به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین مظفری در اجلاس اکو در مشهد اظهار کرد: خراسان را سرزمین دین و دانش دانست و اظهار کرد: این ویژگی برجسته خراسان نشانگر بستری مناسب برای وقوع توسعه پایدار و متوازن خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: جهان امروز دارای هویتی چندگانه است هویتی که مبتنی بر به رسمیت شناختن تکثرها و تنوعها استوار شده است. این ویژگی مهم موجب میشود تا رویکرد یک جانبه گرایی جای خویش را به چند جانبهگرایی بدهد و بازیگران حوزه بینالملل خود را با این مهم وفق دهند.
وی گفت: امروز پشت جهان خمیده از آوار یک جانبهگرایی است. در این جهان از دیگر سو اندیشه وفاق موجب میشود تا بتوان به کیمیای یگانگی در چندگانگی اندیشید. ریشه این آموزه را میتوان در خراسان فرهنگی کهن باز جست که بزرگانی همچون حکیم غزنوی، شیخ فریدالدین عطار نیشابوری و مولانا جلال الدین محمد بلخی از پیشگامان آن بودند.
مظفری تاکید کرد: سازمان همکاریهای اقتصادی «اکو» نمودی از آن ایده آرمانی نمادین است. کشورهایی که در همسایگی یکدیگر هم شانه با هم پیش میروند و برای برقراری توسعه پایدار هم نفس شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: در روزگار غلبه تکنولوژی و فناوری که منجر به گونهای صنعتزدگی نیز شده است، سازمان همکاریهای اقتصادی اکو با در پیشگرفتن رویکرد هم انسان، هم صنعت و توسعه اجتماعی اقتصادی پایدار برای مردم منطقه میاندیشد و به خوبی دانسته است که برای ساختن زندگی خوب و معنادار باید فرد انسانی قدر بیند و بر صدر نشیند و هر کوششی که برای رونق اقتصادی میشود باید در نهایت به زیست بهتر یکایک انسانها منجر شود وگرنه در نقطهای از این نقشه، راه به خطا رفته است.
مظفری با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی از دیرباز سرزمین دین و دانش بوده چنانکه امام علی بن موسی الرضا (ع) را میتوان از نخستین پیشگامان وقوع گفتگو میان ادیان مختلف و دانشمندان با تفکرات گوناگون دانست، گفت: این ویژگی برجسته خراسان نشانگر بستری مناسب برای وقوع توسعه پایدار و متوازن خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: کلان شهر مشهد میتواند با داشتن ظرفیتهای بالای منابع انسانی و صنعتی در راه محققسازی اهداف سازمان همکاریهای اقتصادی اکو گام بردارد. در همین راستا بخشی از توانمندیهای استان خراسان رضوی با رعایت اولویت شرکتهای دانشبنیان با محصولات تجاری سازی شده در حاشیه اجلاس به نمایش گذاشته شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت بانک اکو جهت اجرای برخی پروژهها در این استان، یکی از مهمترین استانها و کلانشهرهای دولتهای عضو اکو از زیرساختی روزآمد و کارآمد برخوردار گردد.
مظفری تأکید کرد: خراسان مجموعهای از مفاخری است که امروز جهان به آنها میبالد. این مفاخر اکنون بخشی از میراث مشترک بشریت به شمار میآیند. باید این گنج را از گنجینه خارج کرد و بیش از پیش در معرض جهان قرار داد تا از آموزههای دیروز برای زندگی امروز بهرهها گرفته شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اگر چرخه تبدیل دانش به اطلاعات، دانش به بینش و بینش به ثروت را بررسی کنیم، روشنتر خواهیم فهمید که این گنجینه غنی انسانی تا چه اندازه میتواند حتی به ثروتمندتر شدن اهالی این زیستبوم یاری رساند.
وی بیان کرد: همچنین پرداختن به این مقولات گامی استوار در راه محققسازی آرمان توسعه اقتصادی پایدار برای مردم منطقه خواهد بود که یکی از اهداف سازمان همکاریهای اقتصادی اکو را نیز تشکیل میدهد.
مظفری پیشنهاد تشکیل شورای المپیک اکو را ارائه داد و خاطرنشان کرد: این شورای پیشنهادی نهادی غیردولتی و متشکل از کشورهای عضو در سازمان همکاریهای اکو خواهد بود. این شورا میتواند با شعار پیشرفت اقتصادی و پایداری انسانی با ورزش در کشورهای عضو نقش مؤثری ایفا کند.