چالوس- با آنکه یکی از زیباترین جاده جهان در محدوده کمرزرد ایمن سازی شده اما همچنان ۱۴ نقطه دیگر کندوان نیازمند اجرای طرح های ویژه برای ارتقای ایمنی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جاده پر پیچ و خم کندوان همواره حادثه خیز بوده است، گاه در آن سنگ می بارد و گاه سیل. جاده‌های کوهستانی مازندران از کندوان گرفته تا هراز و سوادکوه همواره آبستن حوادثی هستند که در آن جان‌های شیرین زیادی قبض می‌شود و خانواده‌های بسیاری در سوگ عزیزان می‌نشینند.

جاده کندوان ماه گذشته ۱۰ شبانه روزی مسدود بود تا عملیات ایمن سازی و نصب گالری در منطقه حادثه خیز کمرزرد به پایان رسد و هنوز ۶۰ متر از این محدوده نیازمند ایمن سازی است.

جاده کندوان طی سال‌های اخیر همواره براثر ریزش سنگ و رانش و سیلاب حادثه خیز بوده و جان‌های زیادی در گذر این مسیر کوهستانی به جان آفرین تسلیم شده است. ریزش سنگ و خسارت به خودروها و اموال شخصی و عمومی همواره در این محور گزارش می‌شود.

گذر از این جاده کوهستانی و پر پیچ و خم برای بسیاری از خانواده‌ها به خاطره تلخ و فراموش نشدنی تبدیل شده است. با آنکه چهار روزی جاده کندوان در تعطیلات نوروزی برای لق گیری سنگ‌های معلق بسته بود اما این طرح نتیجه بخش نبوده است و ریزش سنگ‌های معلق طی روزهای گذشته حکایت از آن دارد که باید به این محور پرتردد و ملی توجه ملی صورت گیرد.

منطقه هریجان و محدوده کمرزرد حادثه خیز است

مهدی صفایی رئیس اداره راهداری چالوس با بیان اینکه منطقه هریجان و محدوده کمر زرد از مناطق پرحادثه کندوان است، گفت: برای ایمن سازی این منطقه اجرای گالری و فنس سوئیسی اجرا شد و در محدوده کمرزرد نیز گالری پیش ساخته به طول ۱۵۰ متر نصب شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با ایمن‌سازی این محدوده می‌توان گفت که محور کندوان تا حدودی ایمن شده است و امیدواریم دیگر شاهد حوادث تلخ و غمگین در این محور نباشیم.

روزانه بیش از ۵۰ هزار دستگاه خودرو در محور پرتردد کندوان گذر می‌کنند و همواره جان این مسافران و رهگذران در خطر است. سقوط سنگ، ریزش کوه، سیلاب و آبگرفتگی و ترافیک و راه بندان از جمله حوادثی است که مسافران و رهگذران همواره در محور کندوان آن را تجربه کردند و به تأکید مسئولان و کارشناسان برای ایمن‌سازی این جاده ملی و پرتردد نیازمند توجه و بودجه ملی است.

۱۵۰ متر از محدوده کمرزرد ایمن سازی شد

فرماندار چالوس با اشاره به ایمن سازی ۱۵۰ متر از محدوده کمرزرد کندوان گفت: ۶۰ متر این محدوده نیازمند ایمن سازی است.

محمد شریفی طی روزهای گذشته در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ایمن سازی محور کندوان گفت: بی سابقه‌ترین پیگیری‌ها در این زمینه طی سال‌های اخیر در محور کندوان برای بازسازی صورت گرفته است.

وی گفت: نصب گالری به مدت ۱۰ روز با انسداد محور انجام شد ولی محدوده کمردرد به ۶۰ متر دیگر گالری نیاز دارد و اگر این گالری نصب و تکمیل شود یک مسیر و محدوده پرخطر در محور کندوان برای همیشه ایمن سازی می‌شود.

وی تصریح کرد: با تکمیل این طرح شاهد تصادفات منجر به جرح یا فوت در این محدوده نخواهیم بود.

فرماندار چالوس گفت: برای اجرای این طرح نیاز به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار داریم و امیدواریم این طرح در اسرع وقت تکمیل شود.

فرماندار چالوس با بیان اینکه بیشترین مراجعات مردم در ملاقات مردمی مسئولان در حوزه بافت‌های روستایی است، ادامه داد: درخواست‌هایی از آب و فاضلاب و ادارات نیز از دیگر مطالبات است.

عملیات تکمیلی گالری پیش ساخته در منطقه کمرزرد محور کندوان شامل نصب قطعات فوقانی به طول ۱۵۰ متر با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان اجرا شد و با اجرای این طرح ایمن سازی این محور شتاب گرفته است.

عملیات تکمیلی گالری پیش ساخته در منطقه کمرزرد محور کندوان شامل نصب قطعات فوقانی به طول ۱۵۰ متر با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان اجرا شد

حسن جهانیان مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران با بیان اینکه ۲۰۰ متر گالری پیش ساخته برای ایمن سازی محدوده کمرزرد محور کندوان اجرا می‌شود، اظهار کرد: فاز اول این گالری به طول ۵۰ متر با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان به اجرا در آمد و فاز دوم آن نیز به طول ۱۵۰ متر و با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان در حال اجرا است که در مجموع ۲۰۰ متر گالری پیش ساخته نصب می‌شود.

وی گفت: محدوده کمرزرد یکی از پرخطرترین نقاط محور چالوس و کندوان است که با توجه به بروز حوادث در این محدوده اجرای پروژه در دستور کار قرار گرفت که امیدواریم با نصب این گالری شاهد کاهش مشکلات ریزش در محور باشیم.

جهانیان با اظهار اینکه طی سال‌های گذشته چندین مورد سقوط سنگ و تلفات در این محدوده رخ داده است، افزود: به دلیل سخت بودن کارکردن در این ترانشه، پیمانکاران رغبتی به کار و فعالیت در این محدوده نداشتند.

وی خاطر نشان کرد: در راستای ایمن‌سازی محور مذکور عملیات اجرایی تور سنگی نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران، افزود: باتوجه به صخره‌ای بودن این محور مستعد ریزش سنگ بوده که به همین منظور اجرای پروژه‌های تور سنگی و گالری در این محور اجرا شد.

وی با بیان اینکه کندوان، محور کوهستانی و صعب‌العبور است، تصریح کرد: ایمن‌سازی ۱۴ نقطه مستعد ریزش سنگ محور کندوان در دستور کار قرار دارد، با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته امسال این محدوده‌ها با اجرای تورسنگی ایمن می‌شوند.

کندوان هراز گاهی قربانی می‌گیرد و تعلل در ایمن‌سازی این محور پرتردد خانواده‌های زیادی را داغدار و سیاهپوش می‌کند و لازم است مسئولان ملی با تأمین اعتبار برای تحقق مطالبات مردم مازندران و ایران جامعه عمل پوشند.