خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : گزارش کمیته بررسی دلایل شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه در برابر حزب الله موسوم به وینوگراد چهارشنبه10 بهمن منتشر شد که در آن تاکید شده است این جنگ یک شکست بزرگ و خطرناک برای اسرائیل بود و هیچ دستاورد سیاسی و نظامی نداشت و ارتش هم در به راه انداختن جنگ زمینی با حزب الله مرتکب اشتباه شد.

مروی بر گزارش وینوگراد

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته وینوگراد در گزارش نهایی خود درباره علل ناکامی رژیم صهیونیستی در تجاوز به لبنان در تابستان سال 2006 میلادی اعتراف کرد که اسرائیل در دستیابی به اهداف خود در این جنگ شکست خورد و هیچ دستاورد سیاسی و نظامی به دست نیاورد.

"الیاهو وینوگراد" رئیس این کمیته به قدرت مقاومت در برابر ماشین جنگی وتجهیزات فوق پیشرفته رژیم صهیونیستی اعتراف کرد و گفت : اسرائیل در این نبرد پیروز نشد و با وجود برتری نظامی خود نتوانست از شلیک موشکهای حزب الله لبنان جلوگیری کند و تهدید این موشکها متوقف نشد و ارتش جلوی تهدید این موشکها را نگرفت.

به گفته وی، ارتش اسرائیل از جان صهیونیستها دربرابرموشکهای حزب الله حفاظت نکرد و در طول جنگ ناکامی ها و مشکلات زیادی روی داد.

وی افزود: دشواریها وناکامی های خطرناکی در سطح تصمیم گیری های سیاسی و نظامی و هماهنگی میان آنها وجود داشت و کوتاهی و ناکامی ها در فرماندهی ارتش به ویژه در نیروی زمینی درباره تجهیزات و اجرای تصمیمات وجود داشت و حمله زمینی هیچ نتیجه ای در بر نداشت.

وینوگراد همچنین به ناکامی های رژیم اسرائیل در حفاظت از جبهه داخلی این رژیم اشاره کرد و افزود: ناکامی ها، کوتاهی و نبود تفکر استراتژیک در جنگ وجود داشت و در سطح سیاسی و نظامی ناکامی های خطرناکی بود و در طول جنگ نیز سردرگمی در دستگاههای سیاسی و نظامی بود که این سردرگمی به اسرائیل زیان رساند.

در این گزارش با وجود نابرابری در تجهیزات و امکانات نظامی میان رزمندگان لبنانی و نظامیان صهیونیست اعتراف شده است:  تاخیر زیادی برای آمادگی به منظور اجرای عملیات زمینی بزرگ وجود داشت و ارتش برای حمله زمینی گسترده آماده نبود و اسرائیل در رسیدن به اهداف فوری نظامی خود شکست خورد و این ناکامی ها در سطح سیاسی و فرماندهی ارتش بود.

برپایه این گزارش، ورود به جنگ براساس مطالعات و بررسی های دقیق صورت نگرفت و ارتش به ویژه در فرماندهی نظامی ناکام بود و دستاوردی را برای سطح سیاسی تامین نکرد و مسئول به طور اساسی ارتش و ضعف هماهنگی با کابینه بود.

اقدام جسورانه رزمندگان مقاومت در منهدم کردن یک ناوچه صهیونیستها بنا به اذعان رئیس کمیته وینوگراد، مانع پیروزی نیروی دریایی رژیم صهیونیستی درجنگ لبنان شد.

این گزارش درعین حال صدور قطعنامه 1701 شورای امنیت را "از دستاوردهای سیاسی" جنگ علیه لبنان تلقی کرد و تصمیم نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برای آغاز جنگ توجیه پذیر دانست و اعلام کرد: تصمیم کابینه اسرائیل برای اجرای حمله زمینی در روزهای پایان جنگ مناسب بود.

قطعنامه 1701 با حمایت و پیگیری آمریکا برای نجات رژیم صهیونیستی از مهلکه جنگ لبنان تصویب شد.

وینوگراد گفت : این جنگ ناکامی بزرگ و خطرناکی ایجاد کرد و ما وجود شکافهای خطرناک در بالاترین سطوح هرمی سیاسی و نظامی را کشف کردیم.

ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی عصر روز چهارشنبه یک نسخه از این گزارش 600 صفحه ای را دریافت کرد که حاوی گواهی 74 مسئول سیاسی، نظامی و کارشناس این رژیم است.

 "الیاهو وینوگراد" رئیس کمیته وینوگراد در گزارش ابتدایی خود که در تاریخ دوشنبه 10 اردیبهشت منتشر شد، اعلام کرد که نخست وزیر رژیم اسرائیل مسئول شکست مفتضحانه در مدیریت جنگ علیه لبنان در تابستان گذشته است.

پس از پایان جنگ لبنان شماری از فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی از جمله دان حالوتس رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم برکنار شدند و عمیر پرتز وزیر جنگ این رژیم اشغالگر هم به عنوان یکی از عوامل ناکامی در جنگ اخیراستعفا کرد.

نکته قابل توجه در این گزارش، نادیده گرفتن جنایات جنگی نظامیان صهیونیست در جنگ 33 روزه است که سازمان عفو بین الملل تاکید کرده است در گزارش وینوگراد(بررسی دلایل شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه سال گذشته با حزب الله) مسائل اساسی از جمله جنایات جنگی نظامیان اسرائیلی در لبنان نادیده گرفته شده است.

عفو بین الملل تاکید کرده است که رژیم صهیونیستی درجنگ سال گذشته مرتکب جنایات جنگی شد.

وینوگراد صهیونیستها را به جان هم انداخت

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در تلاش برای فرار از عواقب گزارش وینوگراد در برآوردی در صدد منتسب کردن ناکامی های جنگ لبنان به نظامیان این رژیم بر آمد که این تشدید اختلافات را در اسرائیل در پی دارد.

به گزارش مهر،این وزراتخانه در این برآورد می نویسد: ارزیابی بسیاری از ناظران سیاسی در واکنش به انتشار گزارش کمیته وینوگراد درباره جنگ لبنان (تابستان 2006 ) بر آن است که نتایج این گزارش و قضاوتهایی که در آن شده، کناره گیری ایهود اولمرت  از پست نخست وزیری را ضروری نمی کند،هرچند نمایندگان احزاب مخالف اولمرت هنوز تاکید دارند که مسئولیت اصلی متوجه کابینه است و اولمرت باید کناره گیری کرده و انتخابات زودرس برگزارشود.

در این برآورد آمده است گرچه یکی از معاونان پیشین وزارت جنگ که در مناظره پس از انتشار گزارش شرکت کرد قاطعانه یادآور شد که گناه کاستی های ارتش را باید به عهده کابینه های شش سال اخیر گذاشت که دائما از بودجه های نظامی کاسته و به ارتش اجازه نداده بودند آن گونه که لازم می داند ساز و برگ نظامی تهیه کند، اما ارزیابی عمومی از گزارش وینوگراد بر آن است که مسئولان ارتش بیشتر به کوتاهی و اهمال متهم شده اند و اتهامات کمتری به سیاستمداران وارد آمده است.

در ادامه این مطلب آمده است : برداشت آنانی که گزارش 500 صفحه ای را به دقت خوانده اند آن است که بیشترین مسئولیت در آن متوجه فرماندهان ارتش شده است و نزدیکان نخست وزیر شب گذشته گفتند که با انتشار این گزارش500 صفحه ای، اکنون باید همه آنانی که اولمرت را به بی لیاقتی متهم کرده و خواهان کناره گیری وی بوده اند پوزش بطلبند و از این خواسته دست بردارند. 
 
اثبات حقانیت مقاومت و ناکارامدی مذاکرات سازش

به هرحال در گزارش وینوگراد، بار دیگر حقانیت مقاومت در برابر اشغالگری و زورگویی رژیم صهیونیستی برای همه به ویژه برای کسانی که برای سازش با این رژیم نامشروع رقابت می کنند، ثابت شد.

تاکید این گزارش بر شکست سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی و ناکامی بزرگ این رژیم در برابر جمعی از رزمندگان مومن و شجاع لبنانی باید هشداری برای سازش طلبان باشد؛ آنهایی که با وجود تداوم جنایتها و تجاوزگری رژیم صهیونیستی همچنان به این رژیم اعتماد می کنند و بر خلاف اراده ملتهای خود درصدد سازش هستند.

این گزارش درس بزرگی برای گروههای مقاومت فلسطین بود تا همانطور که مقاومت لبنان موفق به شکست صهیونیستها دریک جنگ نابرابر شد؛آنها نیز با اتحاد وهمبستگی و کنارگذاشتن اختلافات، به مقاومت در برابر اشغالگران قدس ادامه دهند و هیچ امیدی به مذاکرات سازش واینکه حقوق مشروع وغصب شده ملت فلسطین در این مذاکرات اعاده شود، نداشته باشند.

درس دیگراین گزارش برای دوستداران سازش با رژیم صهیونیستی است ؛ کشورهای عربی و تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری ابومازن که تا کنون هیچ دستاوردی از مذاکرات سازش با رژیم اسرائیل به دست نیاورده اند و به آن نیز اعتراف می کنند؛ باید با کنارگذاشتن رویکرد سازشکارانه و حمایت از پایداری ملت فلسطین در دفاع از حقوق و آرمانهای خویش، از سلطه گری آمریکایی صهیونیستی رهایی یابند.