رشت- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان گفت: تفکیک زباله از مبدا نیازمند فرهنگ سازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، موسی فکور عصر چهارشنبه در سی و چهارمین جلسه شورای شهرستان رشت ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: حضرت زهرا (س) نه تنها برای زنان بلکه برای همه بشریت الگو هستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه شورای شهرستان عصاره شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در یک شهرستان است، افزود: حضور بنده در جمع شورای شهرستان رشت بهترین فرصت است تا مسائل، مشکلات و مطالبات مردم شهرستان رشت بیشتر واکاوی شود.

وی با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه کار عموم را باید به دست مردم بسپارید، ادامه داد: شوراها از بطن مردم هستند، به مشکلات و مسائل پیرامون خود آشنایی بیشتری داشته و با مردم مأنوس هستند و مشکلاتشان را خیلی بهتر از دیگران درک کنند و بهتر می‌توانند مشکلات را منتقل کنند و می‌توانند در جلسات راهکار ارائه کنند.

فکور در ادامه به نقش نظارتی معاونت عمرانی استانداری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مدیر کل شهری و روستایی زیر مجموعه معاونت عمرانی هستند معاونت عمرانی به نوعی بر امور روستاها و شهرها نظارت دارد و بر امورشان واقف است.

معاونت عمرانی استانداری گیلان در ادامه به آموزش دهیاران و شوراهای و شهرداری‌ها تاکید کرد و افزود: معاونت عمرانی استانداری در راستای تقویت مدیریت شهری و روستایی مقوله آموزش را مورد توجه قرار داده است.

وی یکی دیگر از اقدامات معاونت عمرانی استانداری را در راستای ارتقای سطح تجربه و دانش مدیریت شهری و شوراها برگزاری اردوهای گردشی در شهرهای دیگر عنوان کرد و افزود: برگزاری چنین جلساتی فرصتی برای طرح مسائل و بیان خواسته‌ها و مطالبات مردم است.

طرح هادی یکی از دغدغه‌های اصلی دولت در روستاها است

معاون عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه با گذشت چند دوره از عمر شورایی شوراها هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده‌اند، گفت: به فرمانداران تاکید می‌کنیم حتماً شوراها را به عنوان نمایندگان مردم پذیرا شوند.

وی با بیان اینکه پروژه‌های متعددی در سطح استان گیلان و شهرستان رشت در هفته دولت و دهه فجر افتتاح می‌شود، افزود: پروژه‌های نیمه تمام زیادی داریم و الویت دولت پروژه‌های نیمه تمام است.

فکور با بیان اینکه پسماند و زباله یکی از مشکلات اساسی در کشور ما به ویژه در استان‌های شمالی است‌، ادامه داد: تفکیک از مبدا یکی از راهکارهای مهم و تأثیر گذار است.

وی با تاکید بر اینکه تفکیک زباله از مبدا باید در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: مدیریت درست پسماند نیازمند فرهنگ سازی است.

معاون عمرانی استانداری گیلان نصب زباله سوز را از دیگر راهکارهای مهم جهت مدیریت پسماند در استان گیلان دانست و افزود: در برخی شهرستان‌های غرب گیلان برای نصب زباله سوز برنامه ریزی شده و قرار است هر دهستان یک زباله سوز تهیه کند.

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل راه سنگر تملک زمین‌های آن است، اضافه کرد: مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و ستادی برای حل مشکلات شهرستان رشت در جلسات شورای شهرستان حضور پیدا کنند.

معاون عمرانی استانداری گیلان در خصوص مشکلات اوقافی که در برخی از شهرها از جمله لشت نشاء با آن مواجه است، افزود: اوقاف هیچ وقت مانع ساخت و ساز و پیشرفت نیست و ما اوقاف را به عنوان مانع نمی‌بینیم بلکه الزاماتی دار ند که باید رعایت شود.

فکور همچنین طرح هادی را یکی از دغدغه‌های اصلی دولت در روستاها دانست و گفت: در برنامه هفتم مسئولیت تصویب طرح هادی به معاونت استانداری‌ها سپرده شده است.