به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد رحیم مرتضوی، شهردار منطقه ۹ تهران در خصوص آخرین وضعیت زمان صدور پروانه ساختمانی در این منطقه اظهار کرد: با استناد به سامانه آماری سازمان نوسازی شهرداری تهران، میانگین زمان صدورپروانههای ساختمانی در منطقه ۹ از «۵۰ روز و ۱۰ ساعت» در سال ۱۴۰۰ به «۲۶ روز و ۱۶ ساعت» در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ و میانگین زمان شهرسازی دفاتر خدمات الکترونیک شهر از «۶۱ روز و ۲۰ ساعت» در سال ۱۴۰۰ به «۲۲ روز و یک ساعت»، در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ تقلیل یافته است.
وی با اشاره به اقداماتی که منجر به کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی در منطقه ۹ شده است، گفت: با توجه به دستورالعملهای معاونت شهرسازی مبنی بر تسریع زمان صدور پروانهها و شناسایی نقاط کور در ماندگاری پروانهها و فعالیتهای موازی در این روند، با فعالیتهای انجام شده، ماندگاری پروانهها در منطقه ۹ در فرایند صدور به حداقل رسیده و عملیات موازی نیز حذف شده است. همچنین رصد مستمر سیر پروندههای جاری و جلوگیری از ماندگاری آنها در کارتابل کاربران، هماهنگی با دفاتر خدمات الکترونیک شهر و ملاقاتهای مردمی روزانه با طراحان و مالکین به منظور تسریع و تسهیل در صدور پروانهها و گواهیهای ساختمانی، با وجود افزایش تعداد پروانهها در ۳ سال گذشته، باعث کاهش چشمگیر زمان صدور پروانههای ساختمانی شده است.
مرتضوی با اشاره به دستورالعملهای کمیسیون ماده ۵ تصریح کرد: این آمار به معنای شتاب گرفتن روند نوسازی بافت فرسوده در منطقه ۹ است؛ که با توجه به مساحت زیاد بافت فرسوده شهری و تعداد بالای پلاکهای ریزدانه به نسبت مساحت کل منطقه ۹، اهمیت خود را بیشتر نمایان میکند که این خود گویای کاهش چشمگیر زمان صدور پروانههای ساختمانی نسبت به سنوات پیشین در راستای افزایش رضایت شهروندی بوده است.
شهردار منطقه ۹ همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش زمان فرآیندهای شهرسازی صرفاً شامل پروانههای ساختمانی بوده است؟ تاکید کرد: این امر در خصوص زمان گواهیهای ساختمانی نیز صدق میکند که به گواه اطلاعات سامانه آماری، میانگین زمان صدور گواهیهای ساختمانی در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ در معاونت شهرسازی منطقه «۹ روز و ۶ ساعت» و دفاتر خدمات الکترونیک شهر «۱۹ روز و ۱۹ ساعت» است.
مرتضوی ابراز امیدواری کرد: با توجه به سیاستهای تسهیلگرانه در معاونت شهرسازی شهرداری تهران و اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده به منظور جلب رضایتمندی حداکثری شهروندان، امید است که کاهش زمان صدور پروانه و گواهیهای ساختمانی و کلیه فرآیندهای مرتبط با حوزه شهرسازی با شتاب بیشتری، به استناد بخشنامهها و مصوبه کمیسیون ماده ۵، به منظور ترغیب سازندگان جهت نوسازی بافت فرسوده انجام شود.