گرگان- سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان از وجود سه هزار و ۶۳۶ تن کود پتاسه در انبارهای استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید محمدی شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران به اهمیت کود در تغذیه خاک در افزایش بهره وری و عملکرد محصول پرداخت و اظهار کرد: با توجه به شرایطی که خاک‌های استان از لحاظ حاصلخیزی برخوردار هستند از حد متوسط پایین‌تر است.

وی افزود: از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به عملکرد و کیفیت محصول زراعی چون گندم کمک کند تغذیه مناسب و استفاده از کودهای پایه مثل اوره، سوپر فسفات تریپل سوپر فسفات ساده، سولفات پتاسیم، کلرور پتاسیم و حتی ریزمغذی‌ها و کودهای آلی در زمان مناسب است که باید به درستی و بهینه از آن استفاده شود.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: بررسی‌هایی که در دنیا انجام شده نشان می‌دهد تا سال ۲۰۸۰ عملکرد محصولات کشاورزی، ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد و همه اینها مشکلات و چالش‌های زیادی را در بخش تولید ایجاد می‌کند که می‌توان به کمک کود شیمیایی تا حدودی محصولات کشاورزی را افزایش داد.

وی یادآور شد: به گفته کارشناسان کشاورزی، به ازای یک واحد کود شیمیایی که به محصولات کشاورزی داده شود ۹ واحد محصول بیشتر می‌شود.

محمدی اظهار کرد: با شروع کشت پاییزه تاکنون حدود ۲۶ هزار تن انواع کود ازته، فسفاته و پتاسه از مبادی، پتروشیمی‌ها و کارخانجات کود استان وارد گلستان شد.

وی خاطرنشان کرد: تا کنون ۵۱ هزار و۵۲۸ تن کود اوره از شش پتروشیمی پردیس، شیراز، بجنورد، رازی و لردگان تحویل استان شد که حدود ۱۵ هزار تن مربوط به زمان کشت پاییزه است.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: حمل و تحویل مقدار چهار هزار و ۷۴ تن کود فسفات دی آمونیوم از بندر امام خمینی (ره)، تخصیص ۶ هزار تن کود سوپر فسفات تریپل از بندر امام در ماه‌های آبان و آذر ماه، تخصیص دو هزار تن کود اوره توسط خطوط ریلی از پتروشیمی شیراز از جمله اقدامتی بود که در این مدت انجام شد.

وی با اشاره به اینکه اکنون دو هزار و ۱۹۷ تن انواع کود فسفاته در انبارهای استان ذخیره سازی شده است، افزود: این رقم در سال گذشته ۷۱۳ تن بوده است.

محمدی اظهار کرد: اکنون میزان سه هزار و ۶۳۶ تن کود پتاسه در انبارهای استان موجود است که این رقم طی سال گذشته هزار و ۹۷۳ تن بود.

وی با بیان اینکه توزیع کود تا اواخر اسفند امسال به صورت پایه و سرک ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی نسبت به دریافت انواع کود شیمیایی مورد نیاز خود اقدام کرده و جهت افزایش محصول حتماً از کودهای پایه چون اوره، فسفاته و پتاسه استفاده کنند.