رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: مهمترین موضوع کشور مسئله اقتصاد و معیشت مردم، مباحث تولید، سرمایه‌گذاری و مباحث اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به مناسبت روز دانشجو و در برنامه‌ای با عنوان «بررسی کارنامه صد روزه دولت»، که در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد با حضور دانشجویان برگزار شد طی سخنانی گفت: حدود ۱۰۴ تا ۱۰۵ روز از عمر دولت چهاردهم می‌گذرد و مجموعه اظهار نظران بر این باورند اگر بخواهیم مسائل کشور را صادقانه بررسی کنیم و اراده‌ای بر حل آن باشد، باید اولویت بندی کنیم که مهمترین مسئله کشور چه چیزی هست.

وی افزود: بلاشک بر اساس پایش‌ها و نظرسنجی‌های صورت گرفته شده و نظرات حدود ۹۵ صاحب نظران، اعتقاد بر این است که مهمترین موضوع کشور مسئله اقتصاد و معیشت مردم، مباحث تولید، سرمایه‌گذاری و مباحث اصلاح ساختارهای اقتصادی و نیز تصمیمات سنگین برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور است.

حضرتی تاکید کرد: گام دومی که گفته می‌شود این است که برای اینکه اصلی‌ترین و مهم‌ترین موضوع کشور [اصلاح شود]، لازمه آن مسیر اصلاح ساختار اقتصادی است که مکمل آن توجه به حل سیاست خارجی است.

وی ادامه داد: پیام آقای دکتر پزشکیان بر سر همین نکته است که برای حل بحران کشور اعلام کرد که به دنبال آن نیست که دولت‌ها یا شخصی را مقصر جلوه دهد، اما باید عرض کنم آنچه که فعلاً هست وضعیت خوبی نیست، یه گونه‌ای که وضعیت کشوری که بالای ۱۰ سال تورم بالای ۴۰ درصد داشته و در طول ۱۰ الی ۱۵ سال گذشته است حداکثر رشد اقتصادی در سال در تولید ناخالص ملی ۳ الی ۴ بوده است، وضعیت خوبی ندارد برازنده و در شأن ملتی انقلابی نیست که همه چیز را به میدان آورده است و در زمان جنگ چنانکه یک پسر داشت و چه آنکه ۹ پسر داشت همه را به جبهه فرستاد.

نباید همبستگی ملت ایران دچار خدشه شود

حضرتی گفت: نباید همبستگی این ملت دچار خدشه شود، نمی‌توان با یک تعداد و دسته خیلی محدود مملکت را اداره کنیم. از طرف هر کس چه اصلاح طلب و چه اصولگرا و یا خط امامی عنوانش باشد، آن کسی که بخواهد همه ملت و جریانات را کنار بگذارد، به نظر من او مسیر انحراف را می‌رود خود یک علامت است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با نقل قولی از رئیس جمهور که گفته است که برای حل ابر بحران‌های کشور با کسی دعوا ندارد، گفت: اخیراً در هیئت دولت در خصوص ساخت یک ماهواره صحبت شد و وزرا و مسئولین در خصوص نقششان در ساخت آن صحبت کردند در حالی که آقای پزشکیان به صراحت اعلام کرد که ساخت این ماهواره متعلق به دولت قبلی است و شما در ساخت آن هیچ نقشی نداشتید، چون تازه مدتی است که این دولت بر سر کار آمده است و در این مدت نمی‌شود که ماهواره طراحی کرد و به هوا فرستاد لذا باید از دولت قبل تشکر و تقدیر داشته باشیم و ساخت این ماهواره را مصادره به مطلوب برای خودتان نکنید، در نتیجه می‌توان گفت آقای پزشکیان انسانی صادق است.

وی تاکید کرد: لازمه حل موضوع اعتماد به عنوان سرمایه اجتماعی راستگویی و صداقت است. حتی در خانواده‌ها اگر ذره‌ای ناصداقتی در کسی دیده شود امکان زندگی با دل خوش وجود ندارد و حل دو ابر بحران از ابر بحران‌های کشور از روز اول در دستور کار آقای پزشکیان قرار گرفته است، بدون آنکه بخواهند به اختلافات و دعواها دامن بزنند و اتفاقاً می‌خواهند از همه ظرفیت کشور استفاده کنند.

حضرتی گفت: بر خلاف دولت‌های قبلی، پنج شش تا از وزرای قبلی دعوت به کار مجدد شدند که اتفاقاً این کار مورد ایراد طرفداران و ستادهای حامی آقای پزشکیان قرار گرفت ولی او می‌خواست از ظرفیت رقبای خود هم استفاده کند زیرا دموکراسی استفاده از ظرفیت اقلیت هم است و این کار اولین گام بود صورت گرفت و در گذشته سابقه نداشته است.

پزشکیان به دنبال خالص سازی نبوده

وی ادامه داد: پزشکیان به دنبال خالص سازی نبوده و در جهت استفاده از ظرفیت کل کشور و جناحی که رقیب بوده است، به شرط آنکه واجد لیاقت و شایستگی است حتماً استفاده می‌کند. این در حالی است که در جلسات معرفی استانداران از استاندار قبلی تشکر ویژه می‌شود.همچنین در افتتاح پروژه‌ها از وزیران دولت قبلی تشکر می‌شود و این گونه سرمایه اجتماعی ایجاد می‌شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۵۰ درصد جامعه ما زنان هستند که حداقل ده مطالبه‌جدی دارند. از جمله این مطالبات حضور زنان در مدیریت‌های کلان است که در این خصوص با رهبری و مراجع صحبت شد و امروز مسابقه در استفاده از مدیران زن در کشور در فرمانداری‌ها و بخش داری‌های کشور است تا این تابو بشکند. موضوعی که دولت‌های قبلی نتوانستند انجام دهند.

وی ادامه داد: آوردن نسل جوان گام بعدی بود تا بتوان از ذهن‌ها و خلاقیت و ابتکارات آنها بهره برد. هم اکنون در شور اطلاع رسانی دولت بنده از جوانان استفاده کردم و اعتراف می‌کنم که آنها چیزهایی را می‌دانند که حتی بنده از آنها اطلاع و تخصصی ندارم.

حضرتی گفت: اقدام بعدی که دولت آقای پزشکیان انجام داد، این بود که ۲۰ درصد جامعه ما اهل سنت و اقوام هستند، لذا یک معاون خود را از کردها و اهل سنت تعیین کرد، زیرا آنها ایرانی هستند در دفاع مقدس و حل مشکلات سهم داشتند پس چرا نباید از آنها استفاده کنیم. همچنین برای اولین بار در دولت‌های مدرن در ایران استاندار خوزستان یک عرب شده است.

وی افزود: در عین حال در سیستان یک بلوچ را استاندار گماردند. این در حالی است که دو سال در سیستان گرفتار بودیم.

حضرتی با اشاره دانشجویان و اساتید دانشگاه اظهار کرد: پزشکیان یک بخش دیگری از جامعه را به صحنه آورد و آن دانشجویان و اساتید دانشگاه بود که با بد سلیقگی‌هایی و به صرف انتقاد، رانده شده بودند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: بخش زیادی از کارها در اقتصاد و در بودجه شروع شده است. یکی از ناترازی های کشور در برق است. حدود ۲۰ هزار مگاوات و به قولی ۱۷۰۰۰ مگاوات ناترازی برق داریم یعنی مصرفمان از میزان تولید و نیاز خانه‌ها و کارخانه‌ها و بخش خدمات فزونی گرفته است و این رقم بسیار زیادی است، البته ربطی هم به دولت مرحوم رییسی ندارد و سال‌ها است سرمایه گذاری مناسب در این بخش صورت نگرفته است.

وی تاکید کرد: ان‌شاءالله در دو سال مشکل برق را حل خواهیم کرد و ۳۰ هزار مگان برق خورشیدی را ایجاد می‌کنیم به گونه‌ای که سازندگان مسکن، کارخانه و خدمات بتوانند برای خودشان پنل‌های خورشیدی داشته باشند.

وضعیت بنزین وضعیت مطلوبی نیست

حضرتی در خصوص موضوع بنزین در پاسخ به یکی از دانشجویان گفت: در خصوص بنزین به اتفاق نظر همه دوستان و عزیزان و کارشناسان در دولت قبل و چه در دولت فعلی، اعتراف دارند که وضعیت بنزین وضعیت مطلوبی نیست.

وی‌افزود: در حالی که همه کالاها در حال گران شدن است آیا بنزین باید با همین قیمت بماند یا اینکه قیمت آن تغییر کند جز موضوعات مهمی است که مورد بحث قرار گرفته و می‌گیرد.

حضرتی بیان کرد: در خصوص قیمت بنزین برای سال آینده هیچ تصمیمی گرفته نشده است و تا عید هم برای آن تصمیم گرفته نخواهد شد. دولت و نمایندگان محترم مجلس در حال بررسی هستند و اگر قرار باشد که تغییری صورت بگیرد، حتماً موضوع در محافل کارشناسی مورد بحث قرار گرفته و با مردم در میان گذاشته خواهد شد به نظر مردم از راه‌های گوناگون خواسته خواهد شد.

رئیس شورای اطلاع رسانی در پاسخ به یکی از دانشجویان در رابطه با محمد جواد ظریف اظهار کرد: در خصوص دکتر ظریف صحبت‌های زیادی شده است. ایشان در گذشته وزیر خارجه و نماینده ایران در سازمان ملل بودند. بالای ۳۰ تا ۴۰ سال مسئولیت داشته است و جز مذاکره کنندگان ارشد قطعنامه ۵۹۸ بودند.

مباحث سیاست خارجی اختصاص به دولت ندارد

وی افزود: مباحث سیاست خارجی اختصاص به دولت ندارد و دایره وسیع‌تری در خصوص سیاست خارجی در کشورمان وجود دارد که تصمیم گیری می‌شود وزیر خارجه یکی از عناصر این مجموعه است. آقای ظریف هم در طول زندگیشان مرتب مورد تایید مقام معظم رهبری و همینطور رئیس جمهور و شخصیت‌هایی از قوا بوده است. الان هم از شخصیت‌های مفید این کشور است و اگر قرار باشد در خصوص موضوعات پیچیده مذاکره کنیم، یکی از افرادی که می‌توانند به خوبی از پس این کار بر بیایند آقای ظریف است، لذا نباید نیروهای خودمان را خراب کنیم زیرا این گونه تخریب کردن در خدمت منافع ملی نیست.