اردبیل- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: راه‌اندازی ۷ ایستگاه تعیین موقعیت ماهواره‌ای در اردبیل جزو اولویت‌های تعریفی امسال است.

داود شایقی در گفتگو با خبرنگار مهر، ظهار کرد: توسعه ایستگاه‌های دائمی ژئودینامیک و راه اندازی ایستگاه‌های دائمی تعیین موقعیت ماهواره مبنا جی. ان. اس. اس یکی از برنامه‌های مهم سازمان نقشه برداری کشور در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی است.

وی خاطرنشان کرد: این برنامه توسط اداره کل نقشه برداری زمینی و بنیادی پیگیری می‌شود و در این راستا نوسازی ایستگاه اردبیل و توسعه و راه اندازی تعداد هفت ایستگاه در طرح توسعه سامانه ارسال تصحیحات تعیین موقعیت آنی در نقاط شهری پیش بینی شده بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: شهرستان‌های نیر، بیله سوار، مشکین شهر و شهرهای «رضی»، «عنبران» و «هشتجین» و نقطه روستایی «آقامحمدبیگلوی» انگوت در این برنامه پیش بینی شده بود که سال قبل ایستگاه اردبیل توسط سازمان نقشه برداری کشور نوسازی و با توجه به خرید تجهیزات و گیرنده‌های بقیه ایستگاه‌ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در شهریور ماه امسال ایستگاه‌های مربوط به شهرهای «نیر»، «هشتجین» و «آقامحمدبیگلو» نصب و راه اندازی شد.

شایقی ادامه داد: با عنایت به هماهنگی‌های صورت گرفته، ایستگاه‌های مربوط به شهرهای عنبران، رضی، مشگین‌شهر و بیله‌سوار در روزهای گذشته با همکاری گروه فنی اعزامی سازمان نقشه برداری کشور راه اندازی شدند و گیرنده‌های هر چهار ایستگاه در نقاط مورد نظر نصب شدند.

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های مورد نظر به سامانه ملی «هدی» متصل شدند، گفت: با راه اندازی چهار ایستگاه جدید و در مجموع هفت ایستگاه در سال جاری، استان اردبیل با هشت ایستگاه به سامانه ملی «هدی» متصل شد و برنامه پیش بینی شده برای استان کاملاً به مرحله اجرا در آمد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل تصریح کرد: اندازه‌گیری و تعیین و پایش تغییرات پوسته زمین و مطالعات ژئودینامیکی در طول زمان از جمله اهداف راه اندازی ایستگاه‌های دائمی تعیین موقعیت ماهواره مبنا است.

وی اضافه کرد: امروزه از ایستگاه‌های این شبکه در پروژه‌های عمرانی و نقشه برداری، مطالعات مختلف در زمینه هواشناسی، کشاورزی و به روز رسانی چارچوب مرجع مختصات ملی نیز استفاده می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: با توسعه ایستگاه‌های دائمی در شهرهای مختلف با هماهنگی سازمان نقشه برداری کشور از موازی کاری و صرف هزینه‌های مضاعف برای کشور جلوگیری به عمل آمده و تهیه نقشه و محصول منتج از آن با حفظ کیفیت و استانداردهای لازم در اجرای پروژه‌های عمرانی در اختیار دستگاه‌های استانی و شهرداری‌ها قرار می‌گیرد.

شایقی از همکاری دستگاه‌های اجرایی آموزش و پرورش، فرمانداری‌های نمین و مشگین شهر و هواشناسی تشکر کرد و افزود: با راه اندازی و توسعه تمامی ایستگاه‌های مد نظر در این برنامه، تحول عظیمی در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی اتفاق خواهد افتاد.