به گزارش خبرگزاری مهر، شقایق حساس یگانه، با تاکید بر اینکه درمان چند تخصصی به استفاده از بهترین شیوه درمانی میانجامد، گفت: در درمان چند تخصصی به متخصصان دخیل در درمان یک بیمار کمک میشود که با همفکری و استفاده از نظر یکدیگر اقدام مناسب را در بهترین زمان انجام دهند.
وی افزود: به طور کلی در درمان سرطان باید از دیدگاههای مختلف به بیماری نگاه کرد و تنها یک دیدگاه تخصصی درمانگر نیست. اغلب در درمان سرطان کودکان یک درمان کفایت نمیکند و باید از جراحی، شیمیدرمانی و رادیوتراپی یا حتی درمانهای تکمیلی مانند فیزیوتراپی، شنواییسنجی و کاردرمانی نیز استفاده کرد.
این متخصص رادیوانکولوژی همچنین با اذعان بر اینکه هنوز در سطح کشور ما و در اغلب بیمارستانها از درمان چند تخصصی استفاده نمیشود، گفت: اغلب شاهدیم که بیمار نزد جراح میرود و برای تکمیل درمان از سوی جراح به پزشکی با تخصص دیگر ارجاع داده میشود که این امر برای بیمار روندی دشوار است و درمان نیز به کندی پیش میرود. شاید یکی از اصلیترین دلایل این چالش نبود فرهنگ کار تیمی در کشورمان است که از زمان کودکی آموزش ندیدهایم کار تیمی انجام دهیم و نیز پذیرای سخنان دیگران و ارائهکننده صحیح نظرهای خود باشیم.
وی عنوان کرد: خوشبختانه در بیمارستان محک این امکان فراهم شده که متخصصان مختلف در زمان تشخیص بیماری تشکیل جلسه دهند و محدودیتها و الزامات کار خود را بیان کنند تا با همفکری و دریافت نظرهای تخصصی یکدیگر بدون اینکه وارد حیطه کار یکدیگر شوند، بتوانند بهترین شیوه درمانی را در زمان مناسب دنبال کنند.
حساس یگانه با بیان اینکه میتوان از ارتباط بین بیمارستانی نیز در درمان چند تخصصی به نحو مطلوب استفاده کرد، در پایان افزود: با افزایش ارتباط بین بیمارستانی میتوانیم هم از تجربه و نیز از امکانات بیمارستانها به طور مشترک استفاده کرد که به ارتقای کیفیت درمان منجر میشود. محک تاکنون با برگزاری سمینارهای مختلف با حضور متخصصان خارج از این بیمارستان و نیز توموربوردهای هفتگی گامهای بلندی در توسعه درمان چند تخصصی برداشته است.