استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی معتقد است فضایل پهلوانی شاهنامه همان شجاعتی هستند که ارسطو می‌گوید. چون فردوسی شجاعت را نوعی حکمت و دانایی می‌داند.

دکتر منوچهر صانعی دره بیدی، استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار مهر خبر از انجام تحقیقی معرفتی و فلسفی و ادبی درباب فضایل اخلاقی، انسانی نزد فردوسی و اثر گرانسنگ او "شاهنامه" داد.

وی در باب این تحقیق اظهار داشت: در فلسفه ارسطو فضیلت بنیاد شجاعت است و رویکرد فردوسی هم در اثرش به پهلوانی و شجاعت همین است. اما شجاعت نزد فردوسی مبنایی حکمی دارد.

دکتر صانعی افزود: شجاعت در اسطوره‌های یونانی هم سابقه طولانی دارد به‌طوری‌که فیلسوفان یونانی حتی ارسطو به این مورد توجه کرده‌اند. وقتی که من "شاهنامه" را به طور دقیق مطالعه کردم دیدم که فضایل پهلوانی شاهنامه همان شجاعتی است که ارسطو می‌گوید. نزد ارسطو شجاعت در قدرت بدنی و بصیرت و دانایی نهفته شده و فردوسی هم بر بصیرت و دانایی تأکید دارد.

استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: از نظر فردوسی شجاعت نوعی حکمت است.

دکتر صانعی همچنین با اشاره به این نکته که تاریخ اسطوره‌ای ما از نظر مفهومی با تاریخ اسطوره‌ ای یونان باستان شباهتهایی دارد گفت: آنچه که من در این اثر بیشتر به آن بها می‌دهم فضایل شاهنامه با رویکرد ابرانی و انسانی است. قصد دارم تحلیل فلسفی فضایل پهلوانی با مبنای شجاعت را که رویکرد حکمی دارد و از سویی دیگر بن مایه و متد آن ارسطویی است انجام دهم.  این کار به نوعی تطبیق آرای فکری و معرفتی فردوسی و ارسطو هم می‌تواند تلقی شود.