی شوند.

وی به اقدامات انجام شده در حوزه هنری در زمینه ادبیات دفاع مقدس اشاره و مطرح کرد: حوزه هنری با راه‌اندازی دفتر ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی به اندازه وسع خود توانسته در ارائه سبک زندگی شهدا و بخشی از تلاش‌های فرماندهان جنگ، نقش آفرینی کند، اما کافی و جوابگو نیست و می‌طلبد یک حمایت جدی از ادبیات دوران دفاع مقدس انجام شود.

قائدی با بیان اینکه کار حوزه هنری، کیفی است، اضافه کرد: آثاری را حوزه هنری در ادبیات پایداری تولید می‌کند که به لحاظ کیفی قابل ارائه در سطح ملی است و سوژه‌ها اولویت دار هستند.

وی درباره وضعیت استان در معرفی سوژه‌های دوران دفاع مقدس یادآور شد: امروز زبان روز جامعه را برای معرفی دستاوردها و داشته‌های دوران دفاع مقدس نمی‌شناسیم، همچنان با ادبیات دهه ۶۰ با نسل جدید که رسانه، هوش مصنوعی و شبکه اجتماعی را در دست دارند برخورد می‌کنیم که این مسأله به شدت آسیب‌زا است.

نسل جدید را با ادبیات دهه ۶۰ نمی‌توان اقناع و تقویت کرد

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: نسل جدید با رمان، فیلم کوتاه، انیمیشن، بازی و.... در ارتباط هستند و با ادبیات دهه ۶۰ نمی‌توان با نسل جدید در حوزه دفاع مقدس ارتباط برقرار کرد.

وی به منویات مقام معظم رهبری اشاره و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند با استفاده از هنر رویدادها، رشادت‌ها و جنگ‌آوری‌های دوران دفاع مقدس را بیان کنید؛ امروز با ادبیات دهه ۶۰ نمی‌توان نسل جدید را اقناع و تقویت کرد و سوژه‌ها را ترویج داد.

قائدی در ادامه گفت: متأسفانه در استان ما هنوز وصیت نامه شهدا بدون پرداخت هنری منتشر می‌شود، هنوز تصاویر شهدا را بدون فضای هنری کار می‌کنیم و این باعث ایجاد فاصله نسلی میان کسانی که جنگ را درک کردند و کسانی که آشنایی با جنگ ندارند، می‌شود و این ارتباط متأسفانه برقرار نشده است تا بتوانیم به نسل جدید از نقش آفرینی سرداران شهیدی همچون ابوالفتح نظری، ایرج آقابزرگی، داریوش مالکی و… بیان کنیم، زیرا حمایت از دستگاه‌هایی که در زمینه دفاع مقدس فعالیت می‌کنند صورت نگرفته و اثر این آسیب را در جامعه خواهیم دید.

وی با بیان اینکه حوزه هنری با راه‌اندازی دفتر ادبیات پایداری، تاریخ شفاهی و میز روایت هر ساله بیش از ده‌ها دوره آموزشی برگزار می‌کند، مطرح کرد: بر روی سوژه‌های مختلف کار می‌کنیم و راوی‌ها برای نویسنده‌ها روایت‌گری می‌کنند، همچنین دوران دفاع مقدس را در قالب داستان، رمان و پوستر و… مطرح می‌کنیم.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری به دیگر اقدامات حوزه هنری اشاره و بیان داشت: به لحاظ فنی افراد را شناسایی و آموزش می‌دهیم تا تولیدات فاخری در ادبیات دوران دفاع مقدس داشته باشیم اما نیازمند یک حمایت جدی از سمت مدیریت استان به لحاظ بودجه‌ای هستیم تا این اتفاقات دوچندان اثرگذار باشد.